
Helppo suklaakakku
Super helppo suklaakakku on mutakakun herkullinen serkku. Tämän matalan kakun raaka-aineet löytyvät melkein joka kodin kaapeista. Pehmä kuorrute kruunaa kakun!
8 annosta30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
Voiteluun
- 1rklPirkka voita
Taikina
Kuorrute
- 3/4dlPirkka kuohukermaa
- 12kpl(á 165 g)Marabou sydän suklaasydämiä
Valmistus
30 - 60 min- Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää hieman jäähtyneeseen voihin sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä.
- Sekoita jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
- Lisää jäähtyneeseen voi-sokeri-seokseen kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
- Siivilöi jauhoseos taikinaan taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
- Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia. Kakku saa jääd ä keskeltä hieman kosteaksi, mutta ei taikinamaiseksi, jotta kakku ei lässähdä. Kakku on tarkoituksella matala. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
- Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja annan suklaan sulaa välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute suklaakakun päälle tasaisesti. Koristele suklaakonvehdeilla.
- Jos haluat oikaista, niin voit jättää kuorrutteen pois ja sen sijaan koristella kakun päälle siivilöidyllä kaakaojauheella.
Kategoriat
Teemat Sesongit Pääraaka-aineet Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- 30 - 60 min3,9(472 arvostelua)
- yli 60 min3,8(74 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(137 arvostelua)
Kommentoi
Tosi hyvä
Liian makea omaan makuun. Tein kaksinkertaisena, ihan olisi yksinkertaisena riittänyt.
Resepti testattu puolitoista kertaisena, mutta muuten juuri ohjeen mukaan työvaiheet...Toimii ja 20 cm vuokaan tuli sopivan korkuinen kakku (noin puoleen väliin korkeampi reunaista irtopohjavuokaa ja jäähtyessä hieman madaltui).🙂👍🏼 Noin 35 min uunissa tai niin pitkään, että selkeesti ei enää taikinainen, niin sitten sopivan mehevä sisältä eikä lässähdä pahasti keskeltäkään. Kumoamalla toisinpäin saa siistin ja tasaisemman näköisen kakun kuorrutettavaksi. Yllättävän helppo ja oikein hyvä ja maistuva kakku vaikka synttärikahvipöytään...Koristeilla saa kauniin ja juhlavan lopputuloksen.❤
Miksi uuni pitää laittaa ensimmäiseksi lämpiämään, eikö tuon ehtisi myöhemmässä vaiheessa! Sähkö on kallista!
Entä jos tekis 1.5 x, ei tulis ehkä lättänää. Onko joku kokeillut? Onko maku ollut kuitenkin hyvä lättänässäkin?
Pidensin kakun paistoaikaa koska kakku näytti liian vetiseltä, lopputuloksesta tuli ihan hyvä vaikka keskeltä hieman latistui. Kuorrute onnistui hyvin. Käytin tavallista kaakao jauhetta koska ei ollut tummaa niin siitä taisi tulla hieman ylimakea kakku.
Kuvan kakku kaukana todellisuudesta! Tein tarkasti ohjeen mukaan ja lopputulos surkea lättäkakku, suklaakuorrute vellinä ympärillä. Harmillista. Maku sinänsä ok, mutta esille ei voi nostaa.
Helppo ja nopea resepti. Kohosi hyvin kun seurasi reseptiä.
Tosi lättänä tuli kyllä, mutta minulla olikin 23cm vuoka ja ohjeessa sanotaan 20cm. Oispa tajunnut tehdä kaksinkertaisen annoksen, niin ois tullut varmaan just hyvä. Nyt jää kyllä hyvin matalaksi kakuksi, mutta jospa maku on kuitenkin hyvä.
Ikävä kuulla, että kakku on jäänyt matalaksi. Palaute välittyy reseptin tekijöille.
Tuli todella lättänä :((
Todella matala kakuks
tuli lättänää!