SuklaakeksitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaakeksit

Mehevän tahmeat tuplasuklaakeksit sisältävät suklaata sulatettuna taikinassa sekä rouheina hippuina joukossa.

  • 14 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

14 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Rouhi suklaa veitsellä ja sulata se kulhossa vesihauteessa. Nosta kulho pois vesihauteesta heti, kun suklaa on sulanut.
  2. Vatkaa voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Kääntele hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi suklaahiput.
  4. Annostele lusikalla kahden leivinpaperin päälle taikinasta kekoja. Jätä reilusti leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu 8-9 keksiä.
  5. Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellilllä ja siirrä ne varovasti lastalle vielä ritilälle jäähtymään. Säilytä valmiit keksit ilmatiivissä rasiassa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Keksit ovat heti paistamisen jälkeen hyvin pehmeitä, ne jähmettyvät jäähtyessään herkullisen sitkaiksi.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    -12 %3,502 kpl
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl9,95/kg
  • Pirkka tumma suklaahippu 150g UTZ
    Pirkka tumma suklaahippu 150g UTZ
    2,95/kpl19,67/kg
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g UTZ
    Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g UTZ
    1,25/kpl12,50/kg
  • Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    Pirkka voi 500g normaalisuolainen vähälaktoositon
    2,75/kpl5,50/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    2,99/kpl5,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,99/kpl9,98/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Dansukker fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,49/kpl2,57/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,65/kpl2,60/kg
  • Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    Kotitilan maalaismunat 1020g L15
    2,75/kpl2,70/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    Myllyn Paras Karkea vehnajauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl24,59/kg
  • Dansukker Vaniljasokeri 170g
    Dansukker Vaniljasokeri 170g
    1,90/kpl11,18/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 128 arvostelua
  • 10v.leipurityttö4.1.2021

    Aivan mahtavan herkullisia keksejä! Vinkki: Laita taikina pussiin ja sido se päästä sekä tee reikä yhteen pussin kulmaan. Näin saat taisaiset keksit😜

  • Pirjo-Liisa6.8.2020

    Näyttävät todella hyvältä ja voin sanoa että maistuvat taivaallisilta. Lapsenlapseni Suvi kun leipoi näitä eräänä päivänä.😜❤️🍪

  • Leipurin tyttö❤15.5.2020

    Hyvä ohje