Suklaafondant
Tummaa suklaata, paahdettua valkosuklaata, vaniljajäätelöä ja raparperia. Jos tällä yhdistelmällä et sulata rakkaasi sydäntä, niin millä sitten? Resepti: Alex Nurmi
- 6-8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
Suklaafondant:
- 4kananmunaa
- 250gsokeria
- 1/2rklleivinjauhetta
- 1dlvehnäjauhoja
- 250gvoita
- 250gtummaa suklaata
Paahdettu valkosuklaa:
- 100gPirkka valkoista leivontasuklaata
Lisäksi:
- vaniljajäätelöä
- raparperia ohuina suikaleina
Valmistus
yli 60 min- Valmista paahdettu valkosuklaa. Nosta valkosuklaa leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 120 asteessa tunnin ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja raasta jälkiruokien päälle.
- Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
- Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa ja lisää taikinaan hellästi nostellen.
- Voitele foliomuotit tai esimerkiksi pienet kahvikupit voisulalla tai rypsiöljyllä. Kaada taikina muotteihin.
- Kypsennä uunissa 180 asteessa 8-12 minuuttia, riippuen muottien koosta.
- Nosta valmiit fondantit uunista, anna jäähtyä 1 minuutin ajan ja nosta lautaselle. Tarjoa raparperin, jäätelön ja paahdetun valkosuklaan kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Fondantin tulee olla sisältä valuvan löysää, joten älä kypsennä sitä liikaa. Tee mieluusti muutama ylimääräinen ja testaa kypsyys paiston aikana. Uunit sekä muotit ovat hieman erilaisia, joten on vaikea antaa täsmälleen oikeaa aikaa. Testaamalla se selviää.Kategoriat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi