Paholaisen kakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paholaisen kakku

Täyteläinen suklaa-tuorejuustoseos kruunaa syntisen suklaakakun täyteläiseksi nautinnoksi. Noin 1,75 €/annos*

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta

Pohja

Täyte ja kuorrute

Koristeluun

Lisäksi

    • n. 1/2dlPirkka korppujauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin kakkuun täyte ja kuorrute. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
  2. Kaada kulhoon, jäähdytä ja nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan.
  3. Tee kakkutaikina. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
  4. Yhdistä vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuiva-aineet kananmuna-sokeri-voiseoksen joukkoon.
  5. Yhdistä erilliseen kulhoon fariinisokeri, kaakaojauhe ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi.
  6. Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia kypsäksi. Kokeile kypsyys puutikulla. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
  8. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä sisään noin puolet jähmettyneen notkeasta täytteestä. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Rouhi loppu suklaa ja koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit käyttää reseptiin myös appelsiinilla maustettua tummaa suklaata. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 6 arvostelua