• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Serinakakut

Serinakakut
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 60 kpl
  • 30 - 60 min
  • 50 kcal / annos (10g)

Ainekset

60 kpl

Voiteluun

    • kananmuna

Koristeeksi

    • mantelirouhetta
    • (raesokeria)

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina puoliksi ja leivo puolikkaat kerrallaan. Muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko 30 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi.
  3. Laita pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Litistä niitä hieman (paina haarukalla ristikkäiskuviot pikkuleivän pintaan). Voitele serinakakut kananmunalla ja koristele mantelirouheella ja halutessasi raesokerilla. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 50 kcal209 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja4 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9