• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Punajuuri-ohravuoka

Punajuuri-ohravuoka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • yli 60 min
  • 180 kcal / annos (200g)

Ainekset

6 annosta
    • n. 800gpunajuuria
    • 1 1/2dlkokonaisia, esikypsytettyjä ohrasuurimoita
    • 1isosipuli
    • 1/2rklvoita
    • 1tlsuolaa
    • 1rklsiirappia
    • 2tltimjamia
    • 1/2tlmustapippurirouhetta
    • 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)

Valmistus

yli 60 min
  1. Pese punajuuret ja keitä vedessä juuri ja juuri kypsiksi 30-40 minuuttia koosta riippuen. Keitä ohrasuurimoita vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta suurimot.
  2. Laske kypsien punajuurien päälle kylmää vettä, jotta ne jäähtyvät hieman. Kuori punajuuret ja raasta aika hienoksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja kuullota voissa. Paloittele vuohenjuusto pieniksi paloiksi.
  3. Sekoita kulhossa keskenään punajuuriraaste, ohrasuurimot, sipulit ja vuohenjuusto. Mausta seos suolalla, siirapilla, timjamilla ja rouhitulla mustapippurilla.
  4. Voitele iso uunivuoka. Kaada vuokaan punajuuriseos ja päälle kerma. Paista punajuurivuokaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 200g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja23 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua