Helppo itse tehty jäätelö ja raparperihilloke
Kesän herkullisin jälkiruokaa syntyy itsetehdystä jäätelöstä, raparperihillokkeesta ja tuoreista mansikoista. Noin 0,75€/annos.
- 8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1prk(397 g)kondensoitua maitoa (makeutettu maitotiiviste)
Raparperihilloke
- 400gtuoretta raparperia
- 1dlvettä
- 1dlsokeria
Valmistus
yli 60 min- Valmista jäätelö tarjoamista edeltävänä päivänä. Vaahdota kerma kuohkeaksi, napakaksi vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi. Siirrä jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan, peitä kannella ja anna pakastua yön yli.
- Kuori ja viipaloi raparperit. Laita ne kattilaan veden ja sokerin kanssa. Keitä hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia, kunnes raparperi vähän soseutuu. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja jäähdytä. Tarjoa jäätelö raparperihillokkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää tuoreiden raparperien tilalla myös pakastettua raparperia. Vähennä tällöin nesteen määrää puolella. Tarjoa ylimääräinen raparperihilloke esimerkiksi lettujen, vohvelien tai jogurtin kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
ihanaa maistui täydellisellä sillä rakastan paperperia