Hapankaali-nakkikeitto
Tomaattinen hapankaali-nakkikeitto on helppo keitto, jonka maku vain paranee seuraavaksi päiväksi. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa borssikeiton tapaan. Noin 2,25€/annos
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- 3(200 g)porkkanaa
- 1(100 g)sipuli
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1rklöljyä
- 1rs(400 g)Pirkka hapankaalia
- 1lvettä
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 1pkt(420 g)HK Aito nakkeja
- 1/2ruukkuapersiljaa hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa. Lisää porkkanaraaste sekä tomaattisose ja kuullota vielä hetki.
- Lisää kattilaan hapankaali ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10-15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Viipaloi nakit ja ruskista ne pannulla. Lisää nakit ja persilja keiton joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella maistuva keitto, kaikille hapankaalin ystäville. Muutin ohjetta hieman, laitoin suolan sijasta kaksi kasvisliemikuutiota. Nakkien sijasta vähän tujumpaa makkaraa, esim. krakovanmakkaroita tai bratwurstia. Tästä tuli yksi lempikeitoista!