Sekahedelmäsoppa
Sekahedelmäsoppa on itseoikeutettu riisi- tai ohrapuuron kaveri. Se maistuu muulloinkin kuin jouluna.
6 annostaalle 30 min66,5 kcal / 100 g
Ainekset
6 annosta
- 12dlvettä
- n. 1 1/2dlsokeria
- 1ps(250 g)sekahedelmiä
- 1kanelitanko
- muutama palasitruunan kuorta
- 2rklperunajauhoja
- 1/2dlkylmää vettä
- 1/2sitruunan mehu
Valmistus
alle 30 min- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Sekoita kunnes sokeri on liuennut. Lisää sekahedelmät (leikkaa suurimmat hedelmät saksilla pienemmiksi) ja anna liota muutaman tunnin ajan, mielellään yön yli.
- Lisää kanelitanko ja huolella pestystä sitruunasta perunankuorimaveitsellä leikattua keltaista kuorta.
- Keitä hedelmiä miedolla lämmöllä, kunnes ne nousevat pintaan ja pehmenevät. Nosta kattila liedeltä ja nostele hedelmät reikäkauhalla tajoilukulhoon. Poista kanelitanko ja sitruunankuoret.
- Sekoita perunajauho kylmään vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna, kunnes pari kuplaa pulpahtaa.
- Mausta sitruunan mehulla ja kaada soppa hedelmien päälle kulhoon. Ripauta pinnalle hiukan sokeria, jotta kuorta ei muodostuisi. Tarjoa esimerkiksi riisipuuron tai ohrapuuron kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Lisää sopan joukkoon rusinoita halutessasi.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 66,5 kcal278 kJ
- Proteiinia 0,52 g
- Hiilihydraatteja15,3 g
- Rasvaa0,12 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hei ! Kuinka paljon vettä ?
Laitoin sokeria puolet vähemmän. Kanelitanko ja sitruunan kuori toivat ihania makuvivahteita. Päälle nokare vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa ja herkkujälkkäri on valmis.
Pussin selosteen mukaan mukaan 250 g kuivattuja sekahedelmiä sisältää sokeria jo yhteensä n. 125 g. Eli lisäsokerin kanssa malttia.
Kanelitanko antaa loistavan maun. Sokeria vähemmän kuin ohjeessa.
Itse jätin sokerin pois mutta lisäsin hieman vaniljaa kun uudestaan kokeilin, alkuun tosi makea omaan makuun, kaneli antoi ihanan maun<3
Muuten hyvä ja helppo ohje mutta hirvittävän makeaa ainakin omaan makuun, kannattaa lisätä sokeria vähän kerrallaan ja maistella välissä.
Hyvää. Kiitos ohjeesta