Suklaafondant
- Annosmäärä6 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Täyteläinen suklaafondant saa jäädä sisältä valuvan taikinaiseksi. Voit tehdä fondantit valmiiksi jääkaappiin ja paistaa kun on jälkiruoan aika, jolloin kypsyys on täydellinen.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6 kpl
1 levy (100 g) | tai |
100 g | voita tai |
2 | kananmunaa tai |
2 | keltuaista tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
3/4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | tai |
6 | tai |
voita voiteluun tai | |
(tomusokeria) tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 685 kJ / 404 kcal |
Rasva | 26,9 g |
josta tyydyttynyttä | 16,2 g |
Hiilihydraatit | 31,7 g |
josta sokereita | 23,5 g |
Proteiini | 7,4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Voitele muffinivuoat pehmeällä voilla.
Vatkaa kananmunat, keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi, kestäväksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Sekoita vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahdon joukkoon taikinakaapimella kevyesti käännellen.
Lisää hieman jäähtynyt suklaa-voiseos kolmessa erässä varovasti käännellen.
Jaa taikina muffinivuokiin muffinipellille ja pane jääkaappiin vähintään 20 minuutiksi. Vuoat täyttyvät lähes reunaan saakka.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 11–12 minuuttia. Anna vetäytyä 1 minuutti.
Kumoa fondantit yksitellen annoslautasille ja irrota vuoat varovasti. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria. Tarjoa fondantit heti lämpiminä vaniljajäätelön, puolukkakastikkeen ja mantelikrokantin kanssa.
Voit myös tehdä taikinan vuokiin jo vuorokautta etukäteen. Peitä muffinipelti kelmulla ja säilytä jääkaapissa. Jos haluat testata kypsyyttä ennakkoon, paista yksi koefondant. Uunien lämpötila voi vaihdella ja vaikuttaa paistoaikaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFAHinta 1,49/kpl14,90/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka amerikan muffinivuoka 24kpl valkaisematonHinta 2,59/kpl0,11/kpl
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Fazer Ögon 70% Premium leivontasuklaa 100gHinta 3,29/kpl32,90/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Pirkka minimuffinivuoka 60kplHinta 2,45/kpl0,04/kpl
- Pirkka kuviollinen muffinivuoka 40kplHinta 2,45/kpl0,06/kpl
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(50 arviota)
- yli 60 min4,5(57 arviota)
- yli 60 min4,5(219 arviota)
- 30 - 60 min3,9(777 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- yli 60 min4,0(151 arviota)
- alle 15 min3,9(168 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,2 (57 arviota)
- Marjuska5 kuukautta sittenEnsikertaa tein fondantteja ja tämä onnistui täydellisesti. Poikkeuksena ohjeeseen käytin 3 kokonaista munaa. Uunissa oli 10 min. Kypsyys onnistui niin että, oli hyvin pehmeä muttei valuva. Tein 6 muffinssin pellillä ja sain kipattua kaikki kerralla.