Hunajaiset manteli-omenat
Uuniomenat ovat monen suosikki jälkkäri. Hunajalla ja mantelilla kruunatut omenat maistuvat vaniljakastikkeen kanssa.
4-5 annosta30 - 60 min122 kcal / 100 g
Ainekset
4-5 annosta
- 4(n. 600 g)hapanta omenaa
- 1/2dlvettä
- n. 1/2dljuoksevaa hunajaa
- 1/2tlkanelia
- n. 1/2dljuoksevaa margariinia
Lisäksi
- 1tlk(2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa omenat melko ohuiksi lohkoiksi ja poista siemenkodat. Pane omenat voideltuun uunivuokaan. Kaada vuokaan vesi. Valuta omenoiden päälle hunaja ja mausta kanelilla. Lisää pinnalle mantelirouhe ja margariini.
- Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 122 kcal509 kJ
- Proteiinia 1,79 g
- Hiilihydraatteja12 g
- Rasvaa7,22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi