• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Manteli-marenkiomenat

Manteli-marenkiomenat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 410 kcal / annos (210g)

Ainekset

4 annosta
    • 4isoa tai 8 pientähapanta omenaa
    • 2rklsitruunanmehua

Mantelimuruseos

Marenki

    • 2kananmunanvalkuaista
    • 1/2dlsokeria

Valmistus

alle 30 min
  1. Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Levitä omenanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan. Kostuta omenien leikkauspinnat sitruunanmehulla.
  2. Sekoita sähkövatkaimella pehmeä voi, sokeri ja mantelijauhe keskenään. Levitä muruseos omenoille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Varmista omenoiden pehmeys. Paistoaika riippuu omenoiden koosta ja happamuudesta.
  3. Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdon joukkoon sokeri vähitellen. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kallistetun kulhon pohjalla. Levitä marenki murupinnan päälle. Kuumenna uunin ylätasolla vielä pari minuuttia eli kunnes marengin huiput ruskistuvat.
  4. Tarjoa uuniomenat kuumina vaniljajäätelön kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 210g100 g

  • 410 kcal1 720 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja45 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille