Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Päärynäpiirakka ja kanelimascarponeReseptin teki kumppani

Päärynäpiirakka ja kanelimascarpone

Ranskalainen klassikkopiiras Tarte Tatin tehdään tänä jouluna makeista ja mehukkaista päärynöistä. Kanelimascarpone kruunaa juhlapöydän upean päärynäpiirakan.

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta

Kanelimascarpone

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä uuni 225 asteeseen (kiertoilmauuni 200 asteeseen). Kuori päärynät, poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa päärynät pituussuunnassa 4 lohkoon tai puolikkaaksi.
  2. Laita voi paksupohjaiseen uuninkestävään paistinpannuun (⍬ noin 24 cm). Laita pannu uuniin tai liedelle hetkeksi, niin että voi pehmenee hieman (älä kuumenna voita). Nosta pannu pois uunista tai liedeltä. Levitä voi pannun pohjalle ja ripottele päälle sokeri tasaisesti. Asettele päärynälohkot viuhkamaisesti pannun pohjalle.
  3. Muotoile voitaikinasta pyöreä pallo ja kaulitse se jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi, joka on tarpeeksi iso peittääkseen reiluksi päärynät. Painele taikinalevy päärynöiden päälle tiiviisti.
  4. Nosta pannu liedelle ja kuumenna täydellä teholla 6-8 minuuttia. Tarkkaile paiston aikana karamellin muodostumista. Kun sokeri alkaa paahtua, odota vielä hetki, että se ruskistuu ennen kuin nostat pannun pois liedeltä. Kypsyessään taikina alkaa kohoilla. Voit painella sitä varovasti reunoilta lastalla, jolloin ilma pääsee ulos tortun sisältä.
  5. Nosta pannu pois levyltä ja siirrä se uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes taikina on ruskistunut kauniisti. Nosta pannu pois uunista ja anna sen jäähtyä muutama minuutti. Irrota jäähtynyt torttu varovasti lastalla pannun reunoilta ja pohjasta niin, että päärynät irtoavat. Jos päärynät eivät irtoa, käytä pannu nopeasti vielä kuumalla liedellä ja yritä uudestaan. Aseta jälkiruokavati tai iso lautanen pannun päälle, käännä ja kumoa torttu vadille nopealla liikkeellä.
  6. Valmista kanelimascarpone. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää mascarpone, tomusokeri ja kaneli. Vatkaa vielä hetki.

Tiesitkö että...

Vinkki! Valmista lopusta voitaikinasta esimerkiksi joulutorttuja.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    Pirkka esikaulittu ja laskostettu voitaikina 500g pakaste
    2,75/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    Myllyn Paras Voitaikina 500 g pakastetaikina
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    0,99/kpl0,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka päärynä Conference
    Pirkka päärynä Conference
    0,50/kpl1,79/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    Pirkka Parhaat mascarpone 250 g
    2,19/kpl8,76/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    Galbani Mascarpone tuorejuusto 250g
    1,00/kpl4,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Tomusokeri 500g
    Dansukker Tomusokeri 500g
    1,19/kpl2,38/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    Dansukker Mansikanmakuinen tomusokeri 300g
    1,65/kpl5,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    Pirkka kaneli jauhettu 15 g
    0,55/kpl36,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    Sallinen Kaneli jauhettu 350g
    4,99/kpl14,26/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    K-Menu Kaneli jauhettu 250g
    2,99/kpl11,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua
  • Saara24.8.2019

    Vaikeinta oli vahtia sokerin karamellisoitumista. Omassa tortussa ruskistuminen alkoi näkyä vasta, kun keskellä jo kärysi. Mutta uunista ottamisen jälkeen muutamat liian mustuneet kohdat oli helppo poistaa ja tämä oli todella herkullista!