Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Keitetty kananmunaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Keitetty kananmuna

Kananmunien keittoaika vaihtelee sen mukaan, millaisia kananmunia haluat. Lue, miten kauan kananmunia keitetään.

 • 4 kpl
 • alle 15 min

Ainekset

4 kpl
  • 4kananmunaa
  • vettä

Valmistus

alle 15 min
 1. Kananmunat voi lisätä keitettäessä joko kiehuvaan tai kylmään veteen tai hauduttaa ne hiljalleen kypsiksi. Nosta kananmunat kattilaan varovasti, jotta kuoriin ei tule säröjä. Lisää vettä sen verran, että munat peittyvät. Jääkaappikylmät kananmunat kannattaa lisätä kylmään veteen, jotta kuori ei halkea.
 2. Jos lisäät kananmunat kiehuvaan veteen, keittoajat ovat seuraavat: löysä 4-5 minuuttia, pehmeä noin 7 minuuttia ja kova noin 10 minuuttia.
 3. Jos lisäät kananmunat kylmään veteen, keittoajat ovat: löysä 2-3 minuuttia, pehmeä 3-4 minuuttia ja kova 8-10 minuuttia. Ota aikaa siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua. Levyn kuumenemisaika vaikuttaa kiehumiseen, joten induktioliedellä aika saattaa poiketa tästä.
 4. Voit myös hauduttaa kananmunat hiljalleen kypsäksi. Kaada kiehuva vesi munien päälle kattilaaan ja anna veden jäähtyä. Kananmuna on löysä noin 10 minuutin kuluttua ja pehmeä noin 12 minuutin kuluttua.
 5. Kaada keittämisen jälkeen vesi pois ja anna kananmunien kuivahtaa hetki. Upota kananmunat tämän jälkeen kylmään veteen, jotta munien kypsyminen lakkaa ja kuori irtoaa helposti. Kuori kananmunat ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

Vinkki! Jos kuorit kerralla suuren määrän kananmunia, kuori ne kylmällä vedellä täytetyssä astiassa. Näin kuoret jäävät veteen eivätkä jää kiinni kananmunan pintaan.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
  Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
  1,55/kpl2,67/kg
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
  Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
  2,59/kpl2,54/kg
 • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
  K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
  1,35/kpl2,33/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 48 arvostelua