Punaherukkavispipuuro
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ihanan kuohkea punaherukkavispipuuro vie ajatukset mummolan herkkuihin. Kirpsakka punaherukka sopii hyvin perinteisen puolukan tilalle vispipuuroon.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
1 l | vettä tai |
1 1/2 dl | tai |
200 g (n. 3 1/2 dl) | punaherukoita tai |
1 1/4 dl | sokeria tai |
1/4 tl | suolaa tai |
1 tl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 322 kJ / 77 kcal |
Rasva | 0,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 16,4 g |
josta sokereita | 9,8 g |
Proteiini | 1,3 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kiehauta 2 dl vettä ja punaherukat. Siivilöi punaherukoista kuoret ja siemenet pois. Se onnistuu parhaiten, kun hierot lusikalla marjoja siivilää vasten.
Mittaa isoon kattilaan 8 dl vettä ja siivilöity marjasose. Kuumenna kiehuvaksi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot, sokeri ja suola. Sekoita ja anna kiehua noin 10 minuuttia.
Jäähdytä puuro ensin kylmässä vesialtaassa ja tämän jälkeen jääkaapissa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi ja mausta vaniljasokerilla. Tarjoa maidon ja halutessasi sokerin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka suomalainen mannasuurimo 1kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Nalle Manna mannasuurimoita 1 kgHinta 3,09/kpl3,09/kg
- Myllyn Paras Mannasuurimo 1 kgHinta 2,45/kpl2,45/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,45/kpl28,82/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(17 arviota)
- 30 - 60 min4,1(51 arviota)
- 30 - 60 min3,7(72 arviota)
- 30 - 60 min4,2(40 arviota)
- 30 - 60 min3,9(266 arviota)
- yli 60 min4,1(30 arviota)
- 30 - 60 min4,5(55 arviota)
- 30 - 60 min3,7(22 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (79 arviota)
- Yöpöllö1 vuosi sittenTäytyy testata tämä. Oma suosikkini on raparperivispipuuro.
- Harmi2 vuotta sittenEi onnistunut. Puurosta tuli tönkköä liisteria, ei ollenkaan kuohkeaa.
- tuttu tarina3 vuotta sittenvispipuuro on yks mun lemppari resepteistä., kokeilin puolukan tilalle vadelmaa.
- Bruno3 vuotta sittenPuuron voi myös vatkata kun se on kuumaa, heti kiehuttamisen jälkeen, jolloin sitä voi nauttia kuohkeana ja lämpimänä. Testattu on.