Puolukkainen piimäpiirakka
Helpon puolukkapiirakan pohjassa käytetään piimää. Tämä syksyinen piirakka syödään varmasti viimeistä murua myöten.
- 12 palaa
- 30 - 60 min
- 220 kcal / 100 g
Ainekset
12 palaa
- 2 1/2dlPirkka rasvatonta piimää
- 1 1/4dlsokeria
- 1/2dljuoksevaa rasvaseosta
- 4dlvehnäjauhoa
- 3/4tlsoodaa
- 1tlkanelia
- 1tlvanilliinisokeria
- 1ps(200 g)Pirkka puolukoita (pakaste)
- 1/2dlsokeria
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita piimä, sokeri ja rasva.
- Yhdistä jauhot, sooda, kaneli ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää kuivat aineet piimäseoksen joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27-30 cm).
- Sekoita jäiset tai kohmeiset marjat ja sokeri keskenään. Ripottele marjat tasaisesti taikinan pinnalle.
- Paista 225 asteessa uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 220 kcal919 kJ
- Proteiinia 4,31 g
- Hiilihydraatteja39 g
- Rasvaa4,94 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Piimäpohja ei sovellu puolukkapiirakalle, parempi vaihtoehto ehdottomasti muro- tai pullataikina! Pettynyt☹️