Hyppää sisältöön
LeipäjuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Leipäjuusto

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Itse tehty leipäjuusto sopii hyvin jälkiruoaksi hillon kera. Leipäjuusto on ihanaa myös sellaisenaan tai leivän päällä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

10 annosta

Ravintosisältö

  • Energia
    1 513 kJ / 362 kcal
  • Rasva
    20 g
  • josta tyydyttynyttä
    12,7 g
  • Hiilihydraatit
    27,4 g
  • josta sokereita
    27,4 g
  • Proteiini
    17,2 g
  • Suola
    5,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito ja suola kädenlämpöiseksi suuressa (5 l) kattilassa. Lisää juoksutin ja siirrä kattila sivuun. Anna massan juoksettua noin 30 minuuttia.
  2. Vedä muodostuneeseen massaan veitsellä viiltoja. Odota vielä noin 10 minuuttia.
  3. Kastele harsokangas ja vuoraa harsolla iso siivilä. Aseta siivilä kulhon päälle ja nostele juustomassa siivilään. Valuta yön yli jääkaapissa.
  4. Nosta juusto uunivuokaan. Paista grillivastusten alla 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juuston pinta ruskistuu. Tarkkaile juustoa paistamisen aikana.
  5. Koristele juusto halutessasi esimerkiksi tuoreella mintulla.
Vinkki! Jos et omista harsoa, voit vuorata siivilän myös auki revityillä kahvin suodatinpusseilla. Käytä juustomassasta valunut maitohera leipä- tai sämpylätaikinan nesteenä. Heran voi myös pakastaa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (52 arviota)

  • Juhannus
    29 päivää sitten
    kuutamolla paistettu
  • Martha
    2 vuotta sitten
    Hyvää tuli! Juoksutinta löytyi lähimmän Citymarketin juustohyllystä. Herasta tein sämpylöitä.
  • Etsinnässä
    6 vuotta sitten
    Mistä saa juoksutinta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Etsinnässä, juoksutinta saa ainakin useimmista isoista ruokakaupoista.
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Harri, juoksute on entsyymi, jolla saadaan juuston valmistuksessa maito saostumaan.
  • Minä
    8 vuotta sitten
    Hei,kuinka iso tästä satsista tulee?
  • -Carlos-
    8 vuotta sitten
    Maukas uunijuusto syntyy myös ihan tavallisesta maidosta ja tilkasta kermaa sekä parista kananmunasta. Ei tarvitse juustojuoksuntinta lainkaan. Paras lopputulos tulee jos käytät ternimaitoa, tosin sitä ei ihan joka kaupassa ole. Puuvillaharsoja saa apteekeista sekä lastentarvikeliikkeistä. Kannattaa pestä ne ensin, silla ne eivät ole steriilejä. Samaa harsoa voi käyttää useita kertoja ja sama harso soveltuu myös pashan valutukseen. Suosittelen oikeaa puista pashamuottia, jolloin tuloksena on perinteiden mukainen pasha.