Kabanossikeitto
Helppoon makkarakeittoon laitetaan kaalia, keittojuureksia ja Kabanossi-makkaraa.
4 annosta30 - 60 min56,7 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 1/2ps(à 200 g)Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
- 3valkosipulinkynttä
- 1-2rklöljyä
- n. 300gkeräkaalia
- 1lvettä
- 2lihaliemikuutiota
- 10kokonaista maustepippuria
- 1ps(200 g)Pirkka keittojuureksia (pakaste)
- 300gKabanossi-makkaraa, valkosipuli
- 2tloreganoa
- 1/2dlpersiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Kuullota sipulit ja hienonnetut valkosipulit öljyssä. Lisää suikaloitu kaali ja sekoittele pari minuuttia.
- Lisää vesi, liemikuutiot, tomaattipyree ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittojuurekset ja anna keiton kiehua hiljaa, kunnes kaali on pehmeää. Aika vaihtelee kaalin tuoreuden mukaan. Kevätkaali kypsyy 10-15 minuutissa ja talvikaali 25-30 minuutissa.
- Lisää (kuoritut,) paloitellut makkarat ja oregano haudutuksen loppupuolella. Jos keitto on liian sakea, lisää hiukan vettä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisäksi paahdettua ruisleipää.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 56,7 kcal237 kJ
- Proteiinia 2,83 g
- Hiilihydraatteja2,8 g
- Rasvaa3,82 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi