• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuningatarpiirakka

Kuningatarpiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 palaa
  • 30 - 60 min
  • 250 kcal / 100 g

Ainekset

8 palaa

Täyte

    • 1ps(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
    • 1ps(200 g)Pirkka mustikoita (pakaste)
    • n. 1/2dlsokeria
    • 1rklPirkka perunajauhoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Jaa toinen levyistä kahtia ja painele kiinni täyden levyn sivuun ja muotoile pyöreäksi kakuksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24-25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Levitä vadelmat piirakan pohjalle ja varaa muutama ehjä koristeeksi. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauho ja levitä vadelmien päälle. Painele kokonaiset vadelmat marjaseokseen tasaisin välein. Kauli loppu taikina n. 2-3 millin paksuiseksi ja ota siitä muotilla esim. pieniä sydämen muotoisia pikkuleipiä ja asettele piirakan pinnalle koristeeksi.
  3. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 20 min. Jatka kypsentämistä uunin keskitasolla n. 10-12 min, kunnes myös pinnan koristeet ovat kypsiä. Tarjoa jäähtyneenä sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. Siivilöi pinnalle hieman tomusokeria.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia3,72 g
  • Hiilihydraatteja31,5 g
  • Rasvaa11,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua