Paholaisen kakku
- Annosmäärä6–8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Täyteläinen suklaa-tuorejuustoseos kruunaa syntisen suklaakakun täyteläiseksi nautinnoksi.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
6–8 annosta
Pohja
- 125 g Pirkka voita
- 2 dl kidesokeria
- 2 kananmunaa
- 3 1/2 dl vehnäjauhoja
- 2 tl Pirkka vaniljasokeria
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 2 dl fariinisokeria
- 1 dl (50 g) Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1/2 tl suolaa
- 2 1/2 dl kiehuvan kuumaa vettä
Täyte ja kuorrute
- 1 rs (180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 175 g Pirkka voita
- 150 g Pirkka tummaa leivontasuklaata paloina
- 1 dl fariinisokeria
Koristeluun
Lisäksi
- n. 1/2 dl Pirkka korppujauhoja
Ravintosisältö
- Energia1 528 kJ / 366 kcal
- Rasva20,1 g
- josta tyydyttynyttä13,1 g
- Hiilihydraatit40,6 g
- josta sokereita29,1 g
- Proteiini4,6 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Valmista ensin kakkuun täyte ja kuorrute. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
- Kaada kulhoon, jäähdytä ja nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan.
- Tee kakkutaikina. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Yhdistä vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuiva-aineet kananmuna-sokeri-voiseoksen joukkoon.
- Yhdistä erilliseen kulhoon fariinisokeri, kaakaojauhe ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia kypsäksi. Kokeile kypsyys puutikulla. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä sisään noin puolet jähmettyneen notkeasta täytteestä. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Rouhi loppu suklaa ja koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.
Vinkki! Voit käyttää reseptiin myös appelsiinilla maustettua tummaa suklaata.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuoteHinta 2,45/kpl4,90/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Dansukker Luomuruokosokeri 750g Reilu kauppaHinta 3,69/kpl4,92/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pysyvästi edullinenValio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonHinta 2,29/kpl11,45/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(375 arviota)
- Video30 - 60 min3,9(868 arviota)
- yli 60 min3,8(85 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- alle 30 min4,2(3 204 arviota)
- Videoyli 60 min4,0(83 arviota)
- alle 30 min4,1(4 335 arviota)
- 30 - 60 min4,1(153 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (89 arviota)
- pro leipoo1 vuosi sittenpitääkö olla jääkaapissa yön
- Voi hyvää päivää2 vuotta sittenPaholaisen kakku on ihan ikivanha resepti ja tulee englanninkielisestä maailmasta. Ja Keskolla ei ole kyllä mitään tekemistä sen kanssa mitä kouluissa koululainsäädännön mukaan tehdään, pitäisikö sitten kieltää kaikki mikä ei ole kristillisen opin mukaan sopivaa? Meillä Suomessa on uskonnonvapaus! Ihana resepti.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenIhmettelen!, kiitos palautteestasi, se välittyy reseptin tekijöille. Kakun nimi on suomennettu tunnetusta Devil's food cakesta. Kakun kerrotaan saaneen nimensä todennäköisesti sen "syntisen" hyvästä maustaan.
- Jaakko4 vuotta sittenEikö paholaisenkakkuun yleensä tule olutta? 🤔
- Merja5 vuotta sittenOnkohan ohjeessa liian paljon jauhoja? Kakusta tuli litteä ja se mureni, kun pohjaa leikkasi puoliksi. Jäähtyneessä täytteessä kellui rasvapalloja pinnalla ja niitä oli keltaisina sisällä seoksessa, vaikka sekoitin sitä valmistaessani 20 min.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenMerja, kakku on testattu K-Koekeittiössä ja sen tulisi reseptin määrillä ja neuvoilla onnistua. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- heta5 vuotta sittenPaholaisen kakku todella makea herkku, meillä yleensä joulukakku!
- kuumaa vettä housuille6 vuotta sittenTuo kuuma vesi läikähti lapsen housuille, eivät tämän jälkeen suostuneet syömään kakkua. Nyt oli kyllä paholainen asialla. Minä pidin kakusta kovasti.