Omenapiirakka
Leivo pellillinen omenapiirakkaa. Siitä riittää isommallekin porukalle tai vierasvaraksi pakastimeen. Noin 0,40 €/annos.
- n. 16 palaa
- 30 - 60 min
- 223 kcal / annos (120g)
Ainekset
n. 16 palaa
- n. 1kghappamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
- 4kananmunaa
- 3dlsokeria
- 150gvoita tai leivontamargariinia sulatettuna
- 2dlPirkka omenatäysmehua tai maitoa
- 5dlvehnäjauhoja
- 3tlleivinjauhetta
- 2tlvanilliinisokeria
- (1/2 tlkardemummaa)
Pinnalle
- 2-3rklsokeria
- 2tlkanelia
Lisäksi
- vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmistus
30 - 60 min- Leikkaa omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri.
- Lisää vaahtoon hieman jäähtynyt rasva. Sekoita taikinaan maitoa tai mehua vuorotellen keskenään sekoitettujen kuivien aineiden kanssa.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (30 cm x 40 cm).
- Asettele päälle omenat. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Tarjoa piirakka halutessasi vaniljakastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Omenoiden tilalla voit käyttää raparperipaloja tai marjoja. Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per annos 120g100 g
- 223 kcal932 kJ
- Proteiinia 3,67 g
- Hiilihydraatteja33,1 g
- Rasvaa8,21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Toimiiko jos tekee piirakan edellis päivänä??
Pp, voit tehdä piirakan edellisenä päivänä. Piirakka kannattaa säilyttää yön yli viileässä.
Huippuohje! Vielä kun tekee videon mukaisesti pienempään vuokaan, niin tulee muhkea, toki paistoaikaa vähän pidentäen. Ja uunin KESKITASOLLA, ettei pala.
Lisäsin kuivien ainesten joukkoon desin mantelirouhetta, toimii :)
Wooow
Toi pohja on se vaikein osuus kun se pitää panna uunin alatasolla niin ei sitä niin hyvin nää mut oli se silti ihan hyvää
Tein piirakkapohjan ohjeen mukaan,omenat kuorin ja pilkoin paloiksi,koska en pidä omenan kuorista,ripottelin omenanpalat pohjan päälle,sekä kaneli ja sokeria päälle.Paistoin piirakan 200°uunin toiseksi alimmalla tasolla 23min.Tuli tosi hyvä ja maukas piirakka,eikä pohjasta tullut liian tumma,vaan just hyvä!Suosittelen kokeilemaan!!!
Sama, pohja kärähti ja pilasi piirakan. Mietin jo uuniin laittaessani, miksi kehoitetaan alatasolla paistamaan? Keskitasolla olen piirakat ennen paistanut ja koskaan ei ole näin käynyt.
Muuten hyvä resepti, mutta ihmettelen vaan sitä että miten pohja kärähti, vaikka pidinkin peltiä uunin alatasolla 200 asteessa 23 min ohjeiden mukaan..
Tuohtunut, resepti ja paistoaika on testattu K-Koekeittiössä. Uunien tehoissa on kuitenkin eroja ja paistoaika on aina ohjeellinen. Piirakkaa kannattaa tarkkailla ja ottaa se pois uunista mikäli se näyttää tummuvan liikaa.
Oli todella hyvää
Kiireessä, piirakka kannattaa paistaa heti taikinan tekemisen jälkeen.
voinko tehdä taikinan odottamaan jääkaappiin huomista vai meneekö se pilalle?
vallan mainiota! vanilja kastike tekee tästä entistäkin mehukkaamman! itse käytin tanskalaista vanilja kastikketta ;)
😀👍💎😍😝😏
God
😋
😀👍🍰
Akin piirakka täys kymppi
Aivan mahtavan makuinen!
Tein tämän ohjeen omista valkeakuulas omenista.Vaihdoin nesteeksi AB-piimää kävi tosi hyvin.Kyllä oli mehevä ja herkullinen piirakka.
hämmentynyt, pahoittelut, että videolla ja reseptissä neuvotaan paistamaan piirakkaa eri tavoilla. Omenapiirakka kannattaa paistaa reseptin mukaisesti uunin alatasolla, jotta taikina ehtii kypsyä eivätkä omenat pala. Jos näyttää etteivät omenat saa tarpeeksi väriä, voi piirakan paiston lopussa nostaa vielä hetkeksi uunin ylemmälle tasolle.
Videolla omenapiirakka laitetaan kypsymään uunin ylätasolle ja ohjeissa alatasolle. Kumpi siis on oikea tapa?