• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Puolukkainen piimäpiirakka

Helspon puolukkapiirakan pohjassa käytetään piimää.
Puolukkainen piimäpiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

12 palaa

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita piimä, sokeri ja rasva.
  2. Yhdistä jauhot, sooda, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuivat aineet piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27-30 cm).
  3. Sekoita jäiset tai kohmeiset marjat ja sokeri keskenään. Ripottele marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
  4. Paista 225 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ravintosisältö per 100 g

  • 220 kcal919 kJ
  • Proteiinia4,31 g
  • Hiilihydraatteja39 g
  • Rasvaa4,94 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8
  • Forest26.3.2016

    Piimäpohja ei sovellu puolukkapiirakalle, parempi vaihtoehto ehdottomasti muro- tai pullataikina! Pettynyt☹️