Lämmin hedelmäsalaatti
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Lämmin hedelmäsalaatti on oikea retro herkku! Käytä sesongin hedelmiä, valmista marinadi ja herkuttele!
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
10 annosta
4–5 | pientä sitrushedelmää esim. klementiiniä tai |
2 | päärynää tai |
1–2 | omenaa (esim. Granny Smith) tai |
2 | kiiviä tai |
1 | iso banaani tai |
Marinadi | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1 dl | sokeria tai |
pala | tuoretta inkivääriä tai |
2 | kanelitankoa tai |
10 | neilikkaa tai |
2–3 dl | valkoviiniä tai |
Koristeluun | |
n. 250 g | tummia viinirypäleitä tai |
tuoreita mintunlehtiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 366 kJ / 88 kcal |
Rasva | 0,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 16 g |
josta sokereita | 15,3 g |
Proteiini | 0,6 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori hedelmät. Leikkaa klementiinit ja kiivit ohuiksi viipaleiksi sekä banaani vinottain viipaleiksi. Lohko omenat ja päärynät, poista siemenet ja viipaloi hedelmät.
Kuumenna vesi, sokeri, viipaloitu inkivääri, kanelitangot ja neilikat. Keitä marinadia kannen alla noin 5 minuuttia.
Siivilöi marinadi takaisin kattilaan ja lisää joukkoon päärynä- ja omenapalat. Hauduta hedelmiä kannen alla muutama minuutti.
Kaada joukkoon valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lado kuumat ja kylmät hedelmät kulhoon kerroksittain ja kaada päälle kuuma marinadiliemi.
Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet tarvittaessa. Koristele salaatti viinirypäleillä ja tuoreilla mintunlehdillä.