• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Hedelmäiset juustoruudut

Hedelmäiset juustoruudut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 kpl
  • yli 60 min
  • 270 kcal / annos (85g)

Ainekset

12 kpl

Täyte

Voiteluun

    • 1kananmuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista täyte. Kuori päärynät, poista siemenet ja leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi. Purista limetin puolikkaasta mehu ja kaada päärynäkuutioille, jotta ne eivät tummu. Halkaise viinirypäleet. Hienonna puolikas chilipalko, josta on poistettu siemenet.
  2. Mausta öljy viinietikalla, hunajalla ja chilillä. Sekoita marinadi hedelmien joukkoon. Nosta jääkaappiin maustumaan noin tunniksi. Ota voitaikinalevyt sulamaan pellille leivinpaperin päälle.
  3. Leikkaa sulaneet taikinalevyt kahtia neliöiksi. Viillä veitsellä noin sentin levyiset reunat neliöihin, mutta älä leikkaa pohjaan saakka. Voitele reunat munalla. Leikkaa sinihomejuustopalasta 12 viipaletta. Asettele viipaleet neliöiden keskelle.
  4. Paista leivonnaiset kauniin ruskeiksi 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
  5. Nosta leivonnaiset tarjoiluvadille. Valuta hedelmäpalat marinadista siivilässä. Annostele runsas ruokalusikallinen hedelmätäytettä sulaneen juuston päälle. Tarjoa glögin, teen tai kahvin kanssa.

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 270 kcal1 130 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja18 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille