Syksyn kaali-makkarapata
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kananmunaton
Syksyn kaali-makkarapata on helppo arkiruoka, joka syntyy alle puolessa tunnissa.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
500 g | tai |
4 (200 g) | tai |
1–2 | sipulia tai |
2 rkl | rypsiöljyä tai |
4 dl | vettä tai |
2 | tai |
1 | laakerinlehti tai |
3/4 tl | suolaa tai |
5 | maustepippuria tai |
2 tl | meiramia tai |
n. 300 g | valkokaalia tai |
1–2 | omenaa tai |
1 pkt (500 g) | HK Sininen lenkkimakkaraa tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 545 kJ / 130 kcal |
Rasva | 7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 10,6 g |
josta sokereita | 3,1 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kuullota kasvikset öljyssä. Kaada pataan vesi ja kuumenna. Viipaloi sellerinvarret ja lisää pataan. Mausta pata laakerinlehdellä, suolalla, pippureilla ja meiramilla. Anna kiehua noin 10 minuuttia.
Suikaloi kaali ja kuutioi omenat. Lisää ne pataan. Keitä edelleen 5–10 minuuttia.
Kuutioi makkarat ja ruskista kevyesti paistinpannussa. Lisää makkarat pataan ja kiehauta. Tarkista kasvisten kypsyys.
Ripottele kaali-makkarapadan pinnalle reilusti hienonnettua persiljaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kgHinta 2,30/kpl1,15/kg
- Pirkka Luomu suomalainen pesty porkkana 1 kg 1 lkHinta 2,19/kpl2,19/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka maustepippuri 13g kokonainenHinta 0,85/kpl65,38/kg
- Pirkka suomalainen valkokaalisuikale 200gHinta 1,69/kpl8,45/kg