Suklaafondant
Tummaa suklaata, paahdettua valkosuklaata, vaniljajäätelöä ja raparperia. Jos tällä yhdistelmällä et sulata rakkaasi sydäntä, niin millä sitten? Resepti: Alex Nurmi
6-8 annostayli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
Suklaafondant
- 4kananmunaa
- 250gsokeria
- 1/2rklleivinjauhetta
- 1dlvehnäjauhoja
- 250gvoita
- 250gtummaa suklaata
Paahdettu valkosuklaa
- 100gPirkka valkoista leivontasuklaata
Lisäksi:
- vaniljajäätelöä
- raparperia ohuina suikaleina
Valmistus
yli 60 min- Valmista paahdettu valkosuklaa. Nosta valkosuklaa leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 120 asteessa tunnin ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja raasta jälkiruokien päälle.
- Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
- Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa ja lisää taikinaan hellästi nostellen.
- Voitele foliomuotit tai esimerkiksi pienet kahvikupit voisulalla tai rypsiöljyllä. Kaada taikina muotteihin.
- Kypsennä uunissa 180 asteessa 8-12 minuuttia, riippuen muottien koosta.
- Nosta valmiit fondantit uunista, anna jäähtyä 1 minuutin ajan ja nosta lautaselle. Tarjoa raparperin, jäätelön ja paahdetun valkosuklaan kanssa.
Kommentoi