Puolukkainen piimäpiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkainen piimäpiirakka

  • Annosmäärä12 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Helpon puolukkapiirakan pohjassa käytetään piimää. Tämä syksyinen piirakka syödään varmasti viimeistä murua myöten.
  • Kananmunaton

Ainekset

12 palaa
2 1/2 dl
 
tai
1 1/4 dl
 
sokeria
tai
1/2 dl
 
juoksevaa rasvaseosta
tai
4 dl
 
vehnäjauhoa
tai
3/4 tl
 
soodaa
tai
1 tl
 
tai
1 tl
 
vanilliinisokeria
tai
1 ps (200 g)
 
tai
1/2 dl
 
sokeria
tai

Pinnalle

 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
958 kJ / 229 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
0,7 g
Hiilihydraatit
40,3 g
josta sokereita
19,6 g
Proteiini
4,3 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Sekoita piimä, sokeri ja rasva.

Yhdistä jauhot, sooda, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuivat aineet piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27–30 cm).

Sekoita jäiset tai kohmeiset marjat ja sokeri keskenään. Ripottele marjat tasaisesti taikinan pinnalle.

Paista 225 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen rasvaton piimä 1l
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/l
  • Meira ruokasooda 125g tölkki
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (82 arviota)

  • Puolukka fani
    1 vuosi sitten
    Olihan todella hyvää. Teen toistekin.
  • Minäkin
    1 vuosi sitten
    Kun laitoin jäisiä puolukoita piirakkaan, niin olisiko pitänyt laittaa esim. perunajauhoja marjojen sekaan. Hyvä tuuli siitä huolimatta, että marjoista irtosi mehua. Piimäpohjainen piirakkataikina on erinomainen.
  • Just tämä
    2 vuotta sitten
    Hyvän näköinen ja makuinen tuli❤
  • Forest
    8 vuotta sitten
    Piimäpohja ei sovellu puolukkapiirakalle, parempi vaihtoehto ehdottomasti muro- tai pullataikina! Pettynyt☹️