Puolukkainen piimäpiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Puolukkainen piimäpiirakka

Helpon puolukkapiirakan pohjassa käytetään piimää. Tämä syksyinen piirakka syödään varmasti viimeistä murua myöten.

Ainekset

12 palaa

Pinnalle

    • tomusokeria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita piimä, sokeri ja rasva.
  2. Yhdistä jauhot, sooda, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuivat aineet piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27–30 cm).
  3. Sekoita jäiset tai kohmeiset marjat ja sokeri keskenään. Ripottele marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
  4. Paista 225 asteessa uunin alatasolla 25–30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Kategoriat

Kokeile myös

Kommentoi

Arvosana reseptille60 arvostelua
  • Minäkin27.8.2022

    Kun laitoin jäisiä puolukoita piirakkaan, niin olisiko pitänyt laittaa esim. perunajauhoja marjojen sekaan. Hyvä tuuli siitä huolimatta, että marjoista irtosi mehua. Piimäpohjainen piirakkataikina on erinomainen.

  • Just tämä3.10.2021

    Hyvän näköinen ja makuinen tuli❤

  • Forest26.3.2016

    Piimäpohja ei sovellu puolukkapiirakalle, parempi vaihtoehto ehdottomasti muro- tai pullataikina! Pettynyt☹️