Hyppää sisältöön
Perinteinen raparperipiirakka Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Perinteinen raparperipiirakka

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raparperipiirakka hurmaa ihanan kuohkealla pohjalla ja kermaviilitäytteellä. Kevään ihanin piirakka on tässä!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

10 annosta

Pohja

150 g
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
kananmuna
tai
2 dl
 
vehnäjauhoja
tai
1 dl
 
perunajauhoja
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai

Täyte

400 g
 
raparperia
tai
1 prk (200 g)
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
1
 
muna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 268 kJ / 304 kcal
Rasva
15,2 g
josta tyydyttynyttä
9,6 g
Hiilihydraatit
36,5 g
josta sokereita
21,2 g
Proteiini
3,9 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.
Levitä taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele puolet paloista pohjan päälle.
Sekoita kermaviili, sokerit ja muna kulhossa. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle loput raparperit.
Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
    Hinta 1,29/kpl
    2,58/kg
  • Pirkka laktoositon kermaviili 200g
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
    Hinta 1,45/kpl
    2,90/kg
  • Helmi Luomu perunajauho 500g
    Hinta 2,29/kpl
    4,58/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (311 arviota)

  • Harrastelija
    7 kuukautta sitten
    Laitoin kermaviilin sijasta rahkaa johon puristin puolikkaan sitruunan ja raastoin kuoren nyt uunissa odottelen...
  • Kari -51 Vantaa
    8 kuukautta sitten
    Selvä ja helppo homma.
  • Orvokki
    8 kuukautta sitten
    Taikina oli niin hyvää että meinasin syödä sen jo raakana nyt odotan uunista ulos mutta hyvältä näyttää
  • assi
    8 kuukautta sitten
    Kun käyttää rahkaa kermaviilin tilalla, saa usein paremman makuisen piirakan
  • Tintti
    1 vuosi sitten
    Kiva ohje vois laittaa mansikkaa raparperin lisäksi😊
  • Jala
    1 vuosi sitten
    Pohja oli mehevä ja hyvän makuinen. Raparperi jäi kivan kipeäksi ja niiden päälle siivutin vielä 🍓 viipaleita.
  • Akrika
    1 vuosi sitten
    Mehevä ja sopivasti pirtsakka piiras. Onnistui myös gluteenittomilla jauhoilla.
  • KM
    1 vuosi sitten
    Oikein hyvä ja lempeä maku. Tämä menee jatkoon 👍
  • Leipuriliisa
    1 vuosi sitten
    Tuli todella herkullinen ja pehmeä!!
  • Leena
    1 vuosi sitten
    Minun älykkyysosamääräni ei riitä löytämään valmistusohjeita
  • tuulitukka
    1 vuosi sitten
    Oli erittäin hyvä
  • Yks isoisä
    2 vuotta sitten
    Tämä piirakka on kyllä parasta alkukesän herkkua, Nam 😍
  • Jaakko
    3 vuotta sitten
    Voi laittaa vuokaan leivinpaperin, niin ei tule turhaan rasvaa ja on helppo nostaa vuuasta pois.
  • Raimo
    4 vuotta sitten
    Piirakasta tuli erinomainen. Käytin 750 g raparperia (sen verran tuli mukaan puskasta), ja jätin uuniin 40 min. Taikinan levitys voidellulle ja jauhotetulle piirakkavuoalle oli haastavaa...