Helppo suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo suklaakakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Super helppo suklaakakku on mutakakun herkullinen serkku. Tämän matalan kakun raaka-aineet löytyvät melkein joka kodin kaapeista. Pehmeä kuorrute kruunaa kakun!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Voiteluun

1 rkl
 
tai

Taikina

150 g
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2
 
kananmunaa
tai
2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
tai

Kuorrute

3/4 dl
 
tai
100 g
 
tai
12 kpl (á 165 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 086 kJ / 500 kcal
Rasva
30,7 g
josta tyydyttynyttä
19,3 g
Hiilihydraatit
48,1 g
josta sokereita
35,9 g
Proteiini
6,4 g
Suola
0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää hieman jäähtyneeseen voihin sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä.

Sekoita jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Lisää jäähtyneeseen voi-sokeri-seokseen kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.

Siivilöi jauhoseos taikinaan taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi, mutta ei taikinamaiseksi, jotta kakku ei lässähdä. Kakku on tarkoituksella matala. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.

Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja annan suklaan sulaa välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute suklaakakun päälle tasaisesti. Koristele suklaakonvehdeilla.

Jos haluat oikaista, niin voit jättää kuorrutteen pois ja sen sijaan koristella kakun päälle siivilöidyllä kaakaojauheella.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,59/kpl
    7,18/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
    Hinta 2,35/kpl
    11,75/kg
  • Marabou Sydänrasia 165g
    Hinta 4,39/kpl
    26,61/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/kg
  • Van Houten kaakaojauhe 125g
    Etuhinta 2,59/kpl
    20,72/kg
    norm. 2,79/kpl (22,32/kg)
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Arla kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Valio kuohukerma 2 dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
    Hinta 2,09/kpl
    20,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (532 arviota)

  • Ninnu
    22 päivää sitten
    Todella hyvä kakku. Mutakakku fiiliksiä. Keskeltä ihanan kostea ja pehmeä, reunoilta rapsakampi. Lisäsin 100g leivonta suklaata rouhittuna joukkoon. Taivaallista!!
  • Kokki kolmonen
    28 päivää sitten
    Hyvä ohje. En tehnyt päällistä tämän ohjeen mukaan vaan vahingon kautta sain tehtyä paremman. Kakku lässähti ja se oli päivän jääkaapissa. Tein kermavaahdosta ja valion maustetusta rahkasta täytteen, jonka laiton kakun päälle täyttämään kuopan. Sen jälkeen laitoin marenki levyn sen päälle ja peitin tämän vielä suklaa kermavaahdolla. Nam NAm kun tuli hyvää. Eikä haitannut vaikka kakku oli vielä toisenkin päivän jääkaapissa.
  • Omppu
    28 päivää sitten
    Hyvä resepti.
  • ihana mä
    29 päivää sitten
    Paras suklaakakku minkä oon tehny ikinä!!!!! KOKEILE!
  • Sirun kaveri.
    1 kuukausi sitten
    Super hyvä.🥰
  • Petra
    1 kuukausi sitten
    Maku oli kyllä kohdillaan mutta kakusta tuli niin jähmeä, ettei sitä meinannut saada leikattua. Kuuluuko olla tuollainen? Oli uunissa muutaman minuutin ohjetta kauemmin, kun oli ihan vetelää vielä ohjeellisessa ajassa. Tehtiin annos 1,5-kertaisena.
  • Minna
    2 kuukautta sitten
    👍
  • Kaikille sopiva
    2 kuukautta sitten
    Olisi kiva, jos tämä olisi ollut vegaaninen.
  • Suvi
    2 kuukautta sitten
    Tuli oikein hyvä ja helppo tehdä.
  • Höpölöpö
    3 kuukautta sitten
    Kakkua paistaessa voi valuu uunin pohjalle, tästä kannattaisi laittaa repestiin että kakku kannattaa paistaa uunipellin päällä
  • Mustikkamaa
    3 kuukautta sitten
    Tuli hyvä kakku. En kuorruttanut kakkua vaan tein pitsimäisen kuvion tomusokerilla ja tarjosin turkkilaisen jogurtin kera johon tuli vähän kardemummaa ja vaniljaa. Laitoin tavallista kaakaota. Täällä ei ole tummaa kaakaota kaupoissa enkä ole tilannut. Onko tumma kaakao Suomessa todellakin helposti saatavilla? Sitä kun käytetään lähes kaikissa suklaakakuissa?Tarkoitatteko siis tummalla kaakaolla sellaista jota on esim. Oreo-kekseissä? Minua tuo tumma kaakao vähän ihmetyttää.
  • Alotteleva kakkutyttö
    3 kuukautta sitten
    Oli tosi hyvää, mutta itse laitoin perus maitosuklaan paloja tuon kuorrutteen päälle. Meillä ei ole kakkuvuokaa, joten tein puolikkaan kokoiseksi pellillä. Kakusta tuli aika kapea, joten leikkasin sen kahtia ja tein siitä kaksikerroksisen kakun. Kerroksisn väliin täytteenä toimi hyvin ylijäänyt kerma, jonka vaahdotin ja raastoin ylijääneet leivontasuklaat sekaan.
  • Sähköputkimies
    3 kuukautta sitten
    Namskis
  • Leena
    4 kuukautta sitten
    Helppo hyvä kakku,itselle liian makea ja suklainen,porukalta sateli kiitosta,tarjosin kermavaahdon kanssa suosittelen.
  • Kotikokki
    4 kuukautta sitten
    Oli kiva tehdä. Olisi kyllä kiva jo noissa ohjeissa olisi kuvia esim kakusta kun se on tullut uunista että tietää miltä kakun kuuluisi näyttää
  • Mummu turuust
    4 kuukautta sitten
    Helppo ja nopea valmistaa
  • Mummu Turuust
    4 kuukautta sitten
    Nopea helppo tehdä
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 kuukautta sitten
    Mytti, voit kokeilla korvata vehnäjauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella. Huomaathan, että reseptissä mainittu tumma leivontasuklaa saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia.
  • Mytti
    4 kuukautta sitten
    Mikä jauho sopii parhaiten vehnäjauhon tilalle, kun tekee kakkuun gluteenittoman pohjan.
  • Birgitta
    4 kuukautta sitten
    Kiva resepti tykkäsin❤️
  • Koukussaleipomiseen
    4 kuukautta sitten
    Ihana resepti suklaasydämet koristivat ihanasti kakkua
  • alex
    5 kuukautta sitten
    täydellinen ja erittäin hyvä
  • Aloitteleva leipoja
    5 kuukautta sitten
    "Siivilöi jauhoseos taikinaan". Olen ihan amatööri, mutta ei kai ilman noita jauhoja ole mitään taikinaa, johon siivilöidä...pitäiskö lukea " siivilöi jauhoseos voi-sokeri-munaseokseen".
  • Ak
    5 kuukautta sitten
    Oli hyvää. Kuorrutus oli liian makeaa.
  • Suklaan ystävä 😊
    5 kuukautta sitten
    Todella hyvä ohje, että jäi minun suosikkeihin ❤️
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 kuukautta sitten
    Tietämätön, kakun voi tehdä etukäteen ja tarjoilla seuraavana päivänä. Kakku kannattaa tällöin säilyttää peitettynä jääkaapissa.
  • Tietämäton
    5 kuukautta sitten
    Voiko kakun tehdä etukäteen ja tarjoilla vaikka seuraavana päivänä? Jos voi niin laitanko jääkaappiin vai pakastimeen?
  • Suklaasuukko
    5 kuukautta sitten
    Oikein makoisa kakku. Tein 2 x annoksen ja 24 cm leveään vuokaan. Tuli sopivan paksu. Kuorrute myös 2 x.
  • Mamantsuka
    6 kuukautta sitten
    Tällä reseptillä tuli ihan superihanat kakut! Se sai myös paljon kehuja muilta syöjiltä. 😍 K I I T O S !
  • Anna-Mari
    7 kuukautta sitten
    Tuunasin reseptiä terveellisemmäksi: Puolet jauhoista härkäpapujauhoja, puolet sokerista kaloritonta leivontaan sopivaa makeutusainetta, puolet rasvasta kasviöljyä. Hyvää tuli! Päälle laitoin kuorrutteen sijaan pekaanipähkinöitä paahtumaan.