Omenahyve
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Omenoista ja kaurahiutaleista syntyvä omenahyve on jälkiruokien klassikko! Kokeile tuunata tuttua jälkiruokaa mantelirouheella tai puolukoilla.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
700 g | kotimaisia omenoita tai |
100 g | voita tai margariinia tai |
3 dl | tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Lisäksi | |
---|---|
tai tai |
Ravintosisältö
Energia | 684 kJ / 163 kcal |
Rasva | 9,3 g |
josta tyydyttynyttä | 5,8 g |
Hiilihydraatit | 16,5 g |
josta sokereita | 9,8 g |
Proteiini | 2 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa pestyt omenat lohkoiksi. Halutessasi voit myös kuoria omenat. Lado omenalohkot voideltuun uunivuokaan.
Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Levitä seos omenoiden päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paiston loppupuolella foliolla. Tarjoa omenahyve vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Omenahyveen voi maustaa monella tapaa. Lisää kauramurun joukkoon esimerkiksi 1/2 dl mantelirouhetta tai vaihda kaneli kardemummaan. Kokeile myös lisätä omenoiden joukkoon 1 dl pakastepuolukoita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kgHinta 1,35/kpl1,35/kg
- Pirkka kaneli 15 g jauhettuHinta 0,69/kpl46,00/kg
- Pirkka kermajäätelö vanilja 1LHinta 1,55/kpl1,55/l
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Elovena kaurahiutale 1 kgHinta 2,29/kpl2,29/kg
- Elovena luomu täysjyväkaurahiutale 900 gHinta 3,99/kpl4,43/kg
- Pirkka Luomu kaneli 37gHinta 1,99/kpl53,78/kg
- Santa Maria Kaneli jauhettu 55gHinta 1,35/kpl24,55/kg
- Pingviini jäätelö 1L Wanhan Ajan vaniljaHinta 2,49/kpl4,61/kg
- Jymy Luomujäätelö 500ml VaniljaHinta 6,55/kpl13,10/l
- Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositonHinta 1,49/kpl5,96/l
- Oatly vaahtoutuva kauravaniljakastike 2,5dlHinta 1,65/kpl6,60/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(146 arviota)
- 30 - 60 min3,8(103 arviota)
- yli 60 min4,0(148 arviota)
- 30 - 60 min4,5(99 arviota)
- 30 - 60 min4,6(54 arviota)
- 30 - 60 min3,9(98 arviota)
- 30 - 60 min2,8(6 arviota)
- alle 30 min3,8(9 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (305 arviota)
- Irmeli7 päivää sittenHyvää on!
- TH6716 päivää sittenIhanaa, varsinkin nyt kun kotimaiset omenat ovat taas kypsyneet! Laitoin fariinisokeria normisokerin sijaan ja lisäsin ripauksen kardemummaa.
- Kokkikakkonen3 kuukautta sittenAivan ihanaa vaniljajäätelön kanssa ja todella helppo tehdä!
- Nunna7 kuukautta sittenHyvää
- Gunilla10 kuukautta sitten🙏😀
- Kotikokki11 kuukautta sittenVie kielen mennessään ja tosi helppo tehdä 🤤
- Venkkuliini11 kuukautta sittenTosi helppo ja ihan jäätävän hyvää😍
- opiskelija1 vuosi sittenIhana ja nopea syysillan lämmike!
- kotikokkaaja2 vuotta sittenHelppo ja hyvä resepti. Vähemmän sokeria seuraavalla kerralla.
- Metukka3 vuotta sittenHyvää ❤️❤️❤️
- Repocatti4 vuotta sittenIlman mantelirouhetta. Toimii! Ihan superhyvää kermavaahdon kanssa.
- Rakastan omenoita5 vuotta sittenEkaa kertaa testissä. En tee toiste.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenjunttikokki, hyveellä voidaan tarkoitta melko monenlaista jälkiruokaa. Tässä tapauksessa omena hyve eroaa kaurapaistoksesta siinä, että muruseoksessa on mukana myös mantelirouhetta.
- junttikokki5 vuotta sittenMitä eroa on omenahyveellä ja kaurapaistoksella?
- anonyymi:3657335 vuotta sittenKyllä kotimaiset omenat ovat todella hyviä kaikkiin uk´lkomaisiin omenoihin verrattuna. Vimevuonna käytin Jouluun saakka kotimaista Lobo lajiketta salaatteihin, piirakoihin, hilloihin, marmeladeihin ja ihan kaikkeen mitä nyt omenasta teki mieli laittaa tai leivontaan. Kyllä nuo kaikki ohjeet ovat tässäkin varmasti hyviä tulee taasen tehtyäkin, mutta tosiaan tuo maustaminen sokerilla , kanelilla ym.lla pitää itse soveltaa samoin, kuin täytteiden määrän tai jälkiruokakuorrutteen määrän. Kokenut tietää, että reseptit on ihan maustamisen osalta viitteellisiä. Muuten kaikki varmaan hyviä ja muistuu mieleen mitä vaihteluksi voisi laittaa. Arvokas muisrutus, että kotikokit eivät uraudu samoihin yksitoikkoisuuksiin, kun eivät muista mitä kaikkea omenistakin voi tehdä etenkin leivonnassa, kun vähänkään viitsii ajatella. Ruokailuhan on päivän kohokohta. Ja jälkiruokienkin suhteen.
- tykkääjä6 vuotta sittenTuon ulkomaisen omenan tilalla ohjeessa voisi suositella kotimaisia omenalajikkeita näin syksyllä. Ovat huomattavasti parempia ruoanvalmistuksessa. Ja nuo käytetyt voin ja kanelin sekä sokerin arvot jälkiruoassa ovat mielestäni viitteellisiä ovatko riittäviä omenan ja muiden aineiden kanssa. Pitää itse soveltaa mieluisiksi. Onneksi en ole tumpelo.