Manteli-marenkiomenat Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Manteli-marenkiomenat

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
Marengilla kruunatut manteliset uuniomenat maistuvat talvisena jälkiruokana koko perheelle. Herkullisen lempeä jälkiruka maistuu vaniljajäätelön kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
4 isoa tai 8 pientä
 
hapanta omenaa
tai
2 rkl
 
sitruunanmehua
tai

Mantelimuruseos

50 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 dl
 
tai

Marenki

2
 
kananmunan valkuaista
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
713 kJ / 170 kcal
Rasva
7,6 g
josta tyydyttynyttä
3,6 g
Hiilihydraatit
22 g
josta sokereita
21,8 g
Proteiini
2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Levitä omenanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan. Kostuta omenien leikkauspinnat sitruunanmehulla.

Sekoita sähkövatkaimella pehmeä voi, sokeri ja mantelijauhe keskenään. Levitä muruseos omenoille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Varmista omenoiden pehmeys. Paistoaika riippuu omenoiden koosta ja happamuudesta.

Vaahdota valkuaiset. Lisää vaahdon joukkoon sokeri vähitellen. Vaahto on tarpeeksi kovaa, kun se pysyy kallistetun kulhon pohjalla. Levitä marenki murupinnan päälle. Kuumenna uunin ylätasolla vielä pari minuuttia eli kunnes marengin huiput ruskistuvat.

Tarjoa uuniomenat kuumina vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka mantelijauhe 100g
    Hinta 2,15/kpl
    21,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 2,7 (3 arviota)