• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omenahyve

Omenahyve
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 144 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori omenat ja leikkaa ne lohkoiksi. Lado omenalohkot voideltuun uunivuokaan.
  2. Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri, mantelirouhe ja kaneli.
  3. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa rapea omenahyvä haaleana vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Ravintosisältö per 100 g

  • 144 kcal603 kJ
  • Proteiinia1,6 g
  • Hiilihydraatteja16,6 g
  • Rasvaa7,85 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille50
  • tykkääjä25.10.2016

    Tuon ulkomaisen omenan tilalla ohjeessa voisi suositella kotimaisia omenalajikkeita näin syksyllä. Ovat huomattavasti parempia ruoanvalmistuksessa. Ja nuo käytetyt voin ja kanelin sekä sokerin arvot jälkiruoassa ovat mielestäni viitteellisiä ovatko riittäviä omenan ja muiden aineiden kanssa. Pitää itse soveltaa mieluisiksi. Onneksi en ole tumpelo.