• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Omenapiirakka

Leivo pellillinen omenapiirakkaa. Siitä riittää isommallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen. Resepti vain noin 0,25 €/annos*
Omenapiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 palaa
  • 30 - 60 min
  • 223 kcal / annos (120g)

Ainekset

n. 16 palaa
    • n. 1kghappamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
    • 4kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 150gvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
    • 2dlPirkka omenatäysmehua tai maitoa
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • (1/2 tlkardemummaa)

Pinnalle

    • 2-3rklsokeria
    • 2tlkanelia

Kastike

    • vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
  3. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan maitoa tai mehua vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (30 x 40 cm).
  5. Asettele päälle omenat. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
  6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka vaniljakastikkeen ja kahvin tai teen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Omenoiden tilalla voit käyttää raparperipaloja tai marjoja. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 223 kcal932 kJ
  • Proteiinia3,67 g
  • Hiilihydraatteja33,1 g
  • Rasvaa8,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 80 arvostelua
  • K-Kuluttajapalvelu26.9.2016

    hämmentynyt, pahoittelut, että videolla ja reseptissä neuvotaan paistamaan piirakkaa eri tavoilla. Omenapiirakka kannattaa paistaa reseptin mukaisesti uunin alatasolla, jotta taikina ehtii kypsyä eivätkä omenat pala. Jos näyttää etteivät omenat saa tarpeeksi väriä, voi piirakan paiston lopussa nostaa vielä hetkeksi uunin ylemmälle tasolle.

  • hämmentynyt24.9.2016

    Videolla omenapiirakka laitetaan kypsymään uunin ylätasolle ja ohjeissa alatasolle. Kumpi siis on oikea tapa?