Seesaminsiemenkeksit
- Annosmäärä20 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Paahdetuista seesaminsiemenistä ja hunajasta valmistetut ohuet keksit maistuvat sellaisenaan tai sopivat jälkiruokien ja leivonnaisten koristeeksi.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
20 kpl
2 ps (à 150 g) | kuorittuja seesaminsiemeniä tai |
1 dl | hunajaa tai |
2 dl | sokeria tai |
(pala sitruunankuorta) tai | |
ripaus | suolaa tai |
Valmistus
alle 30 min
Paahda seesaminsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla kunnes ne saavat väriä.
Kuumenna hunaja ja sokeri (sekä sitruunakuoripala) kattilassa kiehuvaksi ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes seos sakenee. Älä anna seoksen lämpötilan nousta yli 250 asteen. (Poista sitruunankuoripala).
Sekoita siirappi siemenien joukkoon. Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Laita päälle toinen leivinpaperi ja painele kaulimella ohueksi levyksi. Anna jäähtyä ja paloittele.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(20 arvostelua)
- alle 30 min4,1(43 arvostelua)
- alle 30 min3,6(50 arvostelua)
- alle 30 min3,4(67 arvostelua)
- alle 30 min4,1(7 arvostelua)
- alle 15 min3,4(52 arvostelua)
- alle 30 min3,1(12 arvostelua)
- alle 30 min2,9(12 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (13 arvostelua)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenVaahtokarkki, reseptin toimivuus on testattu reseptiin käytetyillä ainesosilla.
- Vaahtokarkki2 vuotta sittenVoiko tehdä jollain muulla kuin hunajalla?
- Tuija3 vuotta sittenVoiko tehdä ilman sokeria?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenTuija, valitettavasti keksit eivät onnistu ilman sokeria, sillä sokeri vaikuttaa niiden rakenteeseen.