Nachopelti varrasleivästä
Vähän terveellisempi, mutta rapsakka nachopellin suomalainen versio syntyy kätevästi murennetusta varrasleivästä. Nam! Noin 2,95 €/annos.
6 annostaalle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 1/2pkt(à 500 g)Linkosuon varrasleipää
- 1rklrypsiöljyä
- 1tlpaprikajauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1(50 g)punasipuli
- 1(100 g)Pirkka suippopaprika
- 1tlk(390 g)Pirkka chilitomaattimurskaa
- 1rs(250 g)Pirkka kirsikkatomaatteja
- 1ruukku(lehti)persiljaa
- 1limetti
- 1avokado
Lisäksi
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
Valmistus
alle 30 min- Murenna varrasleivät suupaloiksi leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
- Ruskista jauheliha rasvassa paistinpannussa ja lisää paprikajauhe, suola ja pippuri. Paista vielä hetki.
- Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprika suikaleiksi.
- Levitä leipäpaloille tomaattimurska, jauheliha, sipuli ja paprika. Ripottele pinnalle juustoraaste.
- Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia, kunnes juusto saa väriä.
- Kuumenna maissi pakkauksen ohjeen mukaan ja jäähdytä. Leikkaa tomaatit neljään osaan. Hienonna lehtipersilja. Sekoita tomaatit, maissit ja persilja. Purista joukkoon puolikkaan limetin mehu.
- Levitä tomaattiseos paistoksen päälle ja koristele ruoka jäljelle jääneellä limetillä ja viipaloidulla avokadolla. Tarjoa nachopelti ranskankerman kanssa.
Kommentoi