Keitetty kananmuna Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetty kananmuna

  • Annosmäärä4 kpl
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
Kananmunien keittoaika vaihtelee sen mukaan, millaisia kananmunia haluat. Lue, miten kauan kananmunia keitetään.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton

Ainekset

4 kpl
4
 
kananmunaa
tai
 
vettä
tai

Ravintosisältö

Energia
494 kJ / 118 kcal
Rasva
8,1 g
josta tyydyttynyttä
2,1 g
Hiilihydraatit
0,3 g
josta sokereita
0,3 g
Proteiini
11,1 g
Suola
0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Kananmunat voi lisätä keitettäessä joko kiehuvaan tai kylmään veteen tai hauduttaa ne hiljalleen kypsiksi. Nosta kananmunat kattilaan varovasti, jotta kuoriin ei tule säröjä. Lisää vettä sen verran, että munat peittyvät. Jääkaappikylmät kananmunat kannattaa lisätä kylmään veteen, jotta kuori ei halkea.

Jos lisäät kananmunat kiehuvaan veteen, keittoajat ovat seuraavat: löysä 4–5 minuuttia, pehmeä noin 7 minuuttia ja kova noin 10 minuuttia.

Jos lisäät kananmunat kylmään veteen, keittoajat ovat: löysä 2–3 minuuttia, pehmeä 3–4 minuuttia ja kova 8–10 minuuttia. Ota aikaa siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua. Levyn kuumenemisaika vaikuttaa kiehumiseen, joten induktioliedellä aika saattaa poiketa tästä.

Voit myös hauduttaa kananmunat hiljalleen kypsäksi. Kaada kiehuva vesi munien päälle kattilaaan ja anna veden jäähtyä. Kananmuna on löysä noin 10 minuutin kuluttua ja pehmeä noin 12 minuutin kuluttua.

Kaada keittämisen jälkeen vesi pois ja anna kananmunien kuivahtaa hetki. Upota kananmunat tämän jälkeen kylmään veteen, jotta munien kypsyminen lakkaa ja kuori irtoaa helposti. Kuori kananmunat ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos kuorit kerralla suuren määrän kananmunia, kuori ne kylmällä vedellä täytetyssä astiassa. Näin kuoret jäävät veteen eivätkä jää kiinni kananmunan pintaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (120 arviota)

  • SamTheMan
    1 kuukausi sitten
    Kokeilin uudelleen. Muistinkin tietysti väärin. Piti olla: "Hyvin varovasti ja aavistuksen, Paksuun päähän". Kiehuvaan veteen munien laitto on paljon helpompaa lusikalla.
  • SämTheMän
    1 kuukausi sitten
    Paina kananmunien paksuun päähän reikä parsinneulalla ennen keittämistä. Näin kuoret lähtevät keittämisen ja kylmävesijuoksutuksen jälkeen vielä helpommin irti!
  • Testaaja
    2 kuukautta sitten
    Koin hyväksi tämän ohjeen, kananmunien jäähdyttäminen juoksevan kylmän veden alla oli uusi kikka jolla kuoret saa helposti irti.
  • Joku
    3 kuukautta sitten
    Hieno resepti en ennen tiennyt että kananmunat voi laitta keittämisen jälkeen kylmään veteen että kuori irtoaisi helpommin. Muuten liian helppo katoin noin vain
  • Kananmunamies
    3 kuukautta sitten
    Kiitos! Tää oli hyvä👍
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Hessu, linssikeitto on usein sen verran sakeaa, että kananmunan puolikkaat pysyvät todennäköisesti hyvin keiton pinnalla. Voit vielä valita tarjoiluun käytettäväksi mahdollisimman laakean keittolautasen.
  • Hessu
    3 vuotta sitten
    En kommentoi, mutta kysyn. Teen linssikeittoa. Haluan tarjota keiton kanssa kananmunia. Pysyykö keitettyjen kananmunien puolikkaat keiton päällä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Auvo, kananmunat kannattaa kuoria ennen tarjoamista.
  • Munaton
    3 vuotta sitten
    T&J! Mukana!
  • Moi
    4 vuotta sitten
    Liian vaikea ohje