• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kolmikolkkahatut

Kolmikolkkahatut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 60 annosta
  • 30 - 60 min
  • 41 kcal / annos (10g)

Ainekset

60 annosta

Sokerivesikuorrutus

    • 2dltomusokeria
    • 1-1 1/2rklsitruunanmehua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kauli sulanut taikinalevy noin 20 cm X 25 cm levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla (halkaisija 5 cm) 25 ympyrää. Valuta 30 kirsikkaa kuivaksi liemestään talouspaperin päällä ja halkaise ne. Aseta jokaisen ympyrän keskelle kirsikanpuolikas leikkauspinta taikinaa vasten. Nipistä ympyrän reunaa kolmesta kohdasta niin että muodostuu kolmikolkkahattu, jonka kupuna on kirsikka.
  2. Leivo toinen taikinalevy samoin. Tee tähteeksi jääneestä taikinasta tasainen kakku ja kaaviloi se noin 2-3 millin paksuiseksi. Ota lopusta taikinaa vielä noin 10 ympyrää ja leivo valmiiksi.
  3. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskitasolla noin 6-7 minuuttia, kunnes pohja on kypsän värinen.
  4. Koristele pikkuleivät jäähtyneenä sokerivesikuorrutuksella. Mittaa tomusokeri pienen kulhon pohjalle. Lisää ruokalusikallinen sitruunamehua ja sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tipoittain sitruunamehua. Kaada seos tanakan muovipussin kulmaan ja tee kulmaan pieni reikä ja pursota siitä. Anna kuorrutuksen kuivua hyvin.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 41 kcal173 kJ
  • Proteiinia0,4 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa1,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille