Sinihomejuusto-päärynäleivokset
Päärynä ja sinihomejuusto yhdistyvät näissä leivoksissa, jotka sopivat mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi pikkujouluihin.
8 annosta30 - 60 min318 kcal / annos (150g)
Ainekset
8 annosta
- 1pkt(500 g)Pirkka lehtitaikinalevyjä
- 1sitruunan kuori ja mehu
- 4pientä kiinteätä kypsää päärynää
- n. 80gPirkka sinihomejuustoa
Voiteluun
- 1kananmuna
Päälle
- 1 1/2rklsokeria
- sitruunan raastettu kuori
- 1/2tlkanelia
Valmistus
30 - 60 min- Sulata 4 taikinalevyä ja jaa keskeltä kahtia. Aseta pellille leivinpaperin päälle.
- Pese sitruuna hyvin ja kuivaa. Raasta kuori ja purista mehu. Kuori päärynät, halkaise ja koverra pois siemenkodat. Valele päärynät sitruunamehulla. Leikkaa juusto tasakokoisiksi kuutioiksi ja täytä sillä siemenkolo.
- Aseta päärynänpuolikas taikinalevylle leikkauspinta levyä vasten ja leikkaa ylijäävistä levyistä taikinalehdet koristeeksi päärynän kantaan.
- Voitele taikinaneliön täytteettömät pinnat ja lehdet munalla, mutta ei reunoja. Tee päärynään tiheitä melko syviä vinoviiltoja ja ripottele päälle sokeri-kaneli-sitruunankuoriseosta.
- Kypsennä leivokset 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa haaleana jälkiruoaksi sellaisenaan tai löysän kermavaahdon kanssa.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 150g100 g
- 318 kcal1 330 kJ
- Proteiinia 6,9 g
- Hiilihydraatteja29 g
- Rasvaa17,7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi