
Pähkinä-omenapaistos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Pähkinä-omenapaistos on herkullinen paistosjälkiruoka, jossa pääosassa ovat omenat ja pähkinät. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
3–4 (n. 650 g) | hapanta omenaa tai |
1 dl | fariinisokeria tai |
1 dl | tai |
25 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 582 kJ / 140 kcal |
Rasva | 7,5 g |
josta tyydyttynyttä | 2 g |
Hiilihydraatit | 16,4 g |
josta sokereita | 15,1 g |
Proteiini | 1,4 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa ohuehkoiksi viipaleiksi. Voitele laakea uunivuoka. Ripottele puolet fariinisokerista ja puolet pähkinärouheesta vuoan pohjalle.
Levitä omenaviipaleet vuokaan limittäin. Ripottele päälle loppu fariinisokeri, pähkinärouhe ja rasva pieninä nokareina. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa pähkinä-omenapaistos lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka omena Granny Smith 1 lkHinta n. 0,40/kpl2,49/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka hasselpähkinärouhe 125gHinta 2,69/kpl21,52/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,85/kpl3,70/kg
- Meira Hasselpähkinärouhe 80g pussiHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Dr. Oetker Hasselpähkinärouhe 50gHinta 1,99/kpl39,80/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(8 arviota)
- 30 - 60 min4,5(145 arviota)
- 30 - 60 min4,5(97 arviota)
- alle 30 min2,7(3 arviota)
- 30 - 60 min3,9(98 arviota)
- yli 60 min4,0(79 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,1(38 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,4 (9 arviota)
- Hiiltynyt omenapaistos2 vuotta sittenPaistoaika aivan liian pitkä. Sokeri paloi vuokaan ja omenanpalat kuivuivat kasaan. Never again.