Kuningatarpiirakka
Helppo kuningatarpiirakka syntyy käden känteessä valmiista murotaikinasta. Tässä marjapiirakassa maistuu vadelmat ja mustikka.
8 palaa30 - 60 min250 kcal / 100 g
Ainekset
8 palaa
- 1pkt(400 g)Pirkka murotaikinaa (pakaste)
Täyte
- 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1ps(200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
- n. 1/2dlsokeria
- 1rklPirkka perunajauhoja
Valmistus
30 - 60 min- Ota sulaneesta taikinast 4 cm levyinen suikale erikseen. Painele loput taikinasta voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24-25 cm) pohjalle ja reunoille.
- Levitä vadelmat piirakan pohjalle ja varaa muutama ehjä koristeeksi. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho ja levitä vadelmien päälle. Painele kokonaiset vadelmat marjaseokseen tasaisin välein. Kauli loppu taikina n. 2-3 millin paksuiseksi ja ota siitä muotilla esim. pieniä sydämen muotoisia pikkuleipiä ja asettele piirakan pinnalle koristeeksi.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla n. 10-12 min, kunnes myös pinnan koristeet ovat kypsiä. Tarjoa jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 250 kcal1 050 kJ
- Proteiinia 3,72 g
- Hiilihydraatteja31,5 g
- Rasvaa11,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi