• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaakonvehdit

Maapähkinävoilla täytetyissä konvehdeissa yhdistyy suolainen ja makea. Kokeile erilaisia täytteitä oman makusi mukaan.
Suklaakonvehdit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 15 kpl
  • 30 - 60 min
  • 57,3 kcal / annos (10g)

Ainekset

15 kpl

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin konvehtien suklaakuoret: Sulata suklaa pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada suklaata silikonisen konvehtimuotin koloihin siten, että suklaata tulee varmasti kaikkialle.
  2. Käännä muotti ylösalaisin ja valuta ylimääräiset suklaat kulhoon (tarvitset suklaata myöhemmin konvehtien pohjiin). Pyyhi muotin pinta lastalla tasaiseksi, jotta konvehtien pohjaan ei jääylimääräisiä reunoja. Nosta suklaakuoret hetkeksi pakastimeen kovettumaan.
  3. Kun konvehtien kuoret ovat kovettuneet, täytä kolot varovasti maapähkinävoilla. Älä täytä koloja aivan täyteen.
  4. Sulata suklaa tarvittaessa uudelleen ja levitä tasaisesti muotin pinnalle lastan avulla. Pyyhi lastalla ylimääräiset suklaat pois, jotta saat tasaisen kauniita konvehteja.
  5. Nosta konvehdit jääkaappin kovettumaan. Irrota konvehdit muotista, kun suklaa on kovettunut. (Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla.) Säilytä jääkaapissa kannellisessa astiassa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Itse tehdyt konvehdit voit täyttää maapähkinävoin sijaan myös muilla haluamallasi täytteillä, esimerkiksi pähkinöillä tai kuivatuilla marjoilla. Helpoimmat konvehdit teet täyttämällä muotin pelkästään suklaalla.

Ravintosisältö perannos 10g100 g

  • 57,3 kcal240 kJ
  • Proteiinia1,56 g
  • Hiilihydraatteja3,68 g
  • Rasvaa4,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9