OmenapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenapiirakka

  • Annosmäärän. 16 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihanan herkullinen omenapiirakka ei ole suotta syksyn suosikkiresepti! Pellillinen omenapiirakkaa riittää isommallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 16 palaa
n. 1 kg
 
happamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
tai
4
 
kananmunaa
tai
3 dl
 
sokeria
tai
150 g
 
tai
2 dl
 
tai
5 dl
 
tai
3 tl
 
tai
2 tl
 
tai
(1/2 tl
 
tai

Pinnalle

2–3 rkl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai

Lisäksi

 
tai

Ravintosisältö

Energia
911 kJ / 218 kcal
Rasva
7,8 g
josta tyydyttynyttä
4,7 g
Hiilihydraatit
31,5 g
josta sokereita
20 g
Proteiini
4,1 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.

Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan maitoa tai mehua vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (30 cm x 40 cm). Asettele päälle omenat. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkki! Omenoiden tilalla voit käyttää raparperipaloja tai marjoja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Hinta 0,85/kpl
    106,25/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
    Etuhinta 1,29/kpl
    5,16/l
    norm. 1,49/kpl (5,96/l)
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
    Hinta 0,59/kpl
    2,95/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Hinta 1,19/kpl
    148,75/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Hinta 0,99/kpl
    123,75/kg
  • Meira Luomu Ceylon Kaneli 22g jauhettu RK
    Hinta 2,35/kpl
    106,82/kg
  • Santa Maria Kaneli jauhettu, pussi 22g
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Oatly vaahtoutuva kauravaniljakastike 2,5dl
    Hinta 1,65/kpl
    6,60/l
  • Planti vaahtoutuva kauravaniljakastike 2dl
    Hinta 1,25/kpl
    6,25/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (997 arviota)

  • Herkuttelija
    2 kuukautta sitten
    Resepti on hyvä, laitoin maitoa. Meillä 50cm uuni, mutta vuoka on vähän isompi, kuin reseptissä. Lisäsin vähän kaikkia aineita, että sain vähän tuhdimman piirakan. Sokeria piti vähentää taikinasta melkein desi. Ihmettelin alatasolla paistoa, silti pidin aluksi, mutta vaihdoin paiston puolivälissä keskitasolle. Pohja ehti tulla aika paksulti ruskeaksi(ei palanut), mikä vaikutti omaan makuun ikävästi. Muuten tuli suussa sulava, hyvä piirakka.
  • vipsukka
    6 kuukautta sitten
    Ehdottomasti vuosikymmenten kokemuksella sanottuna kaikkien aikojen herkullisin ja mehevin omenapiirakka. Mehua käytin, en maitoa.
  • Anneli
    6 kuukautta sitten
    Jotenkin kuivahko. Vähän harmitti, kun vaati kuitenkin monenlaista näpräämistä.
  • Joku
    6 kuukautta sitten
    Priimaa tulee😋😋
  • Terppa
    7 kuukautta sitten
    Laitoin omenamehua pohjaan ja mielestäni se teki sen, että pohjasta ei tullut liian kuiva, vaan ihanan pehmeä ja maukas. Maito ajaa varmasti saman asian. Todella hyvä ja helppo resepti!
  • Maria
    7 kuukautta sitten
    Hyvä piirakkapohja joka käy kaikille marjoille kuin myös raparperille! Takuuvarma 🎯👍
  • Mökkileipuri
    7 kuukautta sitten
    Perinteinen piirakkaohje, maistuva lopputulos. Pinta ruskistui vähän ja pohja ei palanut. Paistoin uunin alaosassa 30 min. Piirakan kooksi tuli noin 30cm x 35 cm
  • Pikku leipuri
    7 kuukautta sitten
    Tosi hyvä resepti!
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Piina, tässä reseptissä on käytetty 30x40 cm peltiä.
  • Piina
    7 kuukautta sitten
    Minkä kokoinen pelti olisi sopivin, uunejakin kun tahtoo olla pääasiallisesti kahta kokoa?
  • Jaana hoo
    1 vuosi sitten
    Yksi parhaista ompoupiirakoist tuli tällä. Kiiiiitosss! Juhlat pelastettu
  • Yadas
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti
  • Nada
    1 vuosi sitten
    First time i tried a recipet from K-ruoka. And it was amazing omenapiirakka.
  • Muuritar
    1 vuosi sitten
    Tämä ohje löytyi myös vanhasta kotiruoka kirjasta nimellä toskakakku/mokkapalat. Siinä piirakka neuvotaan laittaa keskitasolle uunia 200 astetta. Monet kerrat Hyväksi koettu pohja. Joskus laitan päälle vielä muruseoksen. 👍
  • N
    1 vuosi sitten
    Todella hyvä tulos, mutta käytin vain 2 DL sokeria (riittävän makea meidän makuun) ja meidän kierto-ilma uunissa 20 mins uunin alatasolla riitti.
  • Saju
    1 vuosi sitten
    Voinko käyttää pohjataikinaa toscapiirakkaan? Ei tuntuisi liian rasvaiselta.
  • Ahkera leipuri
    1 vuosi sitten
    Nopea ja helppo valmistaa
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    J, maidon voi hyvin korvata halutessaan piimällä. Tässä myös erillinen ohje omenapiirakkaan, jossa käytetty piimää: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-omenapiirakka
  • J
    2 vuotta sitten
    Voiko maidon korvata piimällä
  • Amatööri kokeilija
    2 vuotta sitten
    Paras piirakkaohje ikinä 😊😚
  • Lorsu toivonen
    3 vuotta sitten
    Todella hyvä! Kiitos🤗
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Pp, voit tehdä piirakan edellisenä päivänä. Piirakka kannattaa säilyttää yön yli viileässä.
  • Pp
    3 vuotta sitten
    Toimiiko jos tekee piirakan edellis päivänä??
  • Omppuli
    3 vuotta sitten
    Huippuohje! Vielä kun tekee videon mukaisesti pienempään vuokaan, niin tulee muhkea, toki paistoaikaa vähän pidentäen. Ja uunin KESKITASOLLA, ettei pala.
  • Heidi
    3 vuotta sitten
    Lisäsin kuivien ainesten joukkoon desin mantelirouhetta, toimii :)
  • Mooiuu
    3 vuotta sitten
    Wooow
  • RRP
    4 vuotta sitten
    Toi pohja on se vaikein osuus kun se pitää panna uunin alatasolla niin ei sitä niin hyvin nää mut oli se silti ihan hyvää
  • Marjut
    4 vuotta sitten
    Tein piirakkapohjan ohjeen mukaan,omenat kuorin ja pilkoin paloiksi,koska en pidä omenan kuorista,ripottelin omenanpalat pohjan päälle,sekä kaneli ja sokeria päälle.Paistoin piirakan 200°uunin toiseksi alimmalla tasolla 23min.Tuli tosi hyvä ja maukas piirakka,eikä pohjasta tullut liian tumma,vaan just hyvä!Suosittelen kokeilemaan!!!
  • Peekoo
    4 vuotta sitten
    Sama, pohja kärähti ja pilasi piirakan. Mietin jo uuniin laittaessani, miksi kehoitetaan alatasolla paistamaan? Keskitasolla olen piirakat ennen paistanut ja koskaan ei ole näin käynyt.
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Tuohtunut, resepti ja paistoaika on testattu K-Koekeittiössä. Uunien tehoissa on kuitenkin eroja ja paistoaika on aina ohjeellinen. Piirakkaa kannattaa tarkkailla ja ottaa se pois uunista mikäli se näyttää tummuvan liikaa.