Raparperitiramisu Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Raparperitiramisu

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Raparperitiramisu on ihanan kesäinen juhlakakku tai jälkiruoka.

    Ainekset

    12 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    tai
    2 rkl
     
    mantelilikööriä
    tai

    Raparperitäyte

    1 l (400 g)
     
    raparperipaloja
    tai
    1/2–1 dl
     
    vettä
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Täyte

    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    2 rs (à 200 g)
     
    Valio Viola vaniljatuorejuustoa
    tai
    1 prk (200)
     
    tai
    3 rkl
     
    sokeria
    tai

    Pinnalle

    1–2 tl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    918 kJ / 219 kcal
    Rasva
    9,4 g
    josta tyydyttynyttä
    5,3 g
    Hiilihydraatit
    24,4 g
    josta sokereita
    20 g
    Proteiini
    7,9 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Valmista ensin raparperitäyte. Keitä raparperia, vettä ja sokeria noin 5 minuuttia, kunnes raparperi on soseutunut. Anna jäähtyä kylmäksi. (Hillokkeen voit tehdä jo edellisenä päivänä.)

    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 7 minuuttia.

    Kumoa paistunut torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota paistopaperi pois. Leikkaa torttulevy kahteen osaan. Nosta alimmaiseksi tuleva levy suoraan tarjoiluvadille.

    Sekoita mehu tai kahvi ja likööri. Kostuta pohjalevy seoksella.

    Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon tuorejuustot, jogurtti ja sokeri.

    Levitä alimmalle torttulevylle puolet raparperitäytteestä ja noin 1/3 juustoseoksesta. Nosta päälle seuraava torttulevy ja kostuta se. Levitä pinnalle raparperitäyte. Lusikoi loppu juustoseos muovipussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Pursota juustoseos kakun päälle pieninä nokareina.

    Anna tiramisun vetäytyä jääkaapissa noin 4 tuntia tai yön yli. Siivilöi pinnalle kanelia esimerkiksi teesiivilän läpi.

    Vinkki! Jos käytät pakastettuja raparperejä, vesilisäystä ei tarvita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu 1 l
      Hinta 3,59/kpl
      3,59/l
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/kg
    • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
      Hinta 0,69/kpl
      46,00/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,4 (65 arviota)