Jauhelihatostadat
Meksikolainen rapeaksi paahdettu tortillalettu jauhelihatäytteellä ja tomaattihöystöllä. Resepti on blogituttavuutemme Makuja kotoa -blogista.
4 annostaalle 30 min157 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 250gnaudan jauhelihaa (10 % rasvaa)
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- ripaussuolaa
- ripausmustapippuria
- 1/4-1/2tlsavupaprikajauhetta
- 1/2pkt(à 8 kpl/320 g)Pirkka vehnätortillaa
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankerma, 18%)
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Tomaattihöystö
- 2(250 g)tomaattia
- 1pieni (60 g)punasipuli
- 1/2dlkorianteria hienonnettuna
- 1rkllimetinmehua
- ripaussuolaa ja sokeria
Lisäksi
- 1(180 g)Pirkka syöntikypsä avokado
- ripausmustapippuria
- (srirachakastiketta)
Valmistus
alle 30 min- Valmista ensin tomaattihöystö. Poista tomaateista sisus ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita tomaattihöystön ainekset keskenään.
- Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, kuutioi hedelmäliha.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja anna kuullottua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikajauheella.
- Nosta tortillat pellille leivinpaperin päälle. Levitä tortilloille puolet ranskankermasta sekä juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto alkaa hieman kuplia.
- Levitä jauheliha kuumien tortillojen päälle. Lisää avokadokuutioit, tomaattihöystö sekä ranskankermanokareita. (Jos haluat tulisempaa, mausta chilikastikkeella).
Kategoriat
Teemat Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 157 kcal656 kJ
- Proteiinia 8,05 g
- Hiilihydraatteja9,12 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Perheherkkua