Perinteinen raparperipiirakka
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Raparperipiirakka hurmaa ihanan kuohkealla pohjalla ja kermaviilitäytteellä. Kevään ihanin piirakka on tässä!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
150 g | tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 dl | perunajauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
400 g | raparperia tai |
1 prk (200 g) | tai |
1 dl | sokeria tai |
2 tl | tai |
1 | muna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 268 kJ / 304 kcal |
Rasva | 15,2 g |
josta tyydyttynyttä | 9,6 g |
Hiilihydraatit | 36,5 g |
josta sokereita | 21,2 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.
Levitä taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele puolet paloista pohjan päälle.
Sekoita kermaviili, sokerit ja muna kulhossa. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle loput raparperit.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka laktoositon kermaviili 200gHinta 0,49/kpl2,45/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(1 702 arviota)
- 30 - 60 min4,1(25 arviota)
- yli 60 min4,1(453 arviota)
- yli 60 min4,1(74 arviota)
- 30 - 60 min3,7(103 arviota)
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
- 30 - 60 min3,9(357 arviota)
- 30 - 60 min3,9(31 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (311 arviota)
- Harrastelija7 kuukautta sittenLaitoin kermaviilin sijasta rahkaa johon puristin puolikkaan sitruunan ja raastoin kuoren nyt uunissa odottelen...
- Kari -51 Vantaa8 kuukautta sittenSelvä ja helppo homma.
- Orvokki8 kuukautta sittenTaikina oli niin hyvää että meinasin syödä sen jo raakana nyt odotan uunista ulos mutta hyvältä näyttää
- assi8 kuukautta sittenKun käyttää rahkaa kermaviilin tilalla, saa usein paremman makuisen piirakan
- Tintti1 vuosi sittenKiva ohje vois laittaa mansikkaa raparperin lisäksi😊
- Jala1 vuosi sittenPohja oli mehevä ja hyvän makuinen. Raparperi jäi kivan kipeäksi ja niiden päälle siivutin vielä 🍓 viipaleita.
- Akrika1 vuosi sittenMehevä ja sopivasti pirtsakka piiras. Onnistui myös gluteenittomilla jauhoilla.
- KM1 vuosi sittenOikein hyvä ja lempeä maku. Tämä menee jatkoon 👍
- Leipuriliisa1 vuosi sittenTuli todella herkullinen ja pehmeä!!
- Leena1 vuosi sittenMinun älykkyysosamääräni ei riitä löytämään valmistusohjeita
- tuulitukka1 vuosi sittenOli erittäin hyvä
- Yks isoisä2 vuotta sittenTämä piirakka on kyllä parasta alkukesän herkkua, Nam 😍
- Jaakko3 vuotta sittenVoi laittaa vuokaan leivinpaperin, niin ei tule turhaan rasvaa ja on helppo nostaa vuuasta pois.
- Raimo4 vuotta sittenPiirakasta tuli erinomainen. Käytin 750 g raparperia (sen verran tuli mukaan puskasta), ja jätin uuniin 40 min. Taikinan levitys voidellulle ja jauhotetulle piirakkavuoalle oli haastavaa...