SuklaakeksitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaakeksit

  • Annosmäärä14 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Mehevän tahmeat tuplasuklaakeksit sisältävät suklaata sulatettuna taikinassa sekä rouheina hippuina joukossa.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

14 kpl
1 levy (200 g)
 
tai
75 g
 
tai
2 1/2 dl
 
fariinisokeria
tai
2
 
kananmunaa
tai
2 1/4 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 1/2 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 942 kJ / 465 kcal
Rasva
22,6 g
josta tyydyttynyttä
13,8 g
Hiilihydraatit
56,2 g
josta sokereita
40,4 g
Proteiini
7,5 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Rouhi suklaa veitsellä ja sulata se kulhossa vesihauteessa. Nosta kulho pois vesihauteesta heti, kun suklaa on sulanut.

Vatkaa voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella tasaiseksi seokseksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Kääntele hieman jäähtynyt suklaa seokseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita taikinaan. Lisää lopuksi suklaahiput.

Annostele lusikalla kahden leivinpaperin päälle taikinasta kekoja. Jätä reilusti leviämisvaraa. Yhdelle pellille mahtuu 8–9 keksiä.

Paista keksejä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellilllä ja siirrä ne varovasti lastalle vielä ritilälle jäähtymään. Säilytä valmiit keksit ilmatiivissä rasiassa.

Vinkki! Keksit ovat heti paistamisen jälkeen hyvin pehmeitä, ne jähmettyvät jäähtyessään herkullisen sitkaiksi.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Hinta 2,35/kpl
    11,75/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka tumma suklaahippu 150g RFA
    Hinta 3,29/kpl
    21,93/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (302 arviota)

  • Kakke
    6 kuukautta sitten
    Oli hyvää
  • Nuori leipuri
    7 kuukautta sitten
    Paras keksiresepti ikinä! Veli pyytää näitä aina synttäreilleen.
  • Hiipio
    7 kuukautta sitten
    Hyvä Paras
  • cookie
    8 kuukautta sitten
    IHAN PARHAITA!!!
  • Älä kysy
    10 kuukautta sitten
    Oli tosi hyvää! Jopa oravat tulivat sisälle😂
  • Mulsu
    11 kuukautta sitten
    Ihan sika hyviä!! Kannattaa vain pitää 15-20 min uunissa
  • Pettynyt :(
    11 kuukautta sitten
    Oli ihan hyvää vaikka oisi voinut soveltaa vähän!!!
  • Uutuus slay
    11 kuukautta sitten
    Kannattaa laittaa jääkaappiin enne kuin muotoilet keksit sillä taikan on helpompi muotoilla. Vinkki vitonen!
  • Leipuri
    1 vuosi sitten
    Tosi hyvää!
  • Mimsa
    1 vuosi sitten
    Ensimmäinen suklaakeksiresepti, josta ei tullut kivikovia ja kuivia keksejä!😘 (paistoin vähän turhan kauan)
  • Lol
    1 vuosi sitten
    Tuli ihanat keksit
  • Kaapo
    1 vuosi sitten
    Hyvät mutta vähän raaka suklaa ja suola AAAPO
  • KaisanKeittiössä
    1 vuosi sitten
    Tein syntymäpäiväjuhliin näitä keksejä. Tuli todella hyviä! Sopivan mureita ja pehmeitä. Sopivasti myös suklaata😍
  • Superleipuri
    1 vuosi sitten
    En ole koskaan tehnyt paremman makuisia keksejä kaikkien täytyy kokeilla näitä
  • pilvi
    2 vuotta sitten
    parhaimmat keksit mitä oon syönyt. oon tehnyt useita kertoja näitä.
  • Seela
    2 vuotta sitten
    Hyvän näköinen lista 🦋👍
  • 10v.leipurityttö
    3 vuotta sitten
    Aivan mahtavan herkullisia keksejä! Vinkki: Laita taikina pussiin ja sido se päästä sekä tee reikä yhteen pussin kulmaan. Näin saat taisaiset keksit😜
  • Pirjo-Liisa
    3 vuotta sitten
    Näyttävät todella hyvältä ja voin sanoa että maistuvat taivaallisilta. Lapsenlapseni Suvi kun leipoi näitä eräänä päivänä.😜❤️🍪
  • Leipurin tyttö❤
    4 vuotta sitten
    Hyvä ohje