Leipäjuusto
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Itse tehty leipäjuusto sopii hyvin jälkiruoaksi hillon kera. Leipäjuusto on ihanaa myös sellaisenaan tai leivän päällä.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ravintosisältö
- Energia1 513 kJ / 362 kcal
- Rasva20 g
- josta tyydyttynyttä12,7 g
- Hiilihydraatit27,4 g
- josta sokereita27,4 g
- Proteiini17,2 g
- Suola5,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuumenna maito ja suola kädenlämpöiseksi suuressa (5 l) kattilassa. Lisää juoksutin ja siirrä kattila sivuun. Anna massan juoksettua noin 30 minuuttia.
- Vedä muodostuneeseen massaan veitsellä viiltoja. Odota vielä noin 10 minuuttia.
- Kastele harsokangas ja vuoraa harsolla iso siivilä. Aseta siivilä kulhon päälle ja nostele juustomassa siivilään. Valuta yön yli jääkaapissa.
- Nosta juusto uunivuokaan. Paista grillivastusten alla 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes juuston pinta ruskistuu. Tarkkaile juustoa paistamisen aikana.
- Koristele juusto halutessasi esimerkiksi tuoreella mintulla.
Vinkki! Jos et omista harsoa, voit vuorata siivilän myös auki revityillä kahvin suodatinpusseilla. Käytä juustomassasta valunut maitohera leipä- tai sämpylätaikinan nesteenä. Heran voi myös pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(35 arviota)
- yli 60 min4,0(179 arviota)
- 30 - 60 min3,8(252 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,2(40 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,3(3 arviota)
- Arkiston aarrealle 5 min5,0(2 arviota)
- yli 60 min4,5(32 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min5,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (52 arviota)
- Juhannus29 päivää sittenkuutamolla paistettu
- Martha2 vuotta sittenHyvää tuli! Juoksutinta löytyi lähimmän Citymarketin juustohyllystä. Herasta tein sämpylöitä.
- Etsinnässä6 vuotta sittenMistä saa juoksutinta?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenEtsinnässä, juoksutinta saa ainakin useimmista isoista ruokakaupoista.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenHarri, juoksute on entsyymi, jolla saadaan juuston valmistuksessa maito saostumaan.
- Minä8 vuotta sittenHei,kuinka iso tästä satsista tulee?
- -Carlos-8 vuotta sittenMaukas uunijuusto syntyy myös ihan tavallisesta maidosta ja tilkasta kermaa sekä parista kananmunasta. Ei tarvitse juustojuoksuntinta lainkaan. Paras lopputulos tulee jos käytät ternimaitoa, tosin sitä ei ihan joka kaupassa ole. Puuvillaharsoja saa apteekeista sekä lastentarvikeliikkeistä. Kannattaa pestä ne ensin, silla ne eivät ole steriilejä. Samaa harsoa voi käyttää useita kertoja ja sama harso soveltuu myös pashan valutukseen. Suosittelen oikeaa puista pashamuottia, jolloin tuloksena on perinteiden mukainen pasha.