• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lakkasydämet

Lakkasydämet ovat juhlavia pikkuleipiä. Ne sopivat vaikka ystävänpäivään.
Lakkasydämet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • 30 - 60 min
  • 114 kcal / annos (25g)

Ainekset

20 annosta

Täyte

    • 2dllakka-omena- tai vadelmahilloa
    • 1rklperunajauhoja

Päälle

    • tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata murotaikina. Sekoita hillo ja perunajauhot. Anna turvota hetki.
  2. Nipistele sulaneet taikinalevyt kiinni toisiinsa. Kauli kylmä taikina jauhoja apuna käyttäen ohueksi levyksi.
  3. Tarvitset kaksi erikokoista sydänmuottia, joiden väliin jää vähintään 3 mm:n väli, kun ne asetetaan sisäkkäin. Ota taikinasta suuremmalla sydänmuotilla pikkuleipiä. Ota puolesta sydämistä pikkumuotilla keskusta pois, jotta saat ohuen sydänkehikon. Aseta kehikot kokonaisten sydämien päälle. Näin saat kaikille sydämille reunan. Täytä pikkuleipien sydän hillolla vain reunaa myöten.
  4. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 11-13 minuuttia, kunnes pohja on saanut väriä. Anna jäähtyä pellillä. Pakkaa pikkuleivät ilmaviin laatikoihin. Aseta kerrosten väliin leivinpaperi. Pikkuleivät säilyvät noin viikon verran ilmavassa paikassa. Pakasta pidempää säilytystä varten. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Ravintosisältö perannos 25g100 g

  • 114 kcal479 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1