Omenahyve ja aito vaniljakastike Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Omenahyve ja aito vaniljakastike

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
Aito vaniljakastike kruunaa ihanan sitruunaisen omenahyveen, jonka pinnalla on ilmava marenkihuntu.
  • Laktoositon

Ainekset

12 annosta

Pohja

1 pkt (400 g)
 
tai

Täyte

1 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
kanelitanko
tai
1/2
 
sitruunan mehu
tai
1 1/2 kg
 
happamia omenoita (esim. Jonagold)
tai

Päälle

4
 
kananmunan valkuaista
tai
1 dl
 
sokeria
tai

Kastike

2 tlk (à 2 dl)
 
kevytkermaa
tai
1/2
 
halkaistu vaniljatanko
tai
3 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
perunajauhoa
tai
4
 
kananmunan keltuaista
tai
1 dl
 
vispikermaa
tai

Ravintosisältö

Energia
528 kJ / 126 kcal
Rasva
5,2 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
16,8 g
josta sokereita
12,7 g
Proteiini
2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kauli sulanut taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin kovettumaan.

Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko tilavassa leveäpohjaisessa kattilassa tai paistokasarissa. Nosta kattila liedeltä ja lisää sitruunanmehu.

Poista omenoista siemenkodat ja kuori omenat. Leikkaa ne ohuiksi 1/2 sentin lohkoiksi ja sekoita liemeen tummumisen estämiseksi. Keitä omenalohkoja sokeriliemessä kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät, osin soseutuvat ja irtonainen liemi häviää. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen hieman jäähtyä. Pistele kovettunut pohja haarukalla ja levitä omenahilloke pohjalle. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja vatkaa sokeri joukkoon muutamassa erässä. Peitä pinta kokonaan valkuaisvaahdolla pursottamalla tai levittämällä lusikan kuperalla puolella. Jatka paistamista uunin alatasolla noin 6–8 minuuttia, kunnes marenki on kauniin väristä. Anna jäähtyä.

Valmista vaniljakastike. Kiehauta kevytkerma ja vaniljatangon puolikas keskenään ja nosta kattila liedeltä. Anna maidon maustua noin 15 minuuttia. Poimi vaniljatanko pois ja halkaise se terävällä veitsellä leikkuulaudan päällä. Kaavi veitsellä tangon sisältä mustat siemenet ja lisää ne kermaan.

Sekoita sokeri ja perunajauhot ja lisää seos vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa joukkoon myös vaniljakerma kahdessa erässä. Kuumenna seosta vatkaten kasarissa miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Jäähdytä kastike ja sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma. Tarjoa omenahyve jälkiruoaksi vaniljakastikkeen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka murotaikina 400g pakaste
    Hinta 2,09/kpl
    5,23/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 5,39/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (27 arviota)

  • Kaisu
    1 vuosi sitten
    Piiras oli mautonta.