Paholaisen kakku
Täyteläinen suklaa-tuorejuustoseos kruunaa syntisen suklaakakun täyteläiseksi nautinnoksi. Noin 1,75 €/annos*
- 6-8 annosta
- yli 60 min
Ainekset
6-8 annosta
Pohja
- 125gPirkka voita
- 2dlkidesokeria
- 2kananmunaa
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1 1/2tlleivinjauhetta
- 2dlfariinisokeria
- 1dl(50 g)Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1/2tlsuolaa
- 2 1/2dlkiehuvan kuumaa vettä
Täyte ja kuorrute
- 1rs(180 g)Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 175gPirkka voita
- 1dlfariinisokeria
Koristeluun
Lisäksi
- n. 1/2dlPirkka korppujauhoja
Valmistus
yli 60 min- Valmista ensin kakkuun täyte ja kuorrute. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja lämmitä koko ajan sekoitellen. Älä anna kiehahtaa, vaan lämmitä, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista.
- Kaada kulhoon, jäähdytä ja nosta peitettynä jääkaappiin odottamaan.
- Tee kakkutaikina. Vaahdota kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Yhdistä vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Sekoita kuiva-aineet kananmuna-sokeri-voiseoksen joukkoon.
- Yhdistä erilliseen kulhoon fariinisokeri, kaakaojauhe ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja taikinapohjaan. Sekoita tasaiseksi.
- Pingota leivinpaperi irtopohjakakkuvuoan (halkaisija n. 22 cm) pohjalle ja voitele ja korppujauhota vuoan reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia kypsäksi. Kokeile kypsyys puutikulla. Nosta uunista ja anna jäähtyä.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan ja levitä sisään noin puolet jähmettyneen notkeasta täytteestä. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille. Rouhi loppu suklaa ja koristele kakku esimerkiksi suklaarouheella.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää reseptiin myös appelsiinilla maustettua tummaa suklaata. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Eikö paholaisenkakkuun yleensä tule olutta? 🤔
Onkohan ohjeessa liian paljon jauhoja? Kakusta tuli litteä ja se mureni, kun pohjaa leikkasi puoliksi. Jäähtyneessä täytteessä kellui rasvapalloja pinnalla ja niitä oli keltaisina sisällä seoksessa, vaikka sekoitin sitä valmistaessani 20 min.
Merja, kakku on testattu K-Koekeittiössä ja sen tulisi reseptin määrillä ja neuvoilla onnistua. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
Paholaisen kakku todella makea herkku, meillä yleensä joulukakku!
Tuo kuuma vesi läikähti lapsen housuille, eivät tämän jälkeen suostuneet syömään kakkua. Nyt oli kyllä paholainen asialla. Minä pidin kakusta kovasti.