Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
OmenapiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenapiirakka

Leivo pellillinen omenapiirakkaa. Siitä riittää isommallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen.

Ainekset

n. 16 palaa
    • n. 1kghappamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
    • 4kananmunaa
    • 3dlsokeria
    • 150gvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
    • 2dlmaitoa tai omenamehua
    • 5dlvehnäjauhoja
    • 3tlleivinjauhetta
    • 2tlvanilliinisokeria
    • (1/2 tlkardemummaa)

Pinnalle

Lisäksi

    • vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
  3. Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan maitoa tai mehua vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.
  4. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (30 cm x 40 cm). Asettele päälle omenat. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
  5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Omenoiden tilalla voit käyttää raparperipaloja tai marjoja.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille792 arvostelua