
Pähkinä-omenapaistos
Pähkinä-omenapaistos on herkullinen paistosjälkiruoka, jossa pääosassa ovat omenat ja pähkinät. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
4 annosta30 - 60 min134 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 3-4(n. 650 g)hapanta omenaa
- 1dlfariinisokeria
- 25gPirkka voita
Valmistus
30 - 60 min- Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Voitele laakea uunivuoka. Ripottele puolet fariinisokerista ja puolet pähkinärouheesta vuoan pohjalle.
- Levitä omenaviipaleet vuokaan limittäin. Ripottele päälle loppu fariinisokeri, pähkinärouhe ja rasva pieninä nokareina. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa pähkinä-omenapaistos lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 134 kcal560 kJ
- Proteiinia 1,22 g
- Hiilihydraatteja14,8 g
- Rasvaa7,73 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Paistoaika aivan liian pitkä. Sokeri paloi vuokaan ja omenanpalat kuivuivat kasaan. Never again.