• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sinihomejuusto-päärynäleivokset

Päärynä ja sinihomejuusto yhdistyvät näissä leivoksissa, jotka sopivat mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi pikkujouluihin.
Sinihomejuusto-päärynäleivokset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 318 kcal / annos (150g)

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

    • 1kananmuna

Päälle

    • 1 1/2rklsokeria
    • sitruunan raastettu kuori
    • 1/2tlkanelia

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata 4 taikinalevyä ja jaa keskeltä kahtia. Aseta pellille leivinpaperin päälle.
  2. Pese sitruuna hyvin ja kuivaa. Raasta kuori ja purista mehu. Kuori päärynät, halkaise ja koverra pois siemenkodat. Valele päärynät sitruunamehulla. Leikkaa juusto tasakokoisiksi kuutioiksi ja täytä sillä siemenkolo.
  3. Aseta päärynänpuolikas taikinalevylle leikkauspinta levyä vasten ja leikkaa ylijäävistä levyistä taikinalehdet koristeeksi päärynän kantaan.
  4. Voitele taikinaneliön täytteettömät pinnat ja lehdet munalla, mutta ei reunoja. Tee päärynään tiheitä melko syviä vinoviiltoja ja ripottele päälle sokeri-kaneli-sitruunankuoriseosta.
  5. Kypsennä leivokset 225 asteessa uunin alatasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa haaleana jälkiruoaksi sellaisenaan tai löysän kermavaahdon kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 318 kcal1 330 kJ
  • Proteiinia6,9 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa17,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille