Hapankaali-nakkikeitto
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Tomaattinen hapankaali-nakkikeitto on helppo keitto, jonka maku vain paranee seuraavaksi päiväksi. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa borssikeiton tapaan.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
3 (200 g) | porkkanaa tai |
1 (100 g) | sipuli tai |
2–3 | valkosipulinkynttä tai |
1 rkl | öljyä tai |
1/2 dl | tai |
1 rs (400 g) | tai |
1 l | vettä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 pkt (350 g) | tai |
1/2 ruukkua | persiljaa hienonnettuna tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 229 kJ / 55 kcal |
Rasva | 4 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
Proteiini | 3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa. Lisää porkkanaraaste sekä tomaattisose ja kuullota vielä hetki.
Lisää kattilaan hapankaali ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10–15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Viipaloi nakit ja ruskista ne pannulla. Lisää nakit ja persilja keiton joukkoon juuri ennen tarjoamista. Tarjoa halutessasi smetanan kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,6(159 arviota)
- alle 30 min3,7(46 arviota)
- 30 - 60 min4,0(9 arviota)
- alle 30 min4,3(27 arviota)
- 30 - 60 min4,8(13 arviota)
- alle 30 min4,2(17 arviota)
- 30 - 60 min4,3(49 arviota)
- alle 30 min3,7(135 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (95 arviota)
- Koukutettu6 kuukautta sittenVaihdappa nakit siskonmakkaraan jonka kuullotat paloina pannulla ennen keittoon laittoa! Voi nams kuulkaa se on niin hyvää!
- Kyty7 kuukautta sittenHei! Pitääkö hapankaali ensin valuttaa vai lisätäänkö se pataan liemineen kaikkineen?
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenKyty, hapankaali valutetaan ennen pataan lisäämistä.
- Mummelivaan3 vuotta sittenTodella maistuva keitto, kaikille hapankaalin ystäville. Muutin ohjetta hieman, laitoin suolan sijasta kaksi kasvisliemikuutiota. Nakkien sijasta vähän tujumpaa makkaraa, esim. krakovanmakkaroita tai bratwurstia. Tästä tuli yksi lempikeitoista!