After Eight -kakku
- Annosmäärä16 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
Pohja | |
---|---|
250 g (19 kpl) | tai |
50 g | voita sulatettuna tai |
Täyte | |
300 g (36 kpl) | After Eight - suklaita tai |
2 levyä (à 100 g) | tai |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Koristeluun | |
100 g (11 kpl) | After Eight - suklaita tai |
2–3 | tai |
2 palaa | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 900 kJ / 455 kcal |
Rasva | 28,1 g |
josta tyydyttynyttä | 18,2 g |
Hiilihydraatit | 43,9 g |
josta sokereita | 33,1 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita keksimurut ja sulatettu rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.
Ota minttusuklaat pois papereista. Ota kaksi palaa tummaa suklaata sivuun koristelua varten. Rouhi suklaat ja laita kuumennusta kestävään kulhoon. Sulata vesihauteessa.
Notkista tuorejuustot ja sekoita joukkoon sulanut suklaa. Vaahdota kerma ja lisää suklaaseokseen. Kääntele täyte tasaiseksi.
Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 2 tunniksi.
Irrota kakku varovasti vuoasta, käytä veistä apuna reunojen irrottamisessa. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele minttusuklailla, keksin muruilla ja tummalla suklaalla.
Saat kakkuun sileän pinnan kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Kuivaa lusikka ennen tasoittamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositonHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFAHinta 1,39/kpl13,90/kg
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Maitokolmio laktoositon meijerivoi 500g TKHinta 5,99/kpl11,98/kg
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,1(50 arviota)
- yli 60 min3,9(134 arviota)
- yli 60 min4,0(136 arviota)
- yli 60 min4,2(138 arviota)
- yli 60 min3,4(43 arviota)
- yli 60 min3,8(16 arviota)
- yli 60 min4,0(28 arviota)
- yli 60 min4,6(219 arviota)
Arvostele resepti
- Anna4 kuukautta sittenJääkaappiin 2 tunniksi — toimiiko myös hyvin niin, että hyytyy jääkaapissa yön yli? Kuten juustokakut yleensä. Helpottaa sitä, että voi tehdä juhliin etukäteen edellisenä päivänä. Mutta säilyykö koostumus/maku?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenAnna, kakun voi hyydyttää jääkaapissa yön yli.
- Saija7 kuukautta sittenAivan ihana kakku!! tehty jo monesti!!!
- ElluR9 kuukautta sittenKaikki menikin pötköksi eikä rivittynyt… 0,5 dl maitoa tms. nestettä paloitellun suklaan joukkoon ja sulatus minuutin jaksoissa varovasti mikrossa aina kunnolla sekoitellen.
- ElluR9 kuukautta sittenMuokkasin ohjeesta tällaisen ja tuntuisi toimivan: 1 prk mascarponea 1 tlk kuohukermaa 1 levy Fazerin sinistä + kourallinen tummaa suklaata 2 rkl vaniljasokeria 0,5 dl maitoa tai kermaa 1 pkt keksejä (250 g, käytin Biscoff-keksejä) 50 g voita Toiminta kuten ohjeessa :)
- Kristiina9 kuukautta sittenSuklaan sulattaminen todella haastavaa, ei sula normaalisti. Sen jälkeen täyte ei hyytynyt edes viidessä tunnissa. Todella sukalainen maku, ihan ok, mutta ei suurta herkkua. Ei mene jatkoon.
- Herkuttelija9 kuukautta sittenAivan liian tuhti kakku. Puolittaisin ohjeen suklaamäärän ja lisäisin kerman määrää.
- Suklaapupu9 kuukautta sittenKakku oli hyvää mutta ohjeessa mielestäni liikaa suklaata ja vähensin sitä lähes sata grammaa. Silti olisi saanut vähentää suklaan määrää. Samoin vähensin suhteessa minttusuklaan määrää ja korvasin tummalla suklaalla. Muuten hyvä kakku!
- Pettynyt9 kuukautta sittenHuono ohje, oon ihan kokenut leipoja mut ******* meni. Suklaa ei sulanu millää ja jäi ihan vääränlaiseksi.
- Kotikokki9 kuukautta sittenOli överisulkainen miltei liian suklainen.
- MinttuHolisti9 kuukautta sittenLiian hapan ja voimakas mahd. Pirkka tuorejuuston maku. Valio Violassa on miedompi happamuus? En ole vielä kokeillut.
- Sissi1 vuosi sittenTätä saattaa syödä ihan pienen palan kerralla. Mielestäni liikaa minttua yhteen kakkuun, jälkimaku on kuin olisi haukannut lusikallisen hammastahnaa :D Ohje muuten ihan hyvä ja kakku helppo toteuttaa. Ehkä kokeilen ohjetta seuraavan kerran hieman muokattuna :)