Kolmikolkkahatut
- Annosmäärä60 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
Kolmikolkkahatut täytetään säilykekirsikoilla. Nämä pikkuleivät syntyvät helposti valmiista murotaikinasta.
- Laktoositon
Ainekset
60 annosta
1 pkt (400 g) | tai |
2 tlk (130g/ 70g) | tai |
Sokerivesikuorrutus | |
---|---|
2 dl | tomusokeria tai |
1–1 1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kauli sulanut taikinalevy noin 40 cm X 50 cm levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) 50 ympyrää. Valuta 30 kirsikkaa kuivaksi liemestään talouspaperin päällä ja halkaise ne. Aseta jokaisen ympyrän keskelle kirsikanpuolikas leikkauspinta taikinaa vasten. Nipistä ympyrän reunaa kolmesta kohdasta niin että muodostuu kolmikolkkahattu, jonka kupuna on kirsikka.
Tee tähteeksi jääneestä taikinasta tasainen kakku ja kauli se noin 2–3 millin paksuiseksi. Ota lopusta taikinaa vielä noin 10 ympyrää ja leivo valmiiksi.
Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6–7 minuuttia, kunnes pohja on kypsän värinen.
Koristele pikkuleivät jäähtyneenä sokerivesikuorrutuksella. Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle. Lisää ruokalusikallinen sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tipoittain sitruunamehua. Kaada seos tanakan muovipussin kulmaan ja tee kulmaan pieni reikä ja pursota siitä. Anna kuorrutuksen kuivua hyvin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(52 arviota)
- 30 - 60 min3,8(26 arviota)
- yli 60 min4,1(58 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,0(50 arviota)
- yli 60 min3,7(18 arviota)
- 30 - 60 min3,0(2 arviota)
- 30 - 60 min4,8(11 arviota)