LeipäjuustoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Leipäjuusto

Itse tehty leipäjuusto sopii hyvin jälkiruoaksi hillon kera. Leipäjuusto on ihanaa myös sellaisenaan tai leivän päällä. N. 0,65€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 49,9 kcal / annos (70g)

Ainekset

10 annosta
    • 4lValio Luomu täysmaitoa
    • 1 1/2rklsuolaa
    • 1rkljuoksutinta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito ja suola kädenlämpöiseksi suuressa (5 l) kattilassa. Lisää juoksutin ja siirrä kattila sivuun. Anna massan juoksettua noin 30 minuuttia.
  2. Vedä muodostuneeseen massaan veitsellä viiltoja. Odota vielä noin 10 minuuttia.
  3. Kastele harsokangas ja vuoraa harsolla iso siivilä. Aseta siivilä kulhon päälle ja nostele juustomassa siivilään. Valuta yön yli jääkaapissa.
  4. Nosta juusto uunivuokaan. Paista grillivastusten alla 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juuston pinta ruskistuu. Tarkkaile juustoa paistamisen aikana.
  5. Koristele juusto halutessasi esimerkiksi tuoreella mintulla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos et omista harsoa, voit vuorata siivilän myös auki revityillä kahvin suodatinpusseilla. Käytä juustomassasta valunut maitohera leipä- tai sämpylätaikinan nesteenä. Heran voi myös pakastaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 70g100 g

  • 49,9 kcal209 kJ
  • Proteiinia2,28 g
  • Hiilihydraatteja3,26 g
  • Rasvaa3,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 25 arvostelua