Omenahyve
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Omenoista ja kaurahiutaleista syntyvä omenahyve on jälkiruokien klassikko! Kokeile tuunata tuttua jälkiruokaa mantelirouheella tai puolukoilla.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
- 700 g kotimaisia omenoita
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl Pirkka kaurahiutaleita
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
Lisäksi
Ravintosisältö
- Energia690 kJ / 165 kcal
- Rasva9,4 g
- josta tyydyttynyttä5,8 g
- Hiilihydraatit16,6 g
- josta sokereita9,8 g
- Proteiini2 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Leikkaa pestyt omenat lohkoiksi. Halutessasi voit myös kuoria omenat. Lado omenalohkot voideltuun uunivuokaan.
- Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Levitä seos omenoiden päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paiston loppupuolella foliolla. Tarjoa omenahyve vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Omenahyveen voi maustaa monella tapaa. Lisää kauramurun joukkoon esimerkiksi 1/2 dl mantelirouhetta tai vaihda kaneli kardemummaan. Kokeile myös lisätä omenoiden joukkoon 1 dl pakastepuolukoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Uusi30 - 60 min
- 30 - 60 min4,0(1 517 arviota)
- 30 - 60 min3,9(102 arviota)
- 30 - 60 min4,5(159 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 253 arviota)
- 30 - 60 min2,8(6 arviota)
- 30 - 60 min4,5(59 arviota)
- 30 - 60 min4,5(108 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (416 arviota)
- Kotikokki9 kuukautta sittenOnnistui hyvin. Käyttämäni omenat oli mehukkaita niin ei tullut kuivaa. Valmiin paistoksen päälle vielä laitoin vaahterasiirappia. Nam!
- Ippasofia9 kuukautta sittenHyvää, mutta voita muuttaa erilaiseksi kasvissyöjälle sopivaksi
- Kristian1 vuosi sittenAivan liian kuivaa, tuplamäärä voita
- Murustelija1 vuosi sittenEnsi kerralla kaksinkertaistan kauramurun osuuden, ainakin laakeassa astiassa kerros jäi harmillisen ohueksi omenoihin nähden.
- Jonnas131 vuosi sittenKanelia kaipaan lisää, kardemummaa ei kaapistä löytynyt. Hyvää oli !
- Si.Ma1 vuosi sittenMaukas 😋
- Sari K1 vuosi sittenKaksinkertaistin annoksen ja tuunasin pakastekarpaloilla, niin voin monta päivää herkutella vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera, nam nam.
- Irmeli1 vuosi sittenHyvää on!
- TH671 vuosi sittenIhanaa, varsinkin nyt kun kotimaiset omenat ovat taas kypsyneet! Laitoin fariinisokeria normisokerin sijaan ja lisäsin ripauksen kardemummaa.
- Kokkikakkonen2 vuotta sittenAivan ihanaa vaniljajäätelön kanssa ja todella helppo tehdä!
- Nunna2 vuotta sittenHyvää
- Gunilla2 vuotta sitten🙏😀
- Kotikokki2 vuotta sittenVie kielen mennessään ja tosi helppo tehdä 🤤
- Venkkuliini2 vuotta sittenTosi helppo ja ihan jäätävän hyvää😍
- opiskelija2 vuotta sittenIhana ja nopea syysillan lämmike!
- kotikokkaaja3 vuotta sittenHelppo ja hyvä resepti. Vähemmän sokeria seuraavalla kerralla.
- Metukka5 vuotta sittenHyvää ❤️❤️❤️
- Repocatti6 vuotta sittenIlman mantelirouhetta. Toimii! Ihan superhyvää kermavaahdon kanssa.
- Rakastan omenoita6 vuotta sittenEkaa kertaa testissä. En tee toiste.
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenjunttikokki, hyveellä voidaan tarkoitta melko monenlaista jälkiruokaa. Tässä tapauksessa omena hyve eroaa kaurapaistoksesta siinä, että muruseoksessa on mukana myös mantelirouhetta.
- junttikokki7 vuotta sittenMitä eroa on omenahyveellä ja kaurapaistoksella?
- anonyymi:3657337 vuotta sittenKyllä kotimaiset omenat ovat todella hyviä kaikkiin uk´lkomaisiin omenoihin verrattuna. Vimevuonna käytin Jouluun saakka kotimaista Lobo lajiketta salaatteihin, piirakoihin, hilloihin, marmeladeihin ja ihan kaikkeen mitä nyt omenasta teki mieli laittaa tai leivontaan. Kyllä nuo kaikki ohjeet ovat tässäkin varmasti hyviä tulee taasen tehtyäkin, mutta tosiaan tuo maustaminen sokerilla , kanelilla ym.lla pitää itse soveltaa samoin, kuin täytteiden määrän tai jälkiruokakuorrutteen määrän. Kokenut tietää, että reseptit on ihan maustamisen osalta viitteellisiä. Muuten kaikki varmaan hyviä ja muistuu mieleen mitä vaihteluksi voisi laittaa. Arvokas muisrutus, että kotikokit eivät uraudu samoihin yksitoikkoisuuksiin, kun eivät muista mitä kaikkea omenistakin voi tehdä etenkin leivonnassa, kun vähänkään viitsii ajatella. Ruokailuhan on päivän kohokohta. Ja jälkiruokienkin suhteen.
- tykkääjä8 vuotta sittenTuon ulkomaisen omenan tilalla ohjeessa voisi suositella kotimaisia omenalajikkeita näin syksyllä. Ovat huomattavasti parempia ruoanvalmistuksessa. Ja nuo käytetyt voin ja kanelin sekä sokerin arvot jälkiruoassa ovat mielestäni viitteellisiä ovatko riittäviä omenan ja muiden aineiden kanssa. Pitää itse soveltaa mieluisiksi. Onneksi en ole tumpelo.