Ystävänpäiväkakku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ystävänpäiväkakku kuorrutetaan vaaleanpunaiseksi ja koristellaan söpösti sydämin! Helppo sekoitettava suklaakakkutaikina ei vaadi vatkaimia.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
12 annosta
- 100 g Pirkka voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl sokeria
- 1/2 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 1 kananmuna
- 75 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (70 %)
- 2/3 rs (à 175 g) Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
Vuokaan
- 1 tl Pirkka voita
- 1 rkl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
Kuorrutus
- 50 g Pirkka voita
- 1 rs (180 g) Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1 1/2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/2 tl vaaleanpunaista geeliväriä
Koristeluun
- 1/2 pkt (à 180 g) Pirkka Parhaat marmeladisydämiä
- 1/3 rs (à 175 g) Pirkka Parhaat suomalaisia vadelmia (pakaste)
- 6 valkoista pientä marenkia
- 25 g Pirkka tummaa leivontasuklaata (70 %)
Ravintosisältö
- Energia1 341 kJ / 321 kcal
- Rasva15,9 g
- josta tyydyttynyttä10,3 g
- Hiilihydraatit38,7 g
- josta sokereita30,4 g
- Proteiini4,2 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20–22 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja jauhota kaakaojauheella vuoan reunat.
- Sekoita jauhot, sokeri, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään isossa kulhossa.
- Sulata voi mikrossa. Kaada voisula, maito ja muna jauhoihin ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Säästä yksi rivi suklaata ja noin 1/3 vadelmarasiasta koristelua varten. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Murenna isoimmat vadelmat hieman pienemmäksi veitsellä tai käsin. Kääntele suklaat ja vadelmat taikinaan varovasti. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua 200-asteisen uunin alatasolla noin 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Sulata kuorrutteen voi mikrossa ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää voihin tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri ja sekoita. Värjää kuorrute vaaleanpunaiseksi geelivärillä.
- Levitä kuorrute kakulle. Siirrä hetkeksi (noin 15 minuuttia) jähmettymään jääkaappiin.
- Koristele kakku marmeladisydämillä, vadelmilla, marengeilla ja rouhitulla suklaalla.
Jos aika ei riitä kakun leipomiseen, kokeile kuorruttaa valmis mutakakku samaan tyyliin!
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −10 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −15 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,99/kpl11,37/kgIlman Plussa-korttia 2,35/kpl (13,43/kg)
- Plussa-etu −13 %Plussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl9,45/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (10,95/kg)
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(76 arviota)
- yli 60 min4,5(341 arviota)
- yli 60 min4,1(42 arviota)
- yli 60 min4,6(78 arviota)
- 30 - 60 min4,6(109 arviota)
- yli 60 min3,6(49 arviota)
- yli 60 min4,0(152 arviota)
- yli 60 min3,8(90 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (41 arviota)
- Pakastajapirkko1 kuukausi sittenHei, uskaltaako pakastevadelmia käyttää keittämättä?
- K-Kuluttajapalvelu1 kuukausi sittenPakastajapirkko, suomalaisia pakastevadelmia voi käyttää kuumentamatta. Ulkomaiset pakastevadelmat taas suositellaan kuumentamaan ennen käyttöä.
- Tanja6 kuukautta sittenTämä resepti on harmillisesti menty muuttamaan. Olisi kiva saada takaisin alkuperäinen resepti, jossa käytettiin vadelmahilloa.
- K-Kuluttajapalvelu6 kuukautta sittenTanja, alkuperäistä reseptiä voit tiedustella K-Kuluttajapalvelusta (kuluttajapalvelu@kesko.fi).
- Kakkukestit4 vuotta sittenTämä resepti olikin kadoksissa - Pirkan kakkukisan kakkonen noin vuodelta 1992, jos oikein muistan. Mainio löytö! Toimii myös rengasvuokaan, kuorrutetta voi valuttaa päälle tai jättää pois,
- Leipojakissa7 vuotta sittenKokeilin ystävänpäiväksi mutta ilman voita tuon pohjan tein, toivottavasti onnistuu.