Vuohenjuusto-uuniomenatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vuohenjuusto-uuniomenat

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Vuohenjuustoidet uuniomenat maistuvat herkulliselta vaniljajäätelön kanssa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
3 (n. 650 g)
 
hapanta omenaa
tai
2 rkl
 
tai
1 pkt (200 g)
 
tai
2 dl
 
kaurahiutaleita
tai
1 dl
 
tai
1 tl
 
tai
3 rkl
 
Reilun kaupan sokeria
tai
n. 3/4 dl (75 g)
 
juoksevaa margariinia tai leivontamargariinia
tai
 
sulatettuna
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
776 kJ / 186 kcal
Rasva
9,5 g
josta tyydyttynyttä
3,4 g
Hiilihydraatit
18,9 g
josta sokereita
11,1 g
Proteiini
5 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pese ja halkaise omenat poikkisuunnassa. Koverra siemenkota pois. Asettele omenanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan vieriviereen. Levitä leikkauspinnoille hunaja. Paloittele vuohenjuusto ohuiksi kiekoiksi ja jaa omenoille.

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, kaneli, sokeri ja sulatettu margariini. Ripottele muruseos omenoille.

Kypsennä omenoita 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lämpiminä jäätelön kanssa.