After Eight -kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

After Eight -kakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Silkin pehmeä suklainen juustokakku saa makunsa minttuisista After Eight -makeisista ja täytekekseistä. Tämä juustokakku valmistuu ilman liivatetta.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta

Pohja

250 g (19 kpl)
 
vaniljanmakuisia täytekeksejä (esim. Domino)
tai
50 g
 
voita sulatettuna
tai

Täyte

300 g (36 kpl)
 
tai
2 levyä (à 100 g)
 
tai
2 rs (à 180 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Koristeluun

100 g (11 kpl)
 
tai
2–3
 
vaniljanmakuista täytekeksiä (esim. Domino)
tai
2 palaa
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 870 kJ / 447 kcal
Rasva
28,3 g
josta tyydyttynyttä
16,9 g
Hiilihydraatit
42 g
josta sokereita
33,9 g
Proteiini
4,9 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita keksimurut ja sulatettu rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Ota minttusuklaat pois papereista. Ota kaksi palaa tummaa suklaata sivuun koristelua varten. Rouhi suklaat ja laita kuumennusta kestävään kulhoon. Sulata vesihauteessa.

Notkista tuorejuustot ja sekoita joukkoon sulanut suklaa. Vaahdota kerma ja lisää suklaaseokseen. Kääntele täyte tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 2 tunniksi.

Irrota kakku varovasti vuoasta, käytä veistä apuna reunojen irrottamisessa. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele minttusuklailla, keksin muruilla ja tummalla suklaalla.

Saat kakkuun sileän pinnan kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Kuivaa lusikka ennen tasoittamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Oreo original täytekeksi 264g vanilja
    Hinta 3,65/kpl
    13,83/kg
  • Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositon
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    Hinta 1,49/kpl
    14,90/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/l
  • Fazer Domino Original vaniljanmakuinen täytekeksi 175g
    Hinta 2,55/kpl
    14,57/kg
  • Plussa-etu −21 %
    Oreo double filled täytekeksi 157g vanilja
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 1,79/kpl
    11,40/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (14,59/kg)
  • Maitomaa VAPAA aktoositon voi 500 g
    Hinta 5,15/kpl
    10,30/kg
  • Fazer Ögon 70% Premium leivontasuklaa 100g
    Hinta 2,99/kpl
    29,90/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 300g maustamaton
    Hinta 3,49/kpl
    11,63/kg
  • K-Menu maustamaton tuorejuusto 300g
    Hinta 1,89/kpl
    6,30/kg
  • Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
    Hinta 2,19/kpl
    8,76/l
  • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
    Hinta 4,15/kpl
    8,30/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (324 arviota)

  • is-ii
    11 kuukautta sitten
    oli helppo. tulisi ehkä parmepaa kun olisi kylmässä. vähän makea.
  • Anna
    1 vuosi sitten
    Jääkaappiin 2 tunniksi — toimiiko myös hyvin niin, että hyytyy jääkaapissa yön yli? Kuten juustokakut yleensä. Helpottaa sitä, että voi tehdä juhliin etukäteen edellisenä päivänä. Mutta säilyykö koostumus/maku?
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Anna, kakun voi hyydyttää jääkaapissa yön yli.
  • Saija
    1 vuosi sitten
    Aivan ihana kakku!! tehty jo monesti!!!
  • ElluR
    1 vuosi sitten
    Kaikki menikin pötköksi eikä rivittynyt… 0,5 dl maitoa tms. nestettä paloitellun suklaan joukkoon ja sulatus minuutin jaksoissa varovasti mikrossa aina kunnolla sekoitellen.
  • ElluR
    1 vuosi sitten
    Muokkasin ohjeesta tällaisen ja tuntuisi toimivan: 1 prk mascarponea 1 tlk kuohukermaa 1 levy Fazerin sinistä + kourallinen tummaa suklaata 2 rkl vaniljasokeria 0,5 dl maitoa tai kermaa 1 pkt keksejä (250 g, käytin Biscoff-keksejä) 50 g voita Toiminta kuten ohjeessa :)
  • Kristiina
    1 vuosi sitten
    Suklaan sulattaminen todella haastavaa, ei sula normaalisti. Sen jälkeen täyte ei hyytynyt edes viidessä tunnissa. Todella sukalainen maku, ihan ok, mutta ei suurta herkkua. Ei mene jatkoon.
  • Herkuttelija
    1 vuosi sitten
    Aivan liian tuhti kakku. Puolittaisin ohjeen suklaamäärän ja lisäisin kerman määrää.
  • Suklaapupu
    1 vuosi sitten
    Kakku oli hyvää mutta ohjeessa mielestäni liikaa suklaata ja vähensin sitä lähes sata grammaa. Silti olisi saanut vähentää suklaan määrää. Samoin vähensin suhteessa minttusuklaan määrää ja korvasin tummalla suklaalla. Muuten hyvä kakku!
  • Pettynyt
    1 vuosi sitten
    Huono ohje, oon ihan kokenut leipoja mut ******* meni. Suklaa ei sulanu millää ja jäi ihan vääränlaiseksi.
  • Kotikokki
    1 vuosi sitten
    Oli överisulkainen miltei liian suklainen.
  • MinttuHolisti
    1 vuosi sitten
    Liian hapan ja voimakas mahd. Pirkka tuorejuuston maku. Valio Violassa on miedompi happamuus? En ole vielä kokeillut.
  • Sissi
    2 vuotta sitten
    Tätä saattaa syödä ihan pienen palan kerralla. Mielestäni liikaa minttua yhteen kakkuun, jälkimaku on kuin olisi haukannut lusikallisen hammastahnaa :D Ohje muuten ihan hyvä ja kakku helppo toteuttaa. Ehkä kokeilen ohjetta seuraavan kerran hieman muokattuna :)