• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenahyve

Omenahyve
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 144 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Lado omenalohkot voideltuun uunivuokaan.
  2. Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri, mantelirouhe ja kaneli.
  3. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa rapea omenahyvä haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 144 kcal603 kJ
  • Proteiinia1,6 g
  • Hiilihydraatteja16,6 g
  • Rasvaa7,85 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 69 arvostelua
  • anonyymi:3657339.10.2017

    Kyllä kotimaiset omenat ovat todella hyviä kaikkiin uk´lkomaisiin omenoihin verrattuna. Vimevuonna käytin Jouluun saakka kotimaista Lobo lajiketta salaatteihin, piirakoihin, hilloihin, marmeladeihin ja ihan kaikkeen mitä nyt omenasta teki mieli laittaa tai leivontaan. Kyllä nuo kaikki ohjeet ovat tässäkin varmasti hyviä tulee taasen tehtyäkin, mutta tosiaan tuo maustaminen sokerilla , kanelilla ym.lla pitää itse soveltaa samoin, kuin täytteiden määrän tai jälkiruokakuorrutteen määrän. Kokenut tietää, että reseptit on ihan maustamisen osalta viitteellisiä. Muuten kaikki varmaan hyviä ja muistuu mieleen mitä vaihteluksi voisi laittaa. Arvokas muisrutus, että kotikokit eivät uraudu samoihin yksitoikkoisuuksiin, kun eivät muista mitä kaikkea omenistakin voi tehdä etenkin leivonnassa, kun vähänkään viitsii ajatella. Ruokailuhan on päivän kohokohta. Ja jälkiruokienkin suhteen.

  • tykkääjä25.10.2016

    Tuon ulkomaisen omenan tilalla ohjeessa voisi suositella kotimaisia omenalajikkeita näin syksyllä. Ovat huomattavasti parempia ruoanvalmistuksessa. Ja nuo käytetyt voin ja kanelin sekä sokerin arvot jälkiruoassa ovat mielestäni viitteellisiä ovatko riittäviä omenan ja muiden aineiden kanssa. Pitää itse soveltaa mieluisiksi. Onneksi en ole tumpelo.