• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lämmin hedelmäsalaatti

Lämmin hedelmäsalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 116 kcal / annos (150g)

Ainekset

10 annosta
    • 4-5pientä sitrushedelmää esim. klementiiniä
    • 2päärynää
    • 1-2omenaa (esim. Granny Smith)
    • 2kiiviä
    • 1iso banaani

Marinadi

    • 2dlvettä
    • 1dlsokeria
    • palatuoretta inkivääriä
    • 2kanelitankoa
    • 10neilikkaa
    • 2-3dlvalkoviiniä

Koristeluun

    • n. 250gtummia viinirypäleitä
    • tuoreita mintunlehtiä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori hedelmät. Leikkaa klementiinit ja kiivit ohuiksi viipaleiksi sekä banaani vinottain viipaleiksi. Lohko omenat ja päärynät, poista siemenet ja viipaloi hedelmät.
  2. Kuumenna vesi, sokeri, viipaloitu inkivääri, kanelitangot ja neilikat. Keitä marinadia kannen alla noin 5 minuuttia.
  3. Siivilöi marinadi takaisin kattilaan ja lisää joukkoon päärynä- ja omenapalat. Hauduta hedelmiä kannen alla muutama minuutti.
  4. Kaada joukkoon valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lado kuumat ja kylmät hedelmät kulhoon kerroksittain ja kaada päälle kuuma marinadiliemi.
  5. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet tarvittaessa. Koristele salaatti viinirypäleillä ja tuoreilla mintunlehdillä.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 116 kcal484 kJ
  • Proteiinia0,8 g
  • Hiilihydraatteja21 g
  • Rasvaa0,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille