• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kabanossikeitto

Helppoon makkarakeittoon laitetaan kaalia, keittojuureksia ja Kabanossi-makkaraa.
Kabanossikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 56,7 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuullota sipulit ja hienonnetut valkosipulit öljyssä. Lisää suikaloitu kaali ja sekoittele pari minuuttia.
  2. Lisää vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittojuurekset ja anna keiton kiehua hiljaa, kunnes kaali on pehmeää. Aika vaihtelee kaalin tuoreuden mukaan. Kevätkaali kypsyy 10-15 minuutissa ja talvikaali 25-30 minuutissa.
  3. Lisää (kuoritut,) paloitellut makkarat ja oregano haudutuksen loppupuolella. Jos keitto on liian sakea, lisää hiukan vettä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 56,7 kcal237 kJ
  • Proteiinia2,83 g
  • Hiilihydraatteja2,8 g
  • Rasvaa3,82 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille