Hyppää sisältöön
SuklaafondantTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaafondant

  • Annosmäärä6 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Täyteläinen suklaafondant saa jäädä sisältä valuvan taikinaiseksi. Voit tehdä fondantit valmiiksi jääkaappiin ja paistaa kun on jälkiruoan aika, jolloin kypsyys on täydellinen.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 kpl
1 levy (100 g)
 
tai
100 g
 
voita
tai
2
 
kananmunaa
tai
2
 
keltuaista
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai
3/4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 rkl
 
tai
6
 
tai
 
voita voiteluun
tai
 
(tomusokeria)
tai

Ravintosisältö

Energia
1 685 kJ / 404 kcal
Rasva
26,9 g
josta tyydyttynyttä
16,2 g
Hiilihydraatit
31,7 g
josta sokereita
23,5 g
Proteiini
7,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Voitele muffinivuoat pehmeällä voilla.
Vatkaa kananmunat, keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon taikinakaapimella kevyesti käännellen.
Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos kolmessa erässä varovasti käännellen.
Jaa taikina muffinivuokiin muffinipellille ja pane jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi. Vuoat täyttyvät lähes reunaan saakka.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 11–12 minuuttia. Anna vetäytyä 1 minuutti.
Kumoa fondantit yksitellen annoslautasille ja irrota vuoat varovasti. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria. Tarjoa fondantit heti lämpiminä vaniljajäätelön, puolukkakastikkeen ja mantelikrokantin kanssa.
Voit myös tehdä taikinan vuokiin jo vuorokautta etukäteen. Peitä muffinipelti kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Jos haluat testata kypsyyttä ennakkoon, paista yksi koefondant. Uunien lämpötila voi vaihdella ja vaikuttaa paistoaikaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    Hinta 1,49/kpl
    14,90/kg
  • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
    Hinta 2,95/kpl
    14,75/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Pirkka amerikan muffinivuoka 24kpl valkaisematon
    Hinta 2,59/kpl
    0,11/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Fazer Ögon 70% Premium leivontasuklaa 100g
    Hinta 3,29/kpl
    32,90/kg
  • Juustoportti Kirnuvoi 200g
    Hinta 2,99/kpl
    14,95/kg
  • Valio voi 200 g normaalisuolainen
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,19/kpl
    17,52/kg
  • Van Houten kaakaojauhe 125g
    Hinta 3,89/kpl
    31,12/kg
  • Pirkka minimuffinivuoka 60kpl
    Hinta 2,45/kpl
    0,04/kpl
  • Pirkka kuviollinen muffinivuoka 40kpl
    Hinta 2,45/kpl
    0,06/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Tomusokeri 500g
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,2 (57 arviota)

  • Marjuska
    5 kuukautta sitten
    Ensikertaa tein fondantteja ja tämä onnistui täydellisesti. Poikkeuksena ohjeeseen käytin 3 kokonaista munaa. Uunissa oli 10 min. Kypsyys onnistui niin että, oli hyvin pehmeä muttei valuva. Tein 6 muffinssin pellillä ja sain kipattua kaikki kerralla.