• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mausteinen omenaherkku

Herkullinen jälkiruoka syntyy mausteiden kanssa haudutetuista omenista. Tarjoa omenat jäätelön tai jogurtin kanssa.
Mausteinen omenaherkku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 78,5 kcal / annos (150g)

Ainekset

6 annosta
    • 3-4(700 g)hapahkoa omenaa (Granny Smith tai kotimainen)

Liemi

    • 5dlPirkka omenatäysmehua
    • n. 1/2dlsokeria
    • 1cm palatuoretta inkivääriä tai
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 1kanelitanko tai
    • 3/4tlkanelia
    • (1-2 rklarrakkipunssia tai muuta likööriä)

Lisäksi

    • vaniljajäätelöä tai
    • turkkilaista jogurttia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa (kuoritut) omenat lohkoiksi. Poista siemenet. Kiehauta kattilassa omenatäysmehu ja sokeri. Lisää kuorittu ja viipaloitu inkivääri tai inkivääritahna, kanelitanko tai kaneli sekä omenalohkot.
  2. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes hedelmät ovat pehmeitä, 5-10 minuuttia. (Älä keitä liikaa, etteivät omenalohkot hajoa). Jäähdytä omenat keitinliemessään. (Mausta halutessasi liköörillä.) Tarjoa haaleana tai kylmänä. Annostele omenat liemineen annoskulhoihin. Tarjoa lisäksi jäätelöä tai turkkilaista jogurttia.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 78,5 kcal328 kJ
  • Proteiinia0,87 g
  • Hiilihydraatteja18,6 g
  • Rasvaa0,82 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille