Omenahyve
Omenoista ja kaurahiutaleista syntyvä omenahyve on jälkiruokien klassikko! Kokeile tuunata tuttua jälkiruokaa mantelirouheella tai puolukoilla.
4 annosta30 - 60 min144 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 700gkotimaisia omenoita
- 100gvoita tai margariinia
- 1/2dlsokeria
- 1tlkanelia
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa pestyt omenat lohkoiksi. Halutessasi voit myös kuoria omenat. Lado omenalohkot voideltuun uunivuokaan.
- Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Levitä seos omenoiden päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paiston loppupuolella foliolla. Tarjoa omenahyve vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Omenahyveen voi maustaa monella tapaa. Lisää kauramurun joukkoon esimerkiksi 1/2 dl mantelirouhetta tai vaihda kaneli kardemummaan. Kokeile myös lisätä omenoiden joukkoon 1 dl pakastepuolukoita.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 144 kcal603 kJ
- Proteiinia 1,6 g
- Hiilihydraatteja16,6 g
- Rasvaa7,85 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Helppo ja hyvä resepti. Vähemmän sokeria seuraavalla kerralla.
Hyvää ❤️❤️❤️
Ilman mantelirouhetta. Toimii! Ihan superhyvää kermavaahdon kanssa.
Ekaa kertaa testissä. En tee toiste.
junttikokki, hyveellä voidaan tarkoitta melko monenlaista jälkiruokaa. Tässä tapauksessa omena hyve eroaa kaurapaistoksesta siinä, että muruseoksessa on mukana myös mantelirouhetta.
Mitä eroa on omenahyveellä ja kaurapaistoksella?
Kyllä kotimaiset omenat ovat todella hyviä kaikkiin uk´lkomaisiin omenoihin verrattuna. Vimevuonna käytin Jouluun saakka kotimaista Lobo lajiketta salaatteihin, piirakoihin, hilloihin, marmeladeihin ja ihan kaikkeen mitä nyt omenasta teki mieli laittaa tai leivontaan. Kyllä nuo kaikki ohjeet ovat tässäkin varmasti hyviä tulee taasen tehtyäkin, mutta tosiaan tuo maustaminen sokerilla , kanelilla ym.lla pitää itse soveltaa samoin, kuin täytteiden määrän tai jälkiruokakuorrutteen määrän. Kokenut tietää, että reseptit on ihan maustamisen osalta viitteellisiä. Muuten kaikki varmaan hyviä ja muistuu mieleen mitä vaihteluksi voisi laittaa. Arvokas muisrutus, että kotikokit eivät uraudu samoihin yksitoikkoisuuksiin, kun eivät muista mitä kaikkea omenistakin voi tehdä etenkin leivonnassa, kun vähänkään viitsii ajatella. Ruokailuhan on päivän kohokohta. Ja jälkiruokienkin suhteen.
Tuon ulkomaisen omenan tilalla ohjeessa voisi suositella kotimaisia omenalajikkeita näin syksyllä. Ovat huomattavasti parempia ruoanvalmistuksessa. Ja nuo käytetyt voin ja kanelin sekä sokerin arvot jälkiruoassa ovat mielestäni viitteellisiä ovatko riittäviä omenan ja muiden aineiden kanssa. Pitää itse soveltaa mieluisiksi. Onneksi en ole tumpelo.