Sekahedelmäsoppa
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 dl | vettä tai |
n. 1 1/2 dl | sokeria tai |
1 ps (250 g) | tai |
1 | kanelitanko tai |
muutama pala | sitruunan kuorta tai |
2 rkl | perunajauhoja tai |
1/2 dl | kylmää vettä tai |
1/2 | sitruunan mehu tai |
Ravintosisältö
Energia | 305 kJ / 73 kcal |
Rasva | 0 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 16,6 g |
josta sokereita | 14,5 g |
Proteiini | 0,3 g |
Suola | 0 g |
Valmistus
Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää sekahedelmät (leikkaa suurimmat hedelmät saksilla pienemmiksi) ja anna liota muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
Lisää kanelitanko ja huolella pestystä sitruunasta perunankuorimaveitsellä leikattua keltaista kuorta.
Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä, kunnes ne nousevat pintaan ja pehmenevät. Nosta kattila liedeltä ja nostele hedelmät reikäkauhalla tajoilukulhoon. Poista kanelitanko ja sitruunankuoret.
Sekoita perunajauho kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes pari kuplaa pulpahtaa.
Mausta sitruunan mehulla ja kaada soppa hedelmien päälle kulhoon. Ripauta pinnalle hiukan sokeria, jotta kuorta ei muodostuisi. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron tai ohrapuuron kanssa.
Vinkki! Lisää sopan joukkoon rusinoita halutessasi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Grefinn Super Nuts sekahedelmä 250gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka kanelitanko 15gHinta 1,25/kpl83,33/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Meira kanelitanko 15gHinta 2,29/kpl152,67/kg
- Santa Maria Kaneli kokonainen, pussi 22gHinta 2,15/kpl107,50/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,18/kpl6,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,8(110 arviota)
- 30 - 60 min3,2(36 arviota)
- 30 - 60 min3,7(150 arviota)
- yli 60 min4,1(68 arviota)
- alle 30 min4,7(21 arviota)
- yli 60 min5,0(1 arvio)
- alle 15 min3,8(30 arviota)
- alle 30 min4,3(66 arviota)
Arvostele resepti
- Eliisa8 kuukautta sittenEn laittanut. Lisäsin 1/2 dl rusinoita. Ei ollut sekahedelmäpussissa. Muutoin sopivat mausteet. En ole vuosiin syönyt. Mutta nyt teki mieli ja teen jo toisen kerran. Nyt riisipuuron kaveriksi.
- Kellokalle9 kuukautta sitten"anna liota muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli" - miten tämä valmistus voisi mennä annetussa 30 minuutissa?
- K-Kuluttajapalvelu9 kuukautta sittenKellokalle, kiitos kommentista, olemme nyt päivittäneet valmistusajan.
- Sekameteliä9 kuukautta sittenMinulla on tapana paloitella sekahedelmät saksilla puoliksi tai kolmeen osaan, on enemmän sattumia ja sopivat suuhun paremmin. Erään vanhan emännän niksi.
- Makea soppa9 kuukautta sittenOlikin 1,5 dl eikä 11,5 dl sokeria :(
- Jaana3 vuotta sittenLaitoin sokeria puolet vähemmän. Kanelitanko ja sitruunan kuori toivat ihania makuvivahteita. Päälle nokare vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja herkkujälkkäri on valmis.
- Reiska3 vuotta sittenPussin selosteen mukaan mukaan 250 g kuivattuja sekahedelmiä sisältää sokeria jo yhteensä n. 125 g. Eli lisäsokerin kanssa malttia.
- Sekametelisoppa4 vuotta sittenKanelitanko antaa loistavan maun. Sokeria vähemmän kuin ohjeessa.
- Kotikokki5 vuotta sittenItse jätin sokerin pois mutta lisäsin hieman vaniljaa kun uudestaan kokeilin, alkuun tosi makea omaan makuun, kaneli antoi ihanan maun<3
- Tepa7 vuotta sittenMuuten hyvä ja helppo ohje mutta hirvittävän makeaa ainakin omaan makuun, kannattaa lisätä sokeria vähän kerrallaan ja maistella välissä.
- kari8 vuotta sittenHyvää. Kiitos ohjeesta