• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paratiisilinnut ja kukat

Lintujen ja kukkien muotoiset pikkuleivät ovat hauska lisä lastenkutsuille. Koristele pikkuleivät ennen paistoa nonparelleilla.
Paratiisilinnut ja kukat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 33 kpl
  • 30 - 60 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

n. 33 kpl

Voiteluun

    • muna

Päälle

    • nonparelleja

Täyte

    • omena- tai vadelmahilloa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Irrota murotaikinalevyt toisistaan ja ota sulamaan noin tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön. Kauli levy kerrallaan jauhotetulla pöydällä noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi (20 x 25 cm) ja ota siitä pienikokoisella lintumuotilla leipiä.
  2. Aseta kaksi leipää aina nokat vastakkain pariksi pellille leivinpaperin päälle. Toinen leivistä on silloin käännettävä paistumaan pohjapuoli ylöspäin. Ota omenaporalla toisesta parista pyöreä kakku pois rinnasta -ikkunaksi-. Voitele ikkunalliset leivät ohuesti hyvinvatkatulla munalla ja ripottele pintaan värikkäitä nonparelleja. Paista leipiä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6 min ja anna jäähtyä pellillä.
  3. Levitä ohut kerros omena- tai vadelmahilloa ehyen lintupohjan pohjapuolelle ja paina ikkunallinen koristettu puolikas sitä vastaan. Tarjoa kahvipöydässä. Jos et omista lintumuottia, voit käyttää esim. pientä piparkakkumuottia. Leivistä tulee silloin paratiisikukkia eikä parin sovittamiseksi leipiä tarvitse kääntää ennen paistoa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille