
Helppo suklaakakku
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Superhelppo suklaakakku on mutakakun herkullinen serkku. Tämän kakun raaka-aineet löytyvät melkein joka kodin kaapeista. Pehmeä kuorrute kruunaa kakun!
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
Voiteluun | |
---|---|
1 rkl | tai |
Taikina | |
150 g | tai |
2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | tai |
1 dl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | tai |
Kuorrute | |
3/4 dl | tai |
100 g | tai |
12 kpl (á 165 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 086 kJ / 500 kcal |
Rasva | 30,7 g |
josta tyydyttynyttä | 19,3 g |
Hiilihydraatit | 48,1 g |
josta sokereita | 35,9 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää hieman jäähtyneeseen voihin sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä.
Sekoita jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää jäähtyneeseen voi-sokeri-seokseen kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
Siivilöi jauhoseos taikinaan taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi, mutta ei taikinamaiseksi, jotta kakku ei lässähdä. Kakku on tarkoituksella matala. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja annan suklaan sulaa välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute suklaakakun päälle tasaisesti. Koristele suklaakonvehdeilla.
Jos haluat oikaista, niin voit jättää kuorrutteen pois ja sen sijaan koristella kakun päälle siivilöidyllä kaakaojauheella.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 3,85/kpl7,70/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Marabou Sydänrasia 165gHinta 5,49/kpl33,27/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 3,89/kpl31,12/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min4,1(4 034 arviota)
- 30 - 60 min4,0(3 928 arviota)
- yli 60 min4,0(49 arviota)
- 30 - 60 min4,6(10 arviota)
- alle 30 min4,2(2 870 arviota)
- 30 - 60 min3,9(775 arviota)
- 30 - 60 min3,9(1 701 arviota)
- 30 - 60 min4,6(105 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (790 arviota)
- Irmeli Roipparista13 päivää sittenOlen tämän reseptin tehnyt Airfryer ja lasikulho 180 30 min. jos on liian löysä keskeltä jatkan 5 min. Voideltu lasikulho tai joskus laitan kulhoon suojapaperin joka tarkoitettu Airfryerille.
- Isöäiti15 päivää sittenHelppoa, nopea ja erittäin hyvä. Laitoin suklaakuorrutukseen 1/3 After eight suklaata ja 2/3 Brunbergin pähkinätöntä suklaata, koska perheessämme on yksi pähkinäallerginen.
- 🌸1 kuukausi sittenOli ihanaa kiitos reseptistä
- Elina1 kuukausi sittenKakku maistuu hyvälle, mutta itse torttupohja jäi kuivaksi vähän.
- Viivi1 kuukausi sittenHelppo, nopea ja hyvä kakku
- Kikka2nen2 kuukautta sittenMuutin reseptiä niin, että laitoin 200g voita. Helpottaa muistamaan ainesosat ulkoa ja on taatusti parempaa! Ripaus suolaa, jos käytätte margariinia, vink vink
- Herkkusuu2 kuukautta sittenHyvä perusresepti. Helppo ja nopea tehdä. Paistoin ehkä hieman liikaa, tuli silti hyvää, ensi kerralla vielä parempaa hieman pienemmällä paistoajalla. Eli paistoaikaa kannattaa tarkkailla. Kaakaojauheena käytin oboyta ja suklaata brunbergin laktoositonta maitosuklaata eli onnistui myös laktoosittomanam
- ST2 kuukautta sittenHelppo, nopea ja yksinkertainen, mutta toimii. Olen tehnyt useasti.
- Anu2 kuukautta sittenOikein hyvä resepti, tein 2024 isänpäiväksi ja tykättiin. Pohjan 2 kananmunaa korvasin 2dl Bonne -luomuomenasoseella ja pohjan sokerimäärän (2dl) puolitin, sietää sen erittäin hyvin. Päällisen tein mokkapalaohjeella, kokeilen tällä reseptiohjeella ensi kerralla. Uunissa pidin 35 minuuttia.
- Ruusu-Liisa2 kuukautta sittenHelppo ja nopea herkku❤️
- Skibidi3 kuukautta sittenHyvä reseepetti
- choko3 kuukautta sittenhyvä! todella helppo ja nopea.🫶🏼
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenNoviisu, kohdassa kaksi sokerin voi lisätä lämpimään voisulan joukkoon suhteellisen pian voin sulatuksen jälkeen (esim. muutama minuutti). Tämän jälkeen voi-sokeriseoksen on hyvä jäähtyä hieman pidempään, arviolta noin 10 minuuttia, ennen kananmunien lisäämistä (kohta neljä). Seoksen on hyvä olla noin kädenlämpöistä ennenkuin kananmunat lisätään yksitellen joukkoon. Mikäli voi-sokeriseos on liian lämmintä, voi joukkoon lisättävä kananmunamassa alkaa kypsyä, mikä ei toki ole tavoitteena.
- Noviisi4 kuukautta sittenVasta tekemässä, helppo ohje mutta voisiko näihin laittaa minuutit myös työvaiheisiin. ”Hieman jäähtynyt” - onko 1 min vai 15 min? Toistuu kaksi kertaa ohjeessa… 😅
- 👍4 kuukautta sittenNam!
- Thomas4 kuukautta sittenTosi hyvää
- Anu5 kuukautta sittenHelppo kakku, yksinkertainen tehdä. Maistui herkulliselle.
- Ninnu10 kuukautta sittenTodella hyvä kakku. Mutakakku fiiliksiä. Keskeltä ihanan kostea ja pehmeä, reunoilta rapsakampi. Lisäsin 100g leivonta suklaata rouhittuna joukkoon. Taivaallista!!
- Kokki kolmonen10 kuukautta sittenHyvä ohje. En tehnyt päällistä tämän ohjeen mukaan vaan vahingon kautta sain tehtyä paremman. Kakku lässähti ja se oli päivän jääkaapissa. Tein kermavaahdosta ja valion maustetusta rahkasta täytteen, jonka laiton kakun päälle täyttämään kuopan. Sen jälkeen laitoin marenki levyn sen päälle ja peitin tämän vielä suklaa kermavaahdolla. Nam NAm kun tuli hyvää. Eikä haitannut vaikka kakku oli vielä toisenkin päivän jääkaapissa.
- Omppu10 kuukautta sittenHyvä resepti.
- ihana mä10 kuukautta sittenParas suklaakakku minkä oon tehny ikinä!!!!! KOKEILE!
- Sirun kaveri.11 kuukautta sittenSuper hyvä.🥰
- Petra11 kuukautta sittenMaku oli kyllä kohdillaan mutta kakusta tuli niin jähmeä, ettei sitä meinannut saada leikattua. Kuuluuko olla tuollainen? Oli uunissa muutaman minuutin ohjetta kauemmin, kun oli ihan vetelää vielä ohjeellisessa ajassa. Tehtiin annos 1,5-kertaisena.
- Minna1 vuosi sitten👍
- Kaikille sopiva1 vuosi sittenOlisi kiva, jos tämä olisi ollut vegaaninen.
- Suvi1 vuosi sittenTuli oikein hyvä ja helppo tehdä.
- Höpölöpö1 vuosi sittenKakkua paistaessa voi valuu uunin pohjalle, tästä kannattaisi laittaa repestiin että kakku kannattaa paistaa uunipellin päällä
- Mustikkamaa1 vuosi sittenTuli hyvä kakku. En kuorruttanut kakkua vaan tein pitsimäisen kuvion tomusokerilla ja tarjosin turkkilaisen jogurtin kera johon tuli vähän kardemummaa ja vaniljaa. Laitoin tavallista kaakaota. Täällä ei ole tummaa kaakaota kaupoissa enkä ole tilannut. Onko tumma kaakao Suomessa todellakin helposti saatavilla? Sitä kun käytetään lähes kaikissa suklaakakuissa?Tarkoitatteko siis tummalla kaakaolla sellaista jota on esim. Oreo-kekseissä? Minua tuo tumma kaakao vähän ihmetyttää.
- Alotteleva kakkutyttö1 vuosi sittenOli tosi hyvää, mutta itse laitoin perus maitosuklaan paloja tuon kuorrutteen päälle. Meillä ei ole kakkuvuokaa, joten tein puolikkaan kokoiseksi pellillä. Kakusta tuli aika kapea, joten leikkasin sen kahtia ja tein siitä kaksikerroksisen kakun. Kerroksisn väliin täytteenä toimi hyvin ylijäänyt kerma, jonka vaahdotin ja raastoin ylijääneet leivontasuklaat sekaan.
- Sähköputkimies1 vuosi sittenNamskis