After Eight -kakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pohja | |
---|---|
250 g (19 kpl) | vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino) tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
Täyte | |
300 g (36 kpl) | tai |
2 levyä (à 100 g) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Koristeluun | |
100 g (11 kpl) | tai |
2–3 | vaniljanmakuista täytekeksiä (esim. Domino) tai |
2 palaa | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 870 kJ / 447 kcal |
Rasva | 28,3 g |
josta tyydyttynyttä | 16,9 g |
Hiilihydraatit | 42 g |
josta sokereita | 33,9 g |
Proteiini | 4,9 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita keksimurut ja sulatettu rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Ota minttusuklaat pois papereista. Ota kaksi palaa tummaa suklaata sivuun koristelua varten. Rouhi suklaat ja laita kuumennusta kestävään kulhoon. Sulata vesihauteessa.
Notkista tuorejuustot ja sekoita joukkoon sulanut suklaa. Vaahdota kerma ja lisää suklaaseokseen. Kääntele täyte tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 2 tunniksi.
Irrota kakku varovasti vuoasta, käytä veistä apuna reunojen irrottamisessa. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele minttusuklailla, keksin muruilla ja tummalla suklaalla.
Saat kakkuun sileän pinnan kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Kuivaa lusikka ennen tasoittamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Oreo original täytekeksi 264g vaniljaHinta 3,65/kpl13,83/kg
- Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositonHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFAHinta 1,49/kpl14,90/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,99/kpl11,06/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,39/kpl6,95/l
- Fazer Domino Original vaniljanmakuinen täytekeksi 175gHinta 2,55/kpl14,57/kg
- Plussa-etu −21 %Oreo double filled täytekeksi 157g vaniljaPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl11,40/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (14,59/kg)
- Maitomaa VAPAA aktoositon voi 500 gHinta 5,15/kpl10,30/kg
- Fazer Ögon 70% Premium leivontasuklaa 100gHinta 2,99/kpl29,90/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamatonHinta 3,49/kpl11,63/kg
- K-Menu maustamaton tuorejuusto 300gHinta 1,89/kpl6,30/kg
- Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 2,19/kpl8,76/l
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- yli 60 min4,0(148 arviota)
- yli 60 min4,5(243 arviota)
- yli 60 min3,9(145 arviota)
- yli 60 min4,2(160 arviota)
- yli 60 min4,6(630 arviota)
- yli 60 min4,0(46 arviota)
- yli 60 min3,6(47 arviota)
Arvostele resepti
- is-ii11 kuukautta sittenoli helppo. tulisi ehkä parmepaa kun olisi kylmässä. vähän makea.
- Anna1 vuosi sittenJääkaappiin 2 tunniksi — toimiiko myös hyvin niin, että hyytyy jääkaapissa yön yli? Kuten juustokakut yleensä. Helpottaa sitä, että voi tehdä juhliin etukäteen edellisenä päivänä. Mutta säilyykö koostumus/maku?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnna, kakun voi hyydyttää jääkaapissa yön yli.
- Saija1 vuosi sittenAivan ihana kakku!! tehty jo monesti!!!
- ElluR1 vuosi sittenKaikki menikin pötköksi eikä rivittynyt… 0,5 dl maitoa tms. nestettä paloitellun suklaan joukkoon ja sulatus minuutin jaksoissa varovasti mikrossa aina kunnolla sekoitellen.
- ElluR1 vuosi sittenMuokkasin ohjeesta tällaisen ja tuntuisi toimivan: 1 prk mascarponea 1 tlk kuohukermaa 1 levy Fazerin sinistä + kourallinen tummaa suklaata 2 rkl vaniljasokeria 0,5 dl maitoa tai kermaa 1 pkt keksejä (250 g, käytin Biscoff-keksejä) 50 g voita Toiminta kuten ohjeessa :)
- Kristiina1 vuosi sittenSuklaan sulattaminen todella haastavaa, ei sula normaalisti. Sen jälkeen täyte ei hyytynyt edes viidessä tunnissa. Todella sukalainen maku, ihan ok, mutta ei suurta herkkua. Ei mene jatkoon.
- Herkuttelija1 vuosi sittenAivan liian tuhti kakku. Puolittaisin ohjeen suklaamäärän ja lisäisin kerman määrää.
- Suklaapupu1 vuosi sittenKakku oli hyvää mutta ohjeessa mielestäni liikaa suklaata ja vähensin sitä lähes sata grammaa. Silti olisi saanut vähentää suklaan määrää. Samoin vähensin suhteessa minttusuklaan määrää ja korvasin tummalla suklaalla. Muuten hyvä kakku!
- Pettynyt1 vuosi sittenHuono ohje, oon ihan kokenut leipoja mut ******* meni. Suklaa ei sulanu millää ja jäi ihan vääränlaiseksi.
- Kotikokki1 vuosi sittenOli överisulkainen miltei liian suklainen.
- MinttuHolisti1 vuosi sittenLiian hapan ja voimakas mahd. Pirkka tuorejuuston maku. Valio Violassa on miedompi happamuus? En ole vielä kokeillut.
- Sissi2 vuotta sittenTätä saattaa syödä ihan pienen palan kerralla. Mielestäni liikaa minttua yhteen kakkuun, jälkimaku on kuin olisi haukannut lusikallisen hammastahnaa :D Ohje muuten ihan hyvä ja kakku helppo toteuttaa. Ehkä kokeilen ohjetta seuraavan kerran hieman muokattuna :)