Verkkokaupan kirjautuminen on uudistunut! Lue lisää täältä.
Keitetty kananmunaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetty kananmuna

Kananmunien keittoaika vaihtelee sen mukaan, millaisia kananmunia haluat. Lue, miten kauan kananmunia keitetään.

Ainekset

4 kpl
  • 4kananmunaa
  • vettä

Valmistus

alle 15 min
 1. Kananmunat voi lisätä keitettäessä joko kiehuvaan tai kylmään veteen tai hauduttaa ne hiljalleen kypsiksi. Nosta kananmunat kattilaan varovasti, jotta kuoriin ei tule säröjä. Lisää vettä sen verran, että munat peittyvät. Jääkaappikylmät kananmunat kannattaa lisätä kylmään veteen, jotta kuori ei halkea.
 2. Jos lisäät kananmunat kiehuvaan veteen, keittoajat ovat seuraavat: löysä 4-5 minuuttia, pehmeä noin 7 minuuttia ja kova noin 10 minuuttia.
 3. Jos lisäät kananmunat kylmään veteen, keittoajat ovat: löysä 2-3 minuuttia, pehmeä 3-4 minuuttia ja kova 8-10 minuuttia. Ota aikaa siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua. Levyn kuumenemisaika vaikuttaa kiehumiseen, joten induktioliedellä aika saattaa poiketa tästä.
 4. Voit myös hauduttaa kananmunat hiljalleen kypsäksi. Kaada kiehuva vesi munien päälle kattilaaan ja anna veden jäähtyä. Kananmuna on löysä noin 10 minuutin kuluttua ja pehmeä noin 12 minuutin kuluttua.
 5. Kaada keittämisen jälkeen vesi pois ja anna kananmunien kuivahtaa hetki. Upota kananmunat tämän jälkeen kylmään veteen, jotta munien kypsyminen lakkaa ja kuori irtoaa helposti. Kuori kananmunat ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos kuorit kerralla suuren määrän kananmunia, kuori ne kylmällä vedellä täytetyssä astiassa. Näin kuoret jäävät veteen eivätkä jää kiinni kananmunan pintaan.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
 • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
  Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
  1,49/kpl
  2,57/kg
 • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
  Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
  2,65/kpl
  2,60/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille72 arvostelua
 • K-Kuluttajapalvelu14.11.2020

  Hessu, linssikeitto on usein sen verran sakeaa, että kananmunan puolikkaat pysyvät todennäköisesti hyvin keiton pinnalla. Voit vielä valita tarjoiluun käytettäväksi mahdollisimman laakean keittolautasen.

 • Hessu14.11.2020

  En kommentoi, mutta kysyn. Teen linssikeittoa. Haluan tarjota keiton kanssa kananmunia. Pysyykö keitettyjen kananmunien puolikkaat keiton päällä?

 • Auvo14.4.2020

  Hei, syödäänkö kuoret?

 • K-Kuluttajapalvelu14.4.2020

  Auvo, kananmunat kannattaa kuoria ennen tarjoamista.

 • Munaton12.4.2020

  T&J! Mukana!

 • Moi14.4.2019

  Liian vaikea ohje

 • AamuPajari638.12.2018

  Munat paloivat pohjaan ja niistä tuli kummallisen värisiä. Tämä ohje ei mene jatkoon!

 • Uusavuton23.10.2017

  Mahtava resepti! Munista tuli juuri sellaiset kuin kuvittelinkin. 5/5