Pitaijajätskirullat eli rolled ice creamTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pitaijajätskirullat eli rolled ice cream

Itsevalmistetun rullatun jäätelön valmistamiseen tarvitset ohuita teräsvateja ja päivän valmistusajan. Noin 0,85€/annos.

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1/2prk(397 g / 304 ml)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
    • ripaus Pirkka suolaa
    • 1/2(n. 125 g)pienestä pitaijasta

Lisäksi

    • 2 kpl reunallista terästarjotinta (n. 15x20 cm)
    • taipuisa metallilasta tai metallinen juustohöylä
    • pitaijaa ja limenviipaleita koristeluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane terästarjottimet sekä keskenään kulhoon sekoitetut kerma, maitotiiviste ja suola pakastimeen pariksi tunniksi kylmenemään.
  2. Murskaa pitaijan hedelmäliha monitoimikoneen kulhossa pieneksi ja sekoita sose jähmeän jäätelöpohjan joukkoon tasaiseksi seokseksi.
  3. Kaada kerma-maitotiiviste-pitaijaseos pakastetuille teräsvadille. Seosta tulisi olla pinnalla ohut, tasainen kerros.
  4. Nosta jäätelöseoksella päällystetyt teräsvadit pakastimeen noin kolmeksi tunniksi tai kunnes seos on kunnolla jäässä.
  5. Rullaa ripeästi jäätelörulliksi taipuisan metallilastan tai metallisen juustohöylän alareunan avulla. Paina metallilasta kiinni terästarjottimeen ja työnnä lastaa eteenpäin niin, että lasta irrottaa ja rullaa edessään jäätelölevystä kapean soiron.
  6. Nosta rullat pystyyn tarjoilukippoon ja koristele halutessasi pitaijapaloilla ja limeviipaleilla. Tarjoa heti, sillä jäätelörullat sulavat nopeasti.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua