OmenapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenapiirakka

Leivo pellillinen omenapiirakkaa. Siitä riittää isommallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen. Noin 0,40 €/annos.

n. 16 palaa30 - 60 min223 kcal / annos (120g)

Ainekset

n. 16 palaa
    • n. 1kghappamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
    • 4kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 150gvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
    • 2dlPirkka omenatäysmehua tai maitoa
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • (1/2 tlkardemummaa)

Pinnalle

    • 2-3rklsokeria
    • 2tlkanelia

Lisäksi

    • vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
  3. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan maitoa tai mehua vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (30 cm x 40 cm).
  5. Asettele päälle omenat. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
  6. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

Vinkki! Omenoiden tilalla voit käyttää raparperipaloja tai marjoja. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 120g100 g

  • 223 kcal932 kJ
  • Proteiinia 3,67 g
  • Hiilihydraatteja33,1 g
  • Rasvaa8,21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,55/kpl
    7,10/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,29/kpl
    10,58/kg
  • Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    0,99/kpl
    0,99/l
  • Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    1,99/kpl
    1,99/l
  • Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    0,68/kpl
    3,40/l
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    3,49/kpl
    1,74/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    2,55/kpl
    1,27/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,95/kpl
    9,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,35/kpl
    8,44/kg
  • Meira leivinjauhe 50g pussi
    Meira leivinjauhe 50g pussi
    0,60/kpl
    12,00/kg
  • Pirkka vanilliinisokeri 100g
    Pirkka vanilliinisokeri 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    K-Menu Vanilliinisokeri 400g
    2,15/kpl
    5,37/kg
  • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
    1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    Pirkka kardemumma 8g rouhittu
    0,85/kpl
    106,25/kg
  • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
    0,95/kpl
    118,75/kg
  • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
    0,95/kpl
    118,75/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    0,69/kpl
    46,00/kg
  • K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    3,09/kpl
    12,36/kg
  • Meira kaneli jauhettu 85g
    Meira kaneli jauhettu 85g
    1,99/kpl
    23,41/kg
  •  Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
    Pirkka vaahtoutuva vaniljakastike 2,5 dl laktoositon
    1,45/kpl
    5,80/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille736 arvostelua
  • Ahkera leipuri7.8.2022

    Nopea ja helppo valmistaa

  • J11.2.2022

    Voiko maidon korvata piimällä

  • K-Kuluttajapalvelu11.2.2022

    J, maidon voi hyvin korvata halutessaan piimällä. Tässä myös erillinen ohje omenapiirakkaan, jossa käytetty piimää: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-omenapiirakka

  • Amatööri kokeilija 21.1.2022

    Paras piirakkaohje ikinä 😊😚

  • Lorsu toivonen21.2.2021

    Todella hyvä! Kiitos🤗

  • K-Kuluttajapalvelu10.11.2020

    Pp, voit tehdä piirakan edellisenä päivänä. Piirakka kannattaa säilyttää yön yli viileässä.

  • Pp10.11.2020

    Toimiiko jos tekee piirakan edellis päivänä??

  • Omppuli27.8.2020

    Huippuohje! Vielä kun tekee videon mukaisesti pienempään vuokaan, niin tulee muhkea, toki paistoaikaa vähän pidentäen. Ja uunin KESKITASOLLA, ettei pala.

  • Heidi23.8.2020

    Lisäsin kuivien ainesten joukkoon desin mantelirouhetta, toimii :)

  • RRP3.1.2020

    Toi pohja on se vaikein osuus kun se pitää panna uunin alatasolla niin ei sitä niin hyvin nää mut oli se silti ihan hyvää

  • Marjut4.10.2019

    Tein piirakkapohjan ohjeen mukaan,omenat kuorin ja pilkoin paloiksi,koska en pidä omenan kuorista,ripottelin omenanpalat pohjan päälle,sekä kaneli ja sokeria päälle.Paistoin piirakan 200°uunin toiseksi alimmalla tasolla 23min.Tuli tosi hyvä ja maukas piirakka,eikä pohjasta tullut liian tumma,vaan just hyvä!Suosittelen kokeilemaan!!!

  • Peekoo2.10.2019

    Sama, pohja kärähti ja pilasi piirakan. Mietin jo uuniin laittaessani, miksi kehoitetaan alatasolla paistamaan? Keskitasolla olen piirakat ennen paistanut ja koskaan ei ole näin käynyt.

  • K-Kuluttajapalvelu14.9.2019

    Tuohtunut, resepti ja paistoaika on testattu K-Koekeittiössä. Uunien tehoissa on kuitenkin eroja ja paistoaika on aina ohjeellinen. Piirakkaa kannattaa tarkkailla ja ottaa se pois uunista mikäli se näyttää tummuvan liikaa.

  • Tuohtunut14.9.2019

    Muuten hyvä resepti, mutta ihmettelen vaan sitä että miten pohja kärähti, vaikka pidinkin peltiä uunin alatasolla 200 asteessa 23 min ohjeiden mukaan..

  • Markus27.3.2019

    Oli todella hyvää

  • K-Kuluttajapalvelu5.12.2018

    Kiireessä, piirakka kannattaa paistaa heti taikinan tekemisen jälkeen.

  • kiireessä5.12.2018

    voinko tehdä taikinan odottamaan jääkaappiin huomista vai meneekö se pilalle?

  • nam25.9.2018

    vallan mainiota! vanilja kastike tekee tästä entistäkin mehukkaamman! itse käytin tanskalaista vanilja kastikketta ;)

  • Gaga12.8.2018

    😀👍💎😍😝😏

  • Ahhh yehahhh29.7.2018

    God

  • !24.6.2018

    😀👍🍰

  • Hike8.11.2017

    Akin piirakka täys kymppi

  • Luna19.10.2017

    Aivan mahtavan makuinen!

  • leelian6.10.2017

    Tein tämän ohjeen omista valkeakuulas omenista.Vaihdoin nesteeksi AB-piimää kävi tosi hyvin.Kyllä oli mehevä ja herkullinen piirakka.

  • K-Kuluttajapalvelu26.9.2016

    hämmentynyt, pahoittelut, että videolla ja reseptissä neuvotaan paistamaan piirakkaa eri tavoilla. Omenapiirakka kannattaa paistaa reseptin mukaisesti uunin alatasolla, jotta taikina ehtii kypsyä eivätkä omenat pala. Jos näyttää etteivät omenat saa tarpeeksi väriä, voi piirakan paiston lopussa nostaa vielä hetkeksi uunin ylemmälle tasolle.

  • hämmentynyt24.9.2016

    Videolla omenapiirakka laitetaan kypsymään uunin ylätasolle ja ohjeissa alatasolle. Kumpi siis on oikea tapa?