• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Helppo itse tehty jäätelö ja raparperihillokeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo itse tehty jäätelö ja raparperihilloke

Kesän herkullisin jälkiruokaa syntyy itsetehdystä jäätelöstä, raparperihillokkeesta ja tuoreista mansikoista. Noin 0,75€/annos.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 2prk(à 2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 1prk(397 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
    • 1tlPirkka vaniljasokeria

Raparperihilloke

    • 400gtuoretta raparperia
    • 1dlvettä
    • 1dlsokeria
    • 1tlvaniljasokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista jäätelö tarjoamista edeltävänä päivänä. Vaahdota kerma kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan, peitä kannella ja anna pakastua yön yli.
  2. Kuori ja viipaloi raparperit. Laita ne kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia, kunnes raparperi vähän soseutuu. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja jäähdytä. Tarjoa jäätelö raparperihillokkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää tuoreiden raparperien tilalla myös pakastettua raparperia. Vähennä tällöin nesteen määrää puolella. Tarjoa ylimääräinen raparperihilloke esimerkiksi lettujen, vohvelien tai jogurtin kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua