Saltvikin silkkipuuroa ja vadelmakastiketta
Saltvikin silkkipuuro valmistetaan sämpyläjauhoista ja vadelmainen kastike saa lisämakua mustaherukkamehusta.
4 annostaalle 30 min64 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
Puuro
- 1/2rklsokeria
- 3/4tlsuolaa
Vadelmakastike
- 5 1/2dlvettä
- 4dl(200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1/2dlsokeria
- 1dlvettä
- 2rklperunajauhoja
Valmistus
alle 30 min- Valmista vadelmakastike. Kiehauta vesi ja mehu. Lisää vadelmat ja sokeri. Sekoita 1 dl vettä ja perunajauhot keskenään. Kaada seos ohuena nauhana kuumaan kastikkeeseen. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Kaada kastike kannuun jäähtymään ja ripottele pinnalle sokeria.
- Kiehauta maito pinnoitetussa kattilassa ja vatkaa joukkoon jauhot. Keitä puuroa noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Mausta Saltvikin silkkipuuro sokerilla ja suolalla.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 64 kcal268 kJ
- Proteiinia 2,33 g
- Hiilihydraatteja11,3 g
- Rasvaa0,94 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi