After Eight -kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

After Eight -kakku

  • Annosmäärä16 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Silkin pehmeä suklainen juustokakku saa makunsa minttuisista After Eight -makeisista ja minttutäytekekseistä. Tämä juustokakku valmistuu ilman liivatetta. Noin 1,10€/annos.*
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

16 annosta

Pohja

250 g (19 kpl)
 
tai
50 g
 
voita sulatettuna
tai

Täyte

300 g (36 kpl)
 
After Eight - suklaita
tai
2 levyä (à 100 g)
 
tai
2 rs (à 180 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Koristeluun

100 g (11 kpl)
 
After Eight - suklaita
tai
2–3
 
tai
2 palaa
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 900 kJ / 455 kcal
Rasva
28,1 g
josta tyydyttynyttä
18,2 g
Hiilihydraatit
43,9 g
josta sokereita
33,1 g
Proteiini
5,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kiinnitä irtopohjavuoan (⌀ 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita keksimurut ja sulatettu rasva keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Ota minttusuklaat pois papereista. Ota kaksi palaa tummaa suklaata sivuun koristelua varten. Rouhi suklaat ja laita kuumennusta kestävään kulhoon. Sulata vesihauteessa.

Notkista tuorejuustot ja sekoita joukkoon sulanut suklaa. Vaahdota kerma ja lisää suklaaseokseen. Kääntele täyte tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään jääkaappiin noin 2 tunniksi.

Irrota kakku varovasti vuoasta, käytä veistä apuna reunojen irrottamisessa. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele minttusuklailla, keksin muruilla ja tummalla suklaalla.

Saat kakkuun sileän pinnan kuumaan veteen kastetulla lusikalla. Kuivaa lusikka ennen tasoittamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat kirnuvoi 200g laktoositon
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    Hinta 1,39/kpl
    13,90/kg
  • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Hinta 2,19/kpl
    12,17/kg
  • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHT
    Hinta 1,29/kpl
    6,45/l
  • Maitokolmio laktoositon meijerivoi 500g TK
    Hinta 5,99/kpl
    11,98/kg
  • Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamaton
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositon
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
    Hinta 3,39/kpl
    10,27/l
  • Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,6 (309 arviota)

  • Anna
    4 kuukautta sitten
    Jääkaappiin 2 tunniksi — toimiiko myös hyvin niin, että hyytyy jääkaapissa yön yli? Kuten juustokakut yleensä. Helpottaa sitä, että voi tehdä juhliin etukäteen edellisenä päivänä. Mutta säilyykö koostumus/maku?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Anna, kakun voi hyydyttää jääkaapissa yön yli.
  • Saija
    7 kuukautta sitten
    Aivan ihana kakku!! tehty jo monesti!!!
  • ElluR
    9 kuukautta sitten
    Kaikki menikin pötköksi eikä rivittynyt… 0,5 dl maitoa tms. nestettä paloitellun suklaan joukkoon ja sulatus minuutin jaksoissa varovasti mikrossa aina kunnolla sekoitellen.
  • ElluR
    9 kuukautta sitten
    Muokkasin ohjeesta tällaisen ja tuntuisi toimivan: 1 prk mascarponea 1 tlk kuohukermaa 1 levy Fazerin sinistä + kourallinen tummaa suklaata 2 rkl vaniljasokeria 0,5 dl maitoa tai kermaa 1 pkt keksejä (250 g, käytin Biscoff-keksejä) 50 g voita Toiminta kuten ohjeessa :)
  • Kristiina
    9 kuukautta sitten
    Suklaan sulattaminen todella haastavaa, ei sula normaalisti. Sen jälkeen täyte ei hyytynyt edes viidessä tunnissa. Todella sukalainen maku, ihan ok, mutta ei suurta herkkua. Ei mene jatkoon.
  • Herkuttelija
    9 kuukautta sitten
    Aivan liian tuhti kakku. Puolittaisin ohjeen suklaamäärän ja lisäisin kerman määrää.
  • Suklaapupu
    9 kuukautta sitten
    Kakku oli hyvää mutta ohjeessa mielestäni liikaa suklaata ja vähensin sitä lähes sata grammaa. Silti olisi saanut vähentää suklaan määrää. Samoin vähensin suhteessa minttusuklaan määrää ja korvasin tummalla suklaalla. Muuten hyvä kakku!
  • Pettynyt
    9 kuukautta sitten
    Huono ohje, oon ihan kokenut leipoja mut ******* meni. Suklaa ei sulanu millää ja jäi ihan vääränlaiseksi.
  • Kotikokki
    9 kuukautta sitten
    Oli överisulkainen miltei liian suklainen.
  • MinttuHolisti
    9 kuukautta sitten
    Liian hapan ja voimakas mahd. Pirkka tuorejuuston maku. Valio Violassa on miedompi happamuus? En ole vielä kokeillut.
  • Sissi
    1 vuosi sitten
    Tätä saattaa syödä ihan pienen palan kerralla. Mielestäni liikaa minttua yhteen kakkuun, jälkimaku on kuin olisi haukannut lusikallisen hammastahnaa :D Ohje muuten ihan hyvä ja kakku helppo toteuttaa. Ehkä kokeilen ohjetta seuraavan kerran hieman muokattuna :)