• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Uuniomenat appelsiini-kaurakuorrutuksella

Tuunaa uuniomenat rapealla appelsiini-kaurakuorrutuksella. Helppo jälkiruoka maistuu myös lapsille.
Uuniomenat appelsiini-kaurakuorrutuksella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 183 kcal / annos (140g)

Ainekset

6 annosta
    • 4isoahapanta omenaa
    • 10kaurakeksiä
    • 1dlappelsiinimarmeladia
    • 1rkljuoksevaa margariinia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese ja halkaise omenat poikkisuunnassa. Koverra siemenkota pois. Asettele omenanpuolikkaat voideltuun uunivuokaan vieriviereen.
  2. Murenna kaurakeksit muovipussissa karkeaksi rouheeksi. Sulata appelsiinimarmeladi kattilassa. Kaada marmeladia hieman jokaiselle omenalle. Jaa kaurakeksirouhe omenoille ja valuta päälle loppu marmeladi. Valuta omenoille vielä juoksevaa margariinia.
  3. Kypsennä omenoita 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ravintosisältö perannos 140g100 g

  • 183 kcal770 kJ
  • Proteiinia1,5 g
  • Hiilihydraatteja26,6 g
  • Rasvaa4,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille