
Omena-ruishiutalepuuro
Omenainen ruispuuro maistuu niin aamu-, väli- kuin iltapalaksi.
5 annostaalle 30 min115 kcal / annos (215g)
Ainekset
5 annosta
- 4dlvettä
- 2(n. 350 g)omenaa (esim. Jonagold)
- 3/4tlsuolaa
- 1/2tlkanelia
- (juoksevaa hunajaa)
Valmistus
alle 30 min- Mittaa mehu ja vesi kattilaan. Kuumenna. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat noin puolen sentin viipaleiksi ja edelleen pieniksi kuutioiksi. Lisää omenapalat mehuun kiehumaan.
- Sekoita ruishiutaleet joukkoon ja kuumenna kiehuvaksi. Säädä levy pienelle ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes omenakuutiot pehmenevät. Mausta suolalla ja kanelilla. Tarkista makeus ja lisää halutessasi hiukan juoksevaa hunajaa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 215g100 g
- 115 kcal481 kJ
- Proteiinia 2 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi