Joulutorttukierteet
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Kierretortut on tosi helppo tehdä. Näissä joulutortuissa on hilloa joka haukkaisulla, nam!
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
12 kpl
1 pkt (500 g) | tai |
1 dl | luumumarmeladia, paistonkestävää tai |
1 | kananmuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
2 rkl | tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 436 kJ / 343 kcal |
Rasva | 18,5 g |
josta tyydyttynyttä | 8,1 g |
Hiilihydraatit | 38 g |
josta sokereita | 12,4 g |
Proteiini | 6,1 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 30 min
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Levitä kolmelle levylle luumumarmeladia ja paina toiset levyt niiden päälle.
Leikkaa levyt pitkittäin neljään osaan terävällä veitsellä tai saksilla.
Ota suikale käteen ja venytä sitä varovasti. Kieputa suikaleita päistä vastakkaisiin suuntiin ja kääri leivinpaperin päällä sykeröksi. Jätä päät alapuolelle. Tee samoin loput suikaleet.
Voitele joulutorttukierteet munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Siivilöi torttujen päälle tomusokeria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka lehtitaikinalevyt 6kpl/500g pakasteHinta 2,19/kpl4,38/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Sunnuntai lehti-/torttutaikina 500gEtuhinta 1,99/kpl3,98/kgnorm. 2,99/kpl (5,98/kg)
- Myllyn Paras lehtitaikina palmuöljytön 5kpl/500g pakasteHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,7(85 arviota)
- alle 30 min3,5(95 arviota)
- 30 - 60 min4,5(34 arviota)
- 30 - 60 min4,6(36 arviota)
- 30 - 60 min3,7(23 arviota)
- alle 30 min3,2(10 arviota)
- alle 30 min3,8(65 arviota)
- alle 30 min3,7(33 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,3 (276 arviota)
- Mother Qwerty1 vuosi sittenOllaan palattu näihin nyt useampana vuonna, näissä kun ei ole ollenkaan turhaa kuivaa voitaikinaa niin kuin tavallisissa joulutortuissa. Muotoilu vaati alkuun harjoittelua.
- Vii2 vuotta sittenItse tortuille peukku, mutta muotoilu ei toiminut. Täyte tursusi ja rullaus hankalaa.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenVii, harmillista kuulla, että joulutorttukierteet eivät ole onnistuneet toivotulla tavalla. Viemme palautteesi eteenpäin resepteistä vastaaville henkilöille.
- Mummi maakta3 vuotta sittenEi valittamista..kaulin sulaneita taikinalevyjä ohuemmiksi ja tein loput ohjeen mukaan...onnistui hyvin🙂
- Raa'at kierteet3 vuotta sittenKiva idea, mutta epäonnistui täysin. Venyttelin taikinaa paljon, mutta kierteistä tuli silti liian raskaista ja ne jäivät raa'aksi vaikka paistoin lopulta todella pitkään. Luumuhilloakaan ei tullut tarpeeksi kun ajattelin etten laita niin paljon, että se pursuaa ja töhrii kaiken. Ei jatkoon.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenRaa'at kierteet, ikävä kuulla, etteivät joulutorttukierteet onnistuneet toivotulla tavalla. Kiitos palautteestasi! Välitän tiedon resepteistä vastaaville henkilöille.
- Kotileipuri4 vuotta sittenHerkullinen kokonaisuus, kiitos! Marmeladia riittää jokaiselle haukkaukselle. Lisäksi keskeltä hieman kosteaksi jäävä ja pinnalta rapsakka taikina hivelevät makunystyröitä. Mitä useamman tekee, sitä nätimmäksi kädenjälki kehittyy. Tomusokeria päälle ja rustiikkiset, kauniit tortut ovat valmiita!
- Käytän noita vuokia toistekin5 vuotta sittenLaitoin kierteet isoihin muffinsivuokiin (joista leikkasin puolet reunoista pois, että olisivat matalampia). Muuten hyvä, mutta olis kannattanut kaulita taikinalevyt ohuemmiksi. Ja luumut levis, että rumiahan niistä tuli :-)
- Mortti5 vuotta sittenMinullakin nämä jäivät raa'oiksi. Yritin tehdä riittävän löyhiä kierteitä, mutta taikina ei ole kovin helposti käsiteltävää. Vieraille en tarjoaisi, mutta eiköhän nämä tule syötyä itse.
- Annospala5 vuotta sittenNäitä oli tyttären(16v) kanssa hauska tehdä!Sitä luumuhilloa oli jokapaikassa :D hiuksissa ja lieden välissä, riskakaapinkahvassa ja jopa taikinan välissä. Maistu huipulta vaikka olivatkin rumia.Varmasti tehdään uusiksi.
- Aira5 vuotta sittenHelppo tehdä, kun vähän kaulitsee levyjä eikä venytä. Luumuhilloa ei kannata laittaa liikaa, se maistuu silti hyvin joka haukkaisulla. Meillä näistä tykkäsivät kaikki, korvaa hyvin perinteiset joulutortut.
- Ei toista kertaa5 vuotta sittenVaikkakin kokemusta keittiössä, niin hyvin hankalaa saada kierteelle, ilman että hilloa on joka paikassa taikinan päälläkin.Paistoaika ei riittänyt normaalista uunista huolimatta, sisältä raakoja, päältä lopuksi palaneita. Onnistuessaan kyllä olisivat kyllä nätit.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenEi toista kertaa, reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme, mutta paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia.
- Rmh5 vuotta sittenEdullisesti nopeasti ja hienoja. Kelpaa kyllä tarjota. Kiitos paljon vinkistä.
- Arja Hakala5 vuotta sittenLuumukierre nasta vinkki kokeilla myös perinteisestä pullataikinasta kanelikierteenä. Joulun herkut.
- tonttunen5 vuotta sittenaprikoosimarmeladi on raikas täyte tortuille
- riinis5 vuotta sittenLuumuhillo valuu väleistä ja palaa torttujen pohjaan kiinni, ei maistu kovin hyvältä. Nättejä ovat kuin mitkä!
- Yksi mummu5 vuotta sittenItse tehty omenahillo sopii mainiosti
- mummelivaan5 vuotta sittenMeillä ei (valitettavasti) luumu oikein mene. Kokeilen noita, Nutellaa luumun tilalle :)