Perinteinen raparperipiirakka
Raparperipiirakka hurmaa ihanan kuohkealla pohjalla ja kermaviilitäytteellä. Kevään ihanin piirakka on tässä! Noin 0,40€/annos.
10 annosta30 - 60 min
Ainekset
10 annosta
Pohja
- 150gPirkka voita
- 1dlsokeria
- 1kananmuna
- 2dlvehnäjauhoja
- 1dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Täyte
- 400graparperia
- 1prk(200 g)Pirkka laktoositonta kermaviiliä 10%
- 1dlsokeria
- 1muna
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sekoita jauhot taikinaan.
- Levitä taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille.
- Kuori raparperit tarvittaessa ja leikkaa kuivat päät pois. Leikkaa raparperit puolen sentin paloiksi. Asettele puolet paloista pohjan päälle.
- Sekoita kermaviili, sokerit ja muna kulhossa. Kaada täyte vuokaan ja ripottele päälle loput raparperit.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 20-30 minuuttia.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Tämä piirakka on kyllä parasta alkukesän herkkua, Nam 😍
Voi laittaa vuokaan leivinpaperin, niin ei tule turhaan rasvaa ja on helppo nostaa vuuasta pois.
Piirakasta tuli erinomainen. Käytin 750 g raparperia (sen verran tuli mukaan puskasta), ja jätin uuniin 40 min. Taikinan levitys voidellulle ja jauhotetulle piirakkavuoalle oli haastavaa...