Perunamunkit
Näiden munkkien pääraaka-ainetta et haukkaamalla arvaakaan! Perunamunkit ovat vapun yllättävin herkku. Noin 0,20€/annos.*
20 kplyli 60 min
Ainekset
20 kpl
- 4(250 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
- 1kananmuna
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dltomusokeria
- 2tlsitruunankuorta raastettuna
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
Lisäksi
- 1plo(9 dl)Pirkka rypsiöljyä
- sokeria
Valmistus
yli 60 min- Keitä perunat kypsiksi, noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kuori perunat. Soseuta perunat siivilän läpi pusertamalla. Näin munkkeihin ei jää paakkuja.
- Sekoita perunamassa ja kananmuna kulhossa. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuori keskenään ja lisää ne perunamassaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kuumenna rypsiöljy valurautapadassa tai teräskattilassa. Öljy on sopivan kuumaa (180 astetta), kun pieni leipäpala ruskistuu parissa minuutissa.
- Pyörittele taikinasta jauhotetuin käsin noin ruokalusikallisen kokoisia pieniä palloja. Kypsennä 5 munkkia kerrallaan kerran kääntäen noin 3-4 minuuttia, kunnes munkit ovat kauniin värisiä.
- Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle. Sokeroi munkit lämpiminä. Perunamunkit ovat parhaimmillaan tuoreina.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tein perunamunkkeja.ohje oli helppo.toki korvasin vehnäjauhot .1dl perunajauhoilla.suosittelen