Helppo suklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo suklaakakku

Super helppo suklaakakku on mutakakun herkullinen serkku. Tämän matalan kakun raaka-aineet löytyvät melkein joka kodin kaapeista. Pehmä kuorrute kruunaa kakun!

Ainekset

8 annosta

    Voiteluun

    Taikina

    Kuorrute

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Pingota irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele vuoan reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
    2. Sulata voi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää hieman jäähtyneeseen voihin sokeri ja sekoita. Anna jäähtyä.
    3. Sekoita jauho, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
    4. Lisää jäähtyneeseen voi-sokeri-seokseen kananmunat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.
    5. Siivilöi jauhoseos taikinaan taikinakaapimella käännellen. Vältä turhaa sekoittamista, ettei taikina sitkisty. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
    6. Paista 175-asteisen uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä hieman kosteaksi, mutta ei taikinamaiseksi, jotta kakku ei lässähdä. Kakku on tarkoituksella matala. Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista.
    7. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja annan suklaan sulaa välillä sekoitellen. Kaada hieman jäähtynyt kuorrute suklaakakun päälle tasaisesti. Koristele suklaakonvehdeilla.
    8. Jos haluat oikaista, niin voit jättää kuorrutteen pois ja sen sijaan koristella kakun päälle siivilöidyllä kaakaojauheella.

    Kategoriat

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

    Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Iso Omena
    Vaihda
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
      1,69/kpl
      0,85/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -24 %
      3,002 kpl
      1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Pirkka vaniljasokeri 100g
      2,35/kpl
      23,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      0,95/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -12 %
      3,502 kpl
      1,99/kpl
      9,95/kg
    • Marabou 165g Sydän
      Marabou 165g Sydän
      3,99/kpl
      24,18/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille127 arvostelua
    • Elo salomaa7 tuntia sitten

      Tosi hyvä

    • Bella30.1.2023

      Liian makea omaan makuun. Tein kaksinkertaisena, ihan olisi yksinkertaisena riittänyt.

    • AniHuu28.1.2023

      Resepti testattu puolitoista kertaisena, mutta muuten juuri ohjeen mukaan työvaiheet...Toimii ja 20 cm vuokaan tuli sopivan korkuinen kakku (noin puoleen väliin korkeampi reunaista irtopohjavuokaa ja jäähtyessä hieman madaltui).🙂👍🏼 Noin 35 min uunissa tai niin pitkään, että selkeesti ei enää taikinainen, niin sitten sopivan mehevä sisältä eikä lässähdä pahasti keskeltäkään. Kumoamalla toisinpäin saa siistin ja tasaisemman näköisen kakun kuorrutettavaksi. Yllättävän helppo ja oikein hyvä ja maistuva kakku vaikka synttärikahvipöytään...Koristeilla saa kauniin ja juhlavan lopputuloksen.❤

    • Mielipide25.1.2023

      Miksi uuni pitää laittaa ensimmäiseksi lämpiämään, eikö tuon ehtisi myöhemmässä vaiheessa! Sähkö on kallista!

    • Jansku22.1.2023

      Entä jos tekis 1.5 x, ei tulis ehkä lättänää. Onko joku kokeillut? Onko maku ollut kuitenkin hyvä lättänässäkin?

    • Jensku15.1.2023

      Pidensin kakun paistoaikaa koska kakku näytti liian vetiseltä, lopputuloksesta tuli ihan hyvä vaikka keskeltä hieman latistui. Kuorrute onnistui hyvin. Käytin tavallista kaakao jauhetta koska ei ollut tummaa niin siitä taisi tulla hieman ylimakea kakku.

    • Hannas15.1.2023

      Kuvan kakku kaukana todellisuudesta! Tein tarkasti ohjeen mukaan ja lopputulos surkea lättäkakku, suklaakuorrute vellinä ympärillä. Harmillista. Maku sinänsä ok, mutta esille ei voi nostaa.

    • Leipuri26.12.2022

      Helppo ja nopea resepti. Kohosi hyvin kun seurasi reseptiä.

    • Kerstin23.12.2022

      Tosi lättänä tuli kyllä, mutta minulla olikin 23cm vuoka ja ohjeessa sanotaan 20cm. Oispa tajunnut tehdä kaksinkertaisen annoksen, niin ois tullut varmaan just hyvä. Nyt jää kyllä hyvin matalaksi kakuksi, mutta jospa maku on kuitenkin hyvä.

    • K-Kuluttajapalvelu23.12.2022

      Ikävä kuulla, että kakku on jäänyt matalaksi. Palaute välittyy reseptin tekijöille.

    • Heidi23.12.2022

      Tuli todella lättänä :((

    • Viiru22.12.2022

      Todella matala kakuks

    • kotileipuri12315.12.2022

      tuli lättänää!