Puolukkavispipuuro Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkavispipuuro

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Kuohkea vispipuuro on helppo tehdä. Vaaleanpunainen puuro maistuu aamu- tai välipalana sekä jälkiruokana.
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
1 l
 
vettä
tai
1 1/2 dl
 
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1 1/4 dl
 
sokeria
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
(1 tl
 
vaniljasokeria)
tai

Ravintosisältö

Energia
305 kJ / 73 kcal
Rasva
0,2 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
16 g
josta sokereita
9,4 g
Proteiini
1,1 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kiehauta vesi ja vatkaa joukkoon mannasuurimot, puolukat, sokeri ja suola. Sekoita ja anna kiehua noin 10 minuuttia.

Mausta vaniljasokerilla halutessasi. Jäähdytä puuro kylmässä vesialtaassa. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi. Tarjoa maidon kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen mannasuurimo 1kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (83 arviota)

  • KMO
    2 kuukautta sitten
    Ihanan raikas puuro. Tein ilman vaniljasokeria enkä sitä kaivannut. Aineksia oli juuri oikeassa suhteessa. Puolukka maistui riittävän selvästi eikä sokeria ollut liikaa. Helppo tehdä, kunhan muistaa vispata mannaryynit huolellisesti.
  • EM
    4 kuukautta sitten
    Sopiva määrä puolukoita, ei tule mautonta. Vaniljasokerista en pidä tässä puurossa. Kaikkea voi laittaa tietysti oman mieltymyksen mukaan.
  • Neljän lapsen paras herkku
    1 vuosi sitten
    Samaa mieltä, liikaa puolukkaa… ja järkky määrä sokeria. Kun puolukan määrän puolittaa (2-2,5dl) riittää 0,5dl - 1dl sokeria. Sokerin ripottelen aina pinnalle kun puuro lähtee jäähtymään, niin ei tule kuori päälle.
  • K
    6 vuotta sitten
    Liikaa puolukkaa. Se toinen K-ruoan puolukkavispipuuro on parempaa, 100g/2dl puolukoita litraan vettä.
  • aidot maut nousuun
    7 vuotta sitten
    Älkää missään nimessä laittako vaniliinisokeria se pilaa puolukan maun, puuro ei maistu siltä mitä puolukka puuron pitää maistua, olen kokeillut ja syömättä jäi