Omena-chorizopasta
Kirpakat omenat ja makea sipuli muodostavat ihanan makuyhdistelmän suolaisen ja mausteisen chorizomakkaran kanssa. Tämä helppo pasta valmistuu hetkessä! Noin 1,25€/annos.*
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(200 g)Pirkka Parhaat chorizoa
- 1(100 g)sipuli
- 2-3(n. 300 g)kotimaista omenaa
- 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1/2tlmustapippuria
- 1-2dlpastan keitinvettä
- 1/2dltuoretta persiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa chorizosta päät pois ja poista ohut kuori. Viipaloi chorizo.
- Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa pestyt omenat neljään osaan, poista kannat ja siemenkota. Leikkaa omenat viipaleiksi. Jos omenat ovat suuria, leikkaa viipaleet vielä kahteen osaan.
- Ruskista chorizoja kuumalla pannulla pari minuuttia, kunnes niistä irtoaa kunnolla rasvaa. Lisää sipuli ja valkosipuli, kuullota pari minuuttia. Lisää omenat ja paista vielä muutaman minuutin ajan, kunnes omenat pehmenevät hiukan. Lisää tomaattisose ja anna sen paahtua pannulla hetkisen. Lisää tarvittaessa pannulle tilkka keitinvettä, jos seos uhkaa kuivua liikaa. Mausta mustapippurilla.
- Valuta pasta ja ota pari desiä keitinvettä talteen. Yhdistä pasta ja chorizo-omenaseos. Lisää pastan keitinvettä kunnes koostumus on sopiva. Tarjoa heti. Koristele hienonnetulla persiljalla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat
Kommentoi
Tän syömises ei päästy paria haarukallista pidemmälle, ei ollenkaan hieronut omia makunystyröitä. En voi suositella ollenkaan!!