Serinakakut
Serinakakut ovat makoisia pikkuleipiä, jotka voi halutessaan koristella mantelirouheella ja raesokerilla. Tarjoile kahvin ja hymyn kanssa.
60 kpl30 - 60 min50 kcal / annos (10g)
Ainekset
60 kpl
- 200gPirkka voita
- 1 1/2dlfariinisokeria
- 3 1/2-4dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlvanilliinisokeria
Voiteluun
- kananmuna
Koristeeksi
- mantelirouhetta
- (raesokeria)
Valmistus
30 - 60 min- Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna kovettua jääkaapissa noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina puoliksi ja leivo puolikkaat kerrallaan. Muotoile taikinasta tanko. Jaa tanko 30 tasakokoiseen palaan. Pyöritä palat palloiksi.
- Laita pikkuleivät pellille leivinpaperin päälle. Litistä niitä hieman (paina haarukalla ristikkäiskuviot pikkuleivän pintaan). Voitele serinakakut kananmunalla ja koristele mantelirouheella ja halutessasi raesokerilla. Paista uunin ylätasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 10g100 g
- 50 kcal209 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja4 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Erittäin makoisat ja helppotekoiset,teen nämä gluteenittomana