Keitetty kananmuna
- Annosmäärä4 kpl
- Valmistusaikaalle 15 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Kananmunien keittoaika vaihtelee sen mukaan, millaisia kananmunia haluat. Lue, miten kauan kananmunia keitetään.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
Ainekset
4 kpl
4 | kananmunaa tai |
vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 494 kJ / 118 kcal |
Rasva | 8,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 0,3 g |
josta sokereita | 0,3 g |
Proteiini | 11,1 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Kananmunat voi lisätä keitettäessä joko kiehuvaan tai kylmään veteen tai hauduttaa ne hiljalleen kypsiksi. Nosta kananmunat kattilaan varovasti, jotta kuoriin ei tule säröjä. Lisää vettä sen verran, että munat peittyvät. Jääkaappikylmät kananmunat kannattaa lisätä kylmään veteen, jotta kuori ei halkea.
Jos lisäät kananmunat kiehuvaan veteen, keittoajat ovat seuraavat: löysä 4–5 minuuttia, pehmeä noin 7 minuuttia ja kova noin 10 minuuttia.
Jos lisäät kananmunat kylmään veteen, keittoajat ovat: löysä 2–3 minuuttia, pehmeä 3–4 minuuttia ja kova 8–10 minuuttia. Ota aikaa siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua. Levyn kuumenemisaika vaikuttaa kiehumiseen, joten induktioliedellä aika saattaa poiketa tästä.
Voit myös hauduttaa kananmunat hiljalleen kypsäksi. Kaada kiehuva vesi munien päälle kattilaaan ja anna veden jäähtyä. Kananmuna on löysä noin 10 minuutin kuluttua ja pehmeä noin 12 minuutin kuluttua.
Kaada keittämisen jälkeen vesi pois ja anna kananmunien kuivahtaa hetki. Upota kananmunat tämän jälkeen kylmään veteen, jotta munien kypsyminen lakkaa ja kuori irtoaa helposti. Kuori kananmunat ennen tarjoamista.
Vinkki! Jos kuorit kerralla suuren määrän kananmunia, kuori ne kylmällä vedellä täytetyssä astiassa. Näin kuoret jäävät veteen eivätkä jää kiinni kananmunan pintaan.
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,3(4 arviota)
- alle 15 min3,9(35 arviota)
- alle 15 min3,6(38 arviota)
- alle 15 min
- alle 15 min3,9(38 arviota)
- alle 15 min4,1(18 arviota)
- alle 15 min3,2(52 arviota)
- alle 15 min4,5(156 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (147 arviota)
- Stan1 kuukausi sittenOlipa hyviä neuvoja
- Tmp16 kuukautta sittenMiten kiehuvaan veteen löysä 4-5 min ja kylmään veteen vastaava löysä 2-3 min?
- Mariam10 kuukautta sittenKiitos siitä reseptistä se oli tosi tosi tosi hyvää kiitos!
- SamTheMan1 vuosi sittenKokeilin uudelleen. Muistinkin tietysti väärin. Piti olla: "Hyvin varovasti ja aavistuksen, Paksuun päähän". Kiehuvaan veteen munien laitto on paljon helpompaa lusikalla.
- SämTheMän1 vuosi sittenPaina kananmunien paksuun päähän reikä parsinneulalla ennen keittämistä. Näin kuoret lähtevät keittämisen ja kylmävesijuoksutuksen jälkeen vielä helpommin irti!
- Testaaja1 vuosi sittenKoin hyväksi tämän ohjeen, kananmunien jäähdyttäminen juoksevan kylmän veden alla oli uusi kikka jolla kuoret saa helposti irti.
- Kananmunamies1 vuosi sittenKiitos! Tää oli hyvä👍
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHessu, linssikeitto on usein sen verran sakeaa, että kananmunan puolikkaat pysyvät todennäköisesti hyvin keiton pinnalla. Voit vielä valita tarjoiluun käytettäväksi mahdollisimman laakean keittolautasen.
- Hessu4 vuotta sittenEn kommentoi, mutta kysyn. Teen linssikeittoa. Haluan tarjota keiton kanssa kananmunia. Pysyykö keitettyjen kananmunien puolikkaat keiton päällä?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAuvo, kananmunat kannattaa kuoria ennen tarjoamista.
- Munaton4 vuotta sittenT&J! Mukana!
- Moi5 vuotta sittenLiian vaikea ohje