Hyppää sisältöön
YstävänpäiväkakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ystävänpäiväkakku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ystävänpäiväkakku kuorrutetaan vaaleanpunaiseksi ja koristellaan söpösti sydämin! Helppo sekoitettava suklaakakkutaikina ei vaadi vatkaimia.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

12 annosta

Vuokaan

Kuorrutus

Koristeluun

Ravintosisältö

  • Energia
    1 341 kJ / 321 kcal
  • Rasva
    15,9 g
  • josta tyydyttynyttä
    10,3 g
  • Hiilihydraatit
    38,7 g
  • josta sokereita
    30,4 g
  • Proteiini
    4,2 g
  • Suola
    0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota kaakaojauheella vuoan reunat.
  2. Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään isossa kulhossa.
  3. Sulata voi mikrossa. Kaada voisula, maito ja muna jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Säästä yksi rivi suklaata ja noin 1/3 vadelmarasiasta koristelua varten. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Murenna isoimmat vadelmat hieman pienemmäksi veitsellä tai käsin. Kääntele suklaat ja vadelmat taikinaan varovasti. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Sulata kuorrutteen voi mikrossa ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää voihin tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi geelivärillä.
  7. Levitä kuorrute kakulle. Siirrä hetkeksi (noin 15 minuuttia) jähmettymään jääkaappiin.
  8. Koristele kakku marmeladisydämillä, vadelmilla, marengeilla ja rouhitulla suklaalla.
Jos aika ei riitä kakun leipomiseen, kokeile kuorruttaa valmis mutakakku samaan tyyliin!

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (41 arviota)

  • Pakastajapirkko
    1 kuukausi sitten
    Hei, uskaltaako pakastevadelmia käyttää keittämättä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 kuukausi sitten
    Pakastajapirkko, suomalaisia pakastevadelmia voi käyttää kuumentamatta. Ulkomaiset pakastevadelmat taas suositellaan kuumentamaan ennen käyttöä.
  • Tanja
    6 kuukautta sitten
    Tämä resepti on harmillisesti menty muuttamaan. Olisi kiva saada takaisin alkuperäinen resepti, jossa käytettiin vadelmahilloa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 kuukautta sitten
    Tanja, alkuperäistä reseptiä voit tiedustella K-Kuluttajapalvelusta (kuluttajapalvelu@kesko.fi).
  • Kakkukestit
    4 vuotta sitten
    Tämä resepti olikin kadoksissa - Pirkan kakkukisan kakkonen noin vuodelta 1992, jos oikein muistan. Mainio löytö! Toimii myös rengasvuokaan, kuorrutetta voi valuttaa päälle tai jättää pois,
  • Leipojakissa
    7 vuotta sitten
    Kokeilin ystävänpäiväksi mutta ilman voita tuon pohjan tein, toivottavasti onnistuu.