Hyppää sisältöön
OmenahyveTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenahyve

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Omenoista ja kaurahiutaleista syntyvä omenahyve on jälkiruokien klassikko! Kokeile tuunata tuttua jälkiruokaa mantelirouheella tai puolukoilla.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Lisäksi

Ravintosisältö

  • Energia
    690 kJ / 165 kcal
  • Rasva
    9,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    5,8 g
  • Hiilihydraatit
    16,6 g
  • josta sokereita
    9,8 g
  • Proteiini
    2 g
  • Suola
    0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa pestyt omenat lohkoiksi. Halutessasi voit myös kuoria omenat. Lado omenalohkot voideltuun uunivuokaan.
  2. Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli. Levitä seos omenoiden päälle.
  3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Jos pinta tummuu liikaa, peitä vuoka paiston loppupuolella foliolla. Tarjoa omenahyve vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Omenahyveen voi maustaa monella tapaa. Lisää kauramurun joukkoon esimerkiksi 1/2 dl mantelirouhetta tai vaihda kaneli kardemummaan. Kokeile myös lisätä omenoiden joukkoon 1 dl pakastepuolukoita.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (416 arviota)

  • Kotikokki
    9 kuukautta sitten
    Onnistui hyvin. Käyttämäni omenat oli mehukkaita niin ei tullut kuivaa. Valmiin paistoksen päälle vielä laitoin vaahterasiirappia. Nam!
  • Ippasofia
    9 kuukautta sitten
    Hyvää, mutta voita muuttaa erilaiseksi kasvissyöjälle sopivaksi
  • Kristian
    1 vuosi sitten
    Aivan liian kuivaa, tuplamäärä voita
  • Murustelija
    1 vuosi sitten
    Ensi kerralla kaksinkertaistan kauramurun osuuden, ainakin laakeassa astiassa kerros jäi harmillisen ohueksi omenoihin nähden.
  • Jonnas13
    1 vuosi sitten
    Kanelia kaipaan lisää, kardemummaa ei kaapistä löytynyt. Hyvää oli !
  • Si.Ma
    1 vuosi sitten
    Maukas 😋
  • Sari K
    1 vuosi sitten
    Kaksinkertaistin annoksen ja tuunasin pakastekarpaloilla, niin voin monta päivää herkutella vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera, nam nam.
  • Irmeli
    1 vuosi sitten
    Hyvää on!
  • TH67
    1 vuosi sitten
    Ihanaa, varsinkin nyt kun kotimaiset omenat ovat taas kypsyneet! Laitoin fariinisokeria normisokerin sijaan ja lisäsin ripauksen kardemummaa.
  • Kokkikakkonen
    2 vuotta sitten
    Aivan ihanaa vaniljajäätelön kanssa ja todella helppo tehdä!
  • Nunna
    2 vuotta sitten
    Hyvää
  • Gunilla
    2 vuotta sitten
    🙏😀
  • Kotikokki
    2 vuotta sitten
    Vie kielen mennessään ja tosi helppo tehdä 🤤
  • Venkkuliini
    2 vuotta sitten
    Tosi helppo ja ihan jäätävän hyvää😍
  • opiskelija
    2 vuotta sitten
    Ihana ja nopea syysillan lämmike!
  • kotikokkaaja
    3 vuotta sitten
    Helppo ja hyvä resepti. Vähemmän sokeria seuraavalla kerralla.
  • Metukka
    5 vuotta sitten
    Hyvää ❤️❤️❤️
  • Repocatti
    6 vuotta sitten
    Ilman mantelirouhetta. Toimii! Ihan superhyvää kermavaahdon kanssa.
  • Rakastan omenoita
    6 vuotta sitten
    Ekaa kertaa testissä. En tee toiste.
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    junttikokki, hyveellä voidaan tarkoitta melko monenlaista jälkiruokaa. Tässä tapauksessa omena hyve eroaa kaurapaistoksesta siinä, että muruseoksessa on mukana myös mantelirouhetta.
  • junttikokki
    7 vuotta sitten
    Mitä eroa on omenahyveellä ja kaurapaistoksella?
  • anonyymi:365733
    7 vuotta sitten
    Kyllä kotimaiset omenat ovat todella hyviä kaikkiin uk´lkomaisiin omenoihin verrattuna. Vimevuonna käytin Jouluun saakka kotimaista Lobo lajiketta salaatteihin, piirakoihin, hilloihin, marmeladeihin ja ihan kaikkeen mitä nyt omenasta teki mieli laittaa tai leivontaan. Kyllä nuo kaikki ohjeet ovat tässäkin varmasti hyviä tulee taasen tehtyäkin, mutta tosiaan tuo maustaminen sokerilla , kanelilla ym.lla pitää itse soveltaa samoin, kuin täytteiden määrän tai jälkiruokakuorrutteen määrän. Kokenut tietää, että reseptit on ihan maustamisen osalta viitteellisiä. Muuten kaikki varmaan hyviä ja muistuu mieleen mitä vaihteluksi voisi laittaa. Arvokas muisrutus, että kotikokit eivät uraudu samoihin yksitoikkoisuuksiin, kun eivät muista mitä kaikkea omenistakin voi tehdä etenkin leivonnassa, kun vähänkään viitsii ajatella. Ruokailuhan on päivän kohokohta. Ja jälkiruokienkin suhteen.
  • tykkääjä
    8 vuotta sitten
    Tuon ulkomaisen omenan tilalla ohjeessa voisi suositella kotimaisia omenalajikkeita näin syksyllä. Ovat huomattavasti parempia ruoanvalmistuksessa. Ja nuo käytetyt voin ja kanelin sekä sokerin arvot jälkiruoassa ovat mielestäni viitteellisiä ovatko riittäviä omenan ja muiden aineiden kanssa. Pitää itse soveltaa mieluisiksi. Onneksi en ole tumpelo.