SuklaafondantReseptin teki kumppani

Suklaafondant

Tummaa suklaata, paahdettua valkosuklaata, vaniljajäätelöä ja raparperia. Jos tällä yhdistelmällä et sulata rakkaasi sydäntä, niin millä sitten? Resepti: Alex Nurmi

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta

Suklaafondant:

    • 4kananmunaa
    • 250gsokeria
    • 1/2rklleivinjauhetta
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 250gvoita
    • 250gtummaa suklaata

Paahdettu valkosuklaa:

    • 100gPirkka valkoista leivontasuklaata

Lisäksi:

    • vaniljajäätelöä
    • raparperia ohuina suikaleina

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista paahdettu valkosuklaa. Nosta valkosuklaa leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 120 asteessa tunnin ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja raasta jälkiruokien päälle.
  2. Vaahdota munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
  4. Sulata voi ja suklaa kattilassa tai mikrossa ja lisää taikinaan hellästi nostellen.
  5. Voitele foliomuotit tai esimerkiksi pienet kahvikupit voisulalla tai rypsiöljyllä. Kaada taikina muotteihin.
  6. Kypsennä uunissa 180 asteessa 8-12 minuuttia, riippuen muottien koosta.
  7. Nosta valmiit fondantit uunista, anna jäähtyä 1 minuutin ajan ja nosta lautaselle. Tarjoa raparperin, jäätelön ja paahdetun valkosuklaan kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Fondantin tulee olla sisältä valuvan löysää, joten älä kypsennä sitä liikaa. Tee mieluusti muutama ylimääräinen ja testaa kypsyys paiston aikana. Uunit sekä muotit ovat hieman erilaisia, joten on vaikea antaa täsmälleen oikeaa aikaa. Testaamalla se selviää.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua