Pikeeri eli royal icing
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Pikeeri eli royal icing on tomusokerikuorrutus, joka kovettuu kuivuessaan. Pikeeri toimii hyvin pikkuleipien koristelussa ja siitä voi tehdä myös irtonaisia koristeita.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
1/4 dl | kananmunan valkuaista tai |
1 3/4 dl | tomusokeria tai |
2–3 tippaa | sitruunanmehua tai |
(jauhemaista elintarvikeväriä) tai |
Valmistus
alle 15 min
Mittaa valkuaiset ja 1 dl tomusokeria kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella muutama minuutti. Lisää loppu tomusokeri ja sitruunanmehu. Lisää halutessasi elintarvikeväri ja vatkaa vielä noin 1 minuutin ajan.
Kaada pikeeri pakastepussiin. Leikkaa pussin kulmaan pienenpieni reikä. Koristele pikkuleivät ja anna pikeerin kovettua. Annoksesta riittää noin 30 pikkuleivän koristeluun, mikäli pikkuleivän pinta päällystetään kokonaan pikeerillä.
Vinkki! Tomusokerin määrää lisäämällä tai vähentämällä saat vaihdeltua pikeerin koostumusta eri tarkoitukseen sopivaksi. Isompiin, levitettäviin pintoihin käytettäessä kannattaa tomusokeria laittaa hieman vähemmän. Irtonaisiin, leivinpaperin päälle pursotettaviin koristeisiin kannattaa tomusokerin määrää lisätä. Sopiva paksuus löytyy parhaiten kokeilemalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,4(54 arviota)
- alle 15 min4,2(35 arviota)
- alle 15 min3,3(3 arviota)
- 30 - 60 min
- alle 15 min
- alle 15 min3,9(165 arviota)
- alle 30 min4,4(16 arviota)
- alle 30 min4,3(270 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (38 arviota)
- Liisa7 vuotta sittenParasta pieeriä tulee ihan vaan vedellä ja tomusokerilla.
- Koekeittiö9 vuotta sittenKiitos kommentistasi. Pikeerin valmistuksessa oikean paksuuden löytäminen voi olla aluksi hieman hankalaa. Kuten ohjeessakin sanotaan, sopiva paksuus löytyy parhaiten kokeilemalla. Koekeittiön muistiinpanoissa lukee, että pikeeri testattiin 1/4 dl:lla valkuaista. Näin ollen reseptiin on jossain veiheesssa päässyt ikävä pieni, mutta oleellinen, kirjoitusvirhe. Olemme todella pahoillamme virheestä, ohje on nyt korjattu. Kiitokset tarkkaavaisuudestasi. Toivottavasti pikeeri onnistuu seuraavalla kerralla ja saat piparkakkutalon koristeltua. Mukavaa joulun odotusta!
- Pipari9 vuotta sittenTein tällä ohjeella ensimmäistä kertaa pikeeriä piparkakkutalon koristelua varten. Tuolla ohjeella tuli todella löysää, ja jouduin lisäämään tomusokeria useampaan otteeseen. Laitoin sitä yli 3 dl ja silti on liian löysää. Olisin laittanut enemmänkin, mutta loppui kesken. Pikeerin teosta on yli 4 h ja vieläkin pehmeää/löysää. Eikös tämän pitäisi kovetua suht nopeasti? Löysin toisen ohjeen pikeerille ja siinä valkuaista on puolet vähemmän tomusokeriin verrattuna. Harmittaa kun en löytänyt toista ohjetta ensin niin olisin laittanut vähemmän nestettä ja olisin saanut ehkä jämäkämpää pikeeriä.