Joulutorttukierteet
Kierretortut on tosi helppo tehdä. Näissä joulutortuissa on hilloa joka haukkaisulla, nam! Noin 0,20€/annos.*
12 kplalle 30 min
Ainekset
12 kpl
- 1pkt(500 g)Pirkka lehtitaikinalevyjä (pakaste)
- 1dlluumumarmeladia, paistonkestävää
- 1kananmuna
Lisäksi
- 2rkltomusokeria
Valmistus
alle 30 min- Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Levitä kolmelle levylle luumumarmeladia ja paina toiset levyt niiden päälle.
- Leikkaa levyt pitkittäin neljään osaan terävällä veitsellä tai saksilla.
- Ota suikale käteen ja venytä sitä varovasti. Kieputa suikaleita päistä vastakkaisiin suuntiin ja kääri leivinpaperin päällä sykeröksi. Jätä päät alapuolelle. Tee samoin loput suikaleet.
- Voitele joulutorttukierteet munalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Siivilöi torttujen päälle tomusokeria.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kommentoi
Ei valittamista..kaulin sulaneita taikinalevyjä ohuemmiksi ja tein loput ohjeen mukaan...onnistui hyvin🙂
Kiva idea, mutta epäonnistui täysin. Venyttelin taikinaa paljon, mutta kierteistä tuli silti liian raskaista ja ne jäivät raa'aksi vaikka paistoin lopulta todella pitkään. Luumuhilloakaan ei tullut tarpeeksi kun ajattelin etten laita niin paljon, että se pursuaa ja töhrii kaiken. Ei jatkoon.
Raa'at kierteet, ikävä kuulla, etteivät joulutorttukierteet onnistuneet toivotulla tavalla. Kiitos palautteestasi! Välitän tiedon resepteistä vastaaville henkilöille.
Herkullinen kokonaisuus, kiitos! Marmeladia riittää jokaiselle haukkaukselle. Lisäksi keskeltä hieman kosteaksi jäävä ja pinnalta rapsakka taikina hivelevät makunystyröitä. Mitä useamman tekee, sitä nätimmäksi kädenjälki kehittyy. Tomusokeria päälle ja rustiikkiset, kauniit tortut ovat valmiita!
Laitoin kierteet isoihin muffinsivuokiin (joista leikkasin puolet reunoista pois, että olisivat matalampia). Muuten hyvä, mutta olis kannattanut kaulita taikinalevyt ohuemmiksi. Ja luumut levis, että rumiahan niistä tuli :-)
Minullakin nämä jäivät raa'oiksi. Yritin tehdä riittävän löyhiä kierteitä, mutta taikina ei ole kovin helposti käsiteltävää. Vieraille en tarjoaisi, mutta eiköhän nämä tule syötyä itse.
Näitä oli tyttären(16v) kanssa hauska tehdä!Sitä luumuhilloa oli jokapaikassa :D hiuksissa ja lieden välissä, riskakaapinkahvassa ja jopa taikinan välissä. Maistu huipulta vaikka olivatkin rumia.Varmasti tehdään uusiksi.
Helppo tehdä, kun vähän kaulitsee levyjä eikä venytä. Luumuhilloa ei kannata laittaa liikaa, se maistuu silti hyvin joka haukkaisulla. Meillä näistä tykkäsivät kaikki, korvaa hyvin perinteiset joulutortut.
Vaikkakin kokemusta keittiössä, niin hyvin hankalaa saada kierteelle, ilman että hilloa on joka paikassa taikinan päälläkin.Paistoaika ei riittänyt normaalista uunista huolimatta, sisältä raakoja, päältä lopuksi palaneita. Onnistuessaan kyllä olisivat kyllä nätit.
Ei toista kertaa, reseptin toimivuus on testattu koekeittiöllämme, mutta paistoajat ovat aina ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia.
Edullisesti nopeasti ja hienoja. Kelpaa kyllä tarjota. Kiitos paljon vinkistä.
Luumukierre nasta vinkki kokeilla myös perinteisestä pullataikinasta kanelikierteenä. Joulun herkut.
aprikoosimarmeladi on raikas täyte tortuille
Luumuhillo valuu väleistä ja palaa torttujen pohjaan kiinni, ei maistu kovin hyvältä. Nättejä ovat kuin mitkä!
Itse tehty omenahillo sopii mainiosti
Meillä ei (valitettavasti) luumu oikein mene. Kokeilen noita, Nutellaa luumun tilalle :)