Piparileivokset
- Annosmäärä15 kpl
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
1 rs (250 g) | tai |
1 tlk (2 dl ) | tai |
2 tl | vaniljasokeria tai |
30 | tai |
3 palaa | tai |
4 palaa | tai |
1/4 (n. 1/2 dl) | granaattiomenan siemenet tai |
tuoretta timjamia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 559 kJ / 374 kcal |
Rasva | 29,6 g |
josta tyydyttynyttä | 17 g |
Hiilihydraatit | 23,3 g |
josta sokereita | 15 g |
Proteiini | 4 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Vaahdota mascarpone ja kerma samassa kulhossa sähkövatkaimella pursotettavaksi vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla maitoa. Siirrä vaahto pursotinpussiin ja leikkaa pää auki saksilla.
Levitä piparit esimerkiksi leivinpaperin päälle ja pursota puolet pipareista niin, että pieniä pursotuspisteitä on kauttaaltaan piparin pinnalla. Pursota loput niin, että pursotuksia on vain pipareiden reunoilla. Asettele täydemmät piparit toisten päälle ja nosta ne tarjoilualustalle. Tämä kannattaa tehdä heti, jotta piparit eivät ehdi pehmetä.
Rouhi tummaa ja valkoista suklaata veitsellä ja ripottele ne pipareille. Koristele granaattiomenansiemenillä ja timjamilla ja tarjoa heti.
Täytetyt piparit eivät kestä pitkää säilytystä, sillä ne pehmenevät.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat mascarpone 250 gHinta 2,99/kpl11,96/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka valkoinen leivontasuklaa 100g RFAHinta 1,19/kpl11,90/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Casa Azzurra laktoositon mascarpone 250gHinta 3,99/kpl15,96/kg
- Valio Keittiön Mascarpone e200 g laktoositonHinta 3,19/kpl15,95/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Plussa-etu −10 %Annas Original piparkakku 300 gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl8,33/kgIlman Plussa-korttia 2,79/kpl (9,30/kg)
- Plussa-etu −14 %Annas Original Sydänpiparkakku 300gPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl11,63/kgIlman Plussa-korttia 4,09/kpl (13,63/kg)
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,39/kpl23,90/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 4,99/kpl24,95/kg
- Fazer Ögon Valkoinen Leivontasuklaa 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- GranaattiomenaHinta n. 0,99/kpl3,95/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(80 arviota)
- yli 60 min3,9(57 arviota)
- 30 - 60 min4,1(24 arviota)
- yli 60 min4,5(250 arviota)
- yli 60 min4,0(223 arviota)
- yli 60 min4,1(87 arviota)
- yli 60 min3,8(148 arviota)
- yli 60 min3,0(165 arviota)
Arvostele resepti
- uskallanko kokeilla10 päivää sittenEli jääkö "pursotuksia vai pipareiden reunoilla" -osat siis väliin? Miksi väliin ei tule koko pinnalle täytettä? Kauanko siis suunnilleen säilyvät eli kuinka paljon ennen tarjoilua voin tehdä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenPipari, täydet pursotukset tulevat päälle, jotta pinnasta tulee kaunis. Ja sisältä keskikohta jätetään tyhjäksi, jotta mascarponetäyte riittää kaikkiin pipareihin.
- Pipari1 vuosi sittenOnko ohjeessa virhe, miksi täydet pursotukset menisi päälle ja tyhjää sisälle? Eikö päälle riitä vain reunat kun tulee muut koristelut siihen keskelle?
- Hesu1 vuosi sittenMutta jospa antaakin pipareiden pehmetä ihan tarkoituksella. Tuo vain lisää mehevyyttä.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenRisuuu, täytetyt piparit eivät kestä pitkää säilytystä, sillä ne pehmenevät. Piparileivokset on hyvä tarjoilla heti.
- Risuuu1 vuosi sittenEhtivätkö nämä pehmentyä, jos ovat jääkaapissa yön yli?
- Leivon.nainen2 vuotta sittenMonikin leivonnaisen resepti on sellainen, että sokerin voi jättää pois tai korvata esim. hunajalla.
- ARSKA2 vuotta sittenEikö ole mitään reseptiä ilman sokeria.