• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sekahedelmäsoppa

Sekahedelmäsoppa on itseoikeutettu riisi- tai ohrapuuron kaveri. Se maistuu muulloinkin kuin jouluna.
Sekahedelmäsoppa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 66,5 kcal / 100 g

Ainekset

6 annosta
    • 12dlvettä
    • n. 1 1/2dlsokeria
    • 1ps(250 g)sekahedelmiä
    • 1kanelitanko
    • muutama palasitruunan kuorta
    • 2rklperunajauhoja
    • 1/2dlkylmää vettä
    • 1/2sitruunan mehu

Valmistus

alle 30 min
  1. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää sekahedelmät (leikkaa suurimmat hedelmät saksilla pienemmiksi) ja anna liota muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
  2. Lisää kanelitanko ja huolella pestystä sitruunasta perunankuorimaveitsellä leikattua keltaista kuorta.
  3. Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä, kunnes ne nousevat pintaan ja pehmenevät. Nosta kattila liedeltä ja nostele hedelmät reikäkauhalla tajoilukulhoon. Poista kanelitanko ja sitruunankuoret.
  4. Sekoita perunajauho kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes pari kuplaa pulpahtaa.
  5. Mausta sitruunan mehulla ja kaada soppa hedelmien päälle kulhoon. Ripauta pinnalle hiukan sokeria, jotta kuorta ei muodostuisi. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron tai ohrapuuron kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää sopan joukkoon rusinoita halutessasi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 66,5 kcal278 kJ
  • Proteiinia0,52 g
  • Hiilihydraatteja15,3 g
  • Rasvaa0,12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua