• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Omena-vaniljarisotto

Makea risotto on maustettu omenalla ja vaniljalla. Herkullinen jälkiruoka sopii talven juhliin.
Omena-vaniljarisotto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 81,5 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Koristeeksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja kuutioi omenat.
  2. Kiehauta vesi, lisää riisi, omenat, kanelitanko, sokeri ja suola. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 25 minuuttia, välillä sekoittaen.
  3. Lisää riisiseoksen joukkoon rusinat. Mausta sitruunanmehulla ja -kuoriraasteella. Poista kanelitanko ja jäähdytä riisiseos aivan kylmäksi.
  4. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita vaniljavaahto riisiseoksen joukkoon ja mausta vielä halutessasi liköörillä. Koristele paahdetuilla cashewpähkinöillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa risoton edellisenä päivänä muuten valmiiksi, mutta sekoita vaahdotettu vaniljakastike (ja likööri) juuri ennen tarjoilua riisin joukkoon.

Ravintosisältö per 100 g

  • 81,5 kcal341 kJ
  • Proteiinia1,33 g
  • Hiilihydraatteja15,8 g
  • Rasvaa1,22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille