Hyppää sisältöön
Helppo suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo suklaakakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Superhelppo suklaakakku on mutakakun herkullinen serkku. Tämän kakun raaka-aineet löytyvät melkein joka kodin kaapeista. Pehmeä kuorrute kruunaa kakun!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

1 rkl
 
tai

Taikina

150 g
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
tai

Kuorrute

3/4 dl
 
tai
100 g
 
tai
12 kpl (á 165 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 086 kJ / 500 kcal
Rasva
30,7 g
josta tyydyttynyttä
19,3 g
Hiilihydraatit
48,1 g
josta sokereita
35,9 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää hieman jäähtyneeseen voihin sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä.
Sekoita jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää jäähtyneeseen voi-sokeri-seokseen kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
Siivilöi jauhoseos taikinaan taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi, mutta ei taikinamaiseksi, jotta kakku ei lässähdä. Kakku on tarkoituksella matala. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja annan suklaan sulaa välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute suklaakakun päälle tasaisesti. Koristele suklaakonvehdeilla.
Jos haluat oikaista, niin voit jättää kuorrutteen pois ja sen sijaan koristella kakun päälle siivilöidyllä kaakaojauheella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,85/kpl
    7,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,59/kpl
    0,80/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 2,49/kpl
    12,45/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Hinta 2,35/kpl
    11,75/kg
  • Marabou Sydänrasia 165g
    Hinta 5,49/kpl
    33,27/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,19/kpl
    17,52/kg
  • Van Houten kaakaojauhe 125g
    Hinta 3,89/kpl
    31,12/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Hinta 1,59/kpl
    9,94/kg
  • Plussa-etu
    Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    7,50/l
    Ilman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g Tumma
    Hinta 5,49/kpl
    27,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (790 arviota)

  • Irmeli Roipparista
    13 päivää sitten
    Olen tämän reseptin tehnyt Airfryer ja lasikulho 180 30 min. jos on liian löysä keskeltä jatkan 5 min. Voideltu lasikulho tai joskus laitan kulhoon suojapaperin joka tarkoitettu Airfryerille.
  • Isöäiti
    15 päivää sitten
    Helppoa, nopea ja erittäin hyvä. Laitoin suklaakuorrutukseen 1/3 After eight suklaata ja 2/3 Brunbergin pähkinätöntä suklaata, koska perheessämme on yksi pähkinäallerginen.
  • 🌸
    1 kuukausi sitten
    Oli ihanaa kiitos reseptistä
  • Elina
    1 kuukausi sitten
    Kakku maistuu hyvälle, mutta itse torttupohja jäi kuivaksi vähän.
  • Viivi
    1 kuukausi sitten
    Helppo, nopea ja hyvä kakku
  • Kikka2nen
    2 kuukautta sitten
    Muutin reseptiä niin, että laitoin 200g voita. Helpottaa muistamaan ainesosat ulkoa ja on taatusti parempaa! Ripaus suolaa, jos käytätte margariinia, vink vink
  • Herkkusuu
    2 kuukautta sitten
    Hyvä perusresepti. Helppo ja nopea tehdä. Paistoin ehkä hieman liikaa, tuli silti hyvää, ensi kerralla vielä parempaa hieman pienemmällä paistoajalla. Eli paistoaikaa kannattaa tarkkailla. Kaakaojauheena käytin oboyta ja suklaata brunbergin laktoositonta maitosuklaata eli onnistui myös laktoosittomanam
  • ST
    2 kuukautta sitten
    Helppo, nopea ja yksinkertainen, mutta toimii. Olen tehnyt useasti.
  • Anu
    2 kuukautta sitten
    Oikein hyvä resepti, tein 2024 isänpäiväksi ja tykättiin. Pohjan 2 kananmunaa korvasin 2dl Bonne -luomuomenasoseella ja pohjan sokerimäärän (2dl) puolitin, sietää sen erittäin hyvin. Päällisen tein mokkapalaohjeella, kokeilen tällä reseptiohjeella ensi kerralla. Uunissa pidin 35 minuuttia.
  • Ruusu-Liisa
    2 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea herkku❤️
  • Skibidi
    3 kuukautta sitten
    Hyvä reseepetti
  • choko
    3 kuukautta sitten
    hyvä! todella helppo ja nopea.🫶🏼
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Noviisu, kohdassa kaksi sokerin voi lisätä lämpimään voisulan joukkoon suhteellisen pian voin sulatuksen jälkeen (esim. muutama minuutti). Tämän jälkeen voi-sokeriseoksen on hyvä jäähtyä hieman pidempään, arviolta noin 10 minuuttia, ennen kananmunien lisäämistä (kohta neljä). Seoksen on hyvä olla noin kädenlämpöistä ennenkuin kananmunat lisätään yksitellen joukkoon. Mikäli voi-sokeriseos on liian lämmintä, voi joukkoon lisättävä kananmunamassa alkaa kypsyä, mikä ei toki ole tavoitteena.
  • Noviisi
    4 kuukautta sitten
    Vasta tekemässä, helppo ohje mutta voisiko näihin laittaa minuutit myös työvaiheisiin. ”Hieman jäähtynyt” - onko 1 min vai 15 min? Toistuu kaksi kertaa ohjeessa… 😅
  • 👍
    4 kuukautta sitten
    Nam!
  • Thomas
    4 kuukautta sitten
    Tosi hyvää
  • Anu
    5 kuukautta sitten
    Helppo kakku, yksinkertainen tehdä. Maistui herkulliselle.
  • Ninnu
    10 kuukautta sitten
    Todella hyvä kakku. Mutakakku fiiliksiä. Keskeltä ihanan kostea ja pehmeä, reunoilta rapsakampi. Lisäsin 100g leivonta suklaata rouhittuna joukkoon. Taivaallista!!
  • Kokki kolmonen
    10 kuukautta sitten
    Hyvä ohje. En tehnyt päällistä tämän ohjeen mukaan vaan vahingon kautta sain tehtyä paremman. Kakku lässähti ja se oli päivän jääkaapissa. Tein kermavaahdosta ja valion maustetusta rahkasta täytteen, jonka laiton kakun päälle täyttämään kuopan. Sen jälkeen laitoin marenki levyn sen päälle ja peitin tämän vielä suklaa kermavaahdolla. Nam NAm kun tuli hyvää. Eikä haitannut vaikka kakku oli vielä toisenkin päivän jääkaapissa.
  • Omppu
    10 kuukautta sitten
    Hyvä resepti.
  • ihana mä
    10 kuukautta sitten
    Paras suklaakakku minkä oon tehny ikinä!!!!! KOKEILE!
  • Sirun kaveri.
    11 kuukautta sitten
    Super hyvä.🥰
  • Petra
    11 kuukautta sitten
    Maku oli kyllä kohdillaan mutta kakusta tuli niin jähmeä, ettei sitä meinannut saada leikattua. Kuuluuko olla tuollainen? Oli uunissa muutaman minuutin ohjetta kauemmin, kun oli ihan vetelää vielä ohjeellisessa ajassa. Tehtiin annos 1,5-kertaisena.
  • Minna
    1 vuosi sitten
    👍
  • Kaikille sopiva
    1 vuosi sitten
    Olisi kiva, jos tämä olisi ollut vegaaninen.
  • Suvi
    1 vuosi sitten
    Tuli oikein hyvä ja helppo tehdä.
  • Höpölöpö
    1 vuosi sitten
    Kakkua paistaessa voi valuu uunin pohjalle, tästä kannattaisi laittaa repestiin että kakku kannattaa paistaa uunipellin päällä
  • Mustikkamaa
    1 vuosi sitten
    Tuli hyvä kakku. En kuorruttanut kakkua vaan tein pitsimäisen kuvion tomusokerilla ja tarjosin turkkilaisen jogurtin kera johon tuli vähän kardemummaa ja vaniljaa. Laitoin tavallista kaakaota. Täällä ei ole tummaa kaakaota kaupoissa enkä ole tilannut. Onko tumma kaakao Suomessa todellakin helposti saatavilla? Sitä kun käytetään lähes kaikissa suklaakakuissa?Tarkoitatteko siis tummalla kaakaolla sellaista jota on esim. Oreo-kekseissä? Minua tuo tumma kaakao vähän ihmetyttää.
  • Alotteleva kakkutyttö
    1 vuosi sitten
    Oli tosi hyvää, mutta itse laitoin perus maitosuklaan paloja tuon kuorrutteen päälle. Meillä ei ole kakkuvuokaa, joten tein puolikkaan kokoiseksi pellillä. Kakusta tuli aika kapea, joten leikkasin sen kahtia ja tein siitä kaksikerroksisen kakun. Kerroksisn väliin täytteenä toimi hyvin ylijäänyt kerma, jonka vaahdotin ja raastoin ylijääneet leivontasuklaat sekaan.
  • Sähköputkimies
    1 vuosi sitten
    Namskis